Hardloopkleding voor ieder type weer

Hardlopen in de zomer

In de zomer als het warm is en als de zon veel schijnt is het belangrijk om je ogen goed te beschermen tegen stralingen van de zon. Dit kun je het best doen met een pet, een hoofdband of een zonnebril. Omdat de warmte je eerder zal uitdrogen is het belangrijk om water mee te nemen. Je kunt hier een drinkfles, bidon of waterzak voor gebruiken. Denk eraan om je huid goed te beschermen met zonnecrème zodat je niet zult verbranden.

Tijdens warm weer wil wil je kleding met een ademend karakter die je droog houdt. Vaak kies je dan voor ventilerende kleding met een goede vochtoverdracht die gemaakt is van ademend materiaal. Vaak draag je tijdens warm weer T-shirts en tops, shorts, kniebroeken en driekwartbroeken.

Hardlopen in de winter

In de winter wordt het sneller donker en steeds meer mensen gaan in het donker lopen omdat het praktisch is om na een drukke werkdag nog even in de avond te joggen. ‘s Avonds is het vaak rustig op straat kun je volop gebruik maken van de faciliteiten. Het is natuurlijk belangrijk om je op de juiste manier uit te rusten wanneer je in de na zonsondergang in de winter buiten gaat hardlopen. Niet alleen de juiste kleding is hierbij van belang; je zult ook zichtbaar blijven, zeker wanneer je op een openbare weg gaat lopen. In de winter is het erg belangrijk om je hoofd goed te bedekken met een muts of hoofdband en je handen goed te beschermen tegen de kou met handschoenen. Je gewrichten zijn vaak nog koud en daarom adviseren wij een lange legging of een driekwartsbroek.

Omdat het in Nederland nog wel eens koud kan zijn is het belangrijk om je hier goed op te kleden. Tijdens koud weer wil je kleding die je beschermt tegen de kou en je warm houdt. Je kiest daarom voor isolerende kleding. Deze kleding bestaat vaak uit jassen, fleecekleding en leggings. Er is veel keuze als het gaat om hardloopkleding tijdens fris of koud weer. Bewegingsvrijheid, bescherming tegen de kou, reflecterende accessoires en kleding, ademende stoffen etc. De sportkleding van Decathlon combineert techniciteit en comfort waardoor joggen in de winter toegankelijk en plezierig blijft. Je moet het zeker eens proberen: het is namelijk een unieke belevenis en wie zich op de juiste manier voorbereid zal het niet koud krijgen.

Hoe kies ik hardloopkleding?

Wind en regen

Tijdens regenachtig en winderig weer wil je vooral beschermd worden tegen deze onbestendige factoren. Vooral onze windjassen bieden je een goede bescherming, vooral omdat het bovenlichaam vaak snel afkoelt.

Hoe kies ik hardloopkleding?

Motregen

Reflecterende loopkleding is onmisbaar wanneer je in het donker loopt, vooral gezien de veiligheid. Met reflecterende kleding ben je vanaf ongeveer 100 meter zichtbaar (waar mensen zonder deze kleding een veel grotere kans maken om niet gezien te worden). De loopkleding is voorzien van reflecterende stroken, een verluchtingssysteem en is ademend, isolerend en winddicht.

Hoe kies ik hardloopkleding?

Tijdens regen en in het donker

Als je in het donker toch goed wilt opvallen, kun je bij Decathlon terecht voor bepaalde accessoires die erg eenvoudig te gebruiken zijn. Ze zijn erg comfortabel en gemakkelijk in het gebruik. Als je wilt opvallen in het donker moet je accessoires dragen die licht en gemakkelijk hanteerbaar zijn zoals een veiligheidshesje, handschoenen, een pet en hoofdband, een armband en eventueel een hoofdlamp.