Hardlopen wind en regen

Hardlopen wind en regen

Hardlopen met wind en regen? Bij Decathlon vind je een ruim assortiment aan hardloopkleding om je te beschermen tegen wind en regen, want niets is vervelender dan helemaal doorweekt thuis te komen van een rondje hardlopen. Wij hebben een groot assortiment aan windjacks en een aantal waterdichte hardloopjacks. Daarnaast vind je ook voor zowel dames als heren een hardloopbroek die waterdicht is! Kijk ook eens bij onze hardloopschoenen.

Advies nodig?
Hoe kies ik hardloopkleding?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 14473 reviews

Hardlopen in de regen met regenjack

Hardlopen met wind en regen is voor sommige mensen een zegen en voor anderen zijn dat de ergste omstandigheden om te gaan hardlopen. Als je goed voorbereid op weg gaat dan kan je hardlooprondje aangenamer maken, zelfs met wind en regen. Als je gaat hardlopen in de regen zijn de volgende producten onmisbaar zodat je toch comfortabel kan hardlopen.

-- Hardloop regenjack: Allereerst is een goede regenjack voor hardlopen heel belangrijk. Met een goede regenjack zorg je ervoor dat je bovenlichaam niet nat wordt en dus ook niet te snel afkoelt. Je koelt namelijk veel sneller af als je nat aan het lopen bent, met name in de winter kan je snel koud worden. Hier vind je alle Regenjacks voor hardlopen
-- Hardloop regenbroek: Naast een hardloop regenjack kan een hardloop regenbroek ook erg handig zijn. Met name als je lang onderweg bent of als het hard regent en koud is. Met een hardloop regenbroek blijf je droog en koel je niet verder af tijdens het hardlopen.
-- Waterdichte hardloopschoenen: Om je hardloop outfit voor in de regen compleet te maken hebben wij ook waterdichte hardloopschoenen. Zo krijg je geen natte voeten meer tijdens het hardlopen. Waterdichte hardloopschoenen zullen echter wel warmer zijn dan normale hardloopschoenen, aangezien deze niet goed ademen.

Hardlopen in de wind met een windjack

Hardlopen in de wind kan soms vervelend zijn en met name als het een koude wind is. Met name in de winterperiode als je toch graag de deur uit wilt, maar er een flinke wind staat kan het erg koud aanvoelen. Daarom is een windjack voor hardlopen onmisbaar, zodat je geen enkele reden meer hebt om niet de deur uit te gaan. Een windjack zorgt ervoor dat je niet afkoelt van de koude wind, daarbij heeft een windjack een licht afparelend vermogen. Hierdoor zal je bij een klein buitje ook niet nat worden van de regen. Het is echter geen vervanging van een regenjack. Door gebruik te maken van een zeer dunne stof, kan je een windjack ook gemakkelijk uit doen tijdens het hardlopen en heel klein opvouwen. Zo kan je de windjack gewoon in je hand meenemen of in een zakje in je broek.