In dit artikel

Naast een goede hardloopbroek en hardloopsokken is een fijn hardloopshirt onmisbaar. Een goed hardloopshirt is comfortabel dankzij een goede pasvorm en is goed afgestemd op de weersomstandigheden. Ook voert het goed transpiratie af, zodat je niet te snel afkoelt en het hardloopshirt niet te zwaar aanvoelt. Een goed hardloopshirt kan je het gehele jaar dragen, als het wat kouder is dan kan je er een shirt onder aantrekken.
Maar hoe kies je nu een goed hardloopshirt uit?

Hoe kies ik een hardloopshirt?

Weersomstandigheden

Bij het kiezen van een goed hardloopshirt is één van de belangrijkste factoren de weersomstandigheden. In welke temperaturen en met welk weer loop je het meeste hard en voor welk seizoen ga je deze gebruiken. Afhankelijk van deze keuze bepaal je het juiste hardloopshirt. Zoals aangegeven kan je veel met laagjes doen, maar ook dan stem je het hardloopshirt af op de temperatuur. Bij Decathlon is het aanbod van hardloopshirts sterk afhankelijk van de seizoenen. Zo zul je in de zomer meer shirts met korte mouwen zien en in de winter zie je meer shirts met lange mouwen.
Belangrijk voor het kiezen van een hardloopshirt, ongeacht het seizoen, is dat je een shirt kiest van het juiste materiaal. Kies geen hardloopshirt die gemaakt is van katoen. Dit zal zwaar worden en gaan schuren als je gaat zweten. Bij voorkeur ga je voor synthetische stoffen welke het zweet makkelijker afvoeren.

Hoe kies ik een hardloopshirt?

Keuze hardloopshirt is afhankelijk van je behoefte

Kalenji biedt de keuze uit ademende hardloopshirt die je kunt dragen tijdens verschillende omstandigheden. Elke loper is anders, je wensen zijn niet hetzelfde en kunnen variëren tussen trainingen en wedstrijden. Bij het kiezen van het juiste hardloopshirt hou dan rekening met de volgende zaken:

Hoe kies ik een hardloopshirt?

Gewicht hardloopshirt

Als je zo min mogelijk gewicht wilt meesjouwen tijdens een hardloopwedstrijd, dan kun je het beste kiezen voor een van onze lichte producten. Deze lichte kleding biedt comfort en is voorzien van een ademende stof. Hierbij moet je denken aan een tanktop of singlet. Deze shirts zijn zeer ademend en zijn vederlicht. In de winter kan je kiezen voor een licht dun hardloopshirt met lange mouwen of een dikker en warmer hardloopshirt die wat zwaarder is.

Keuze hardloopshirt is afhankelijk van je behoefte

Behoefte om voeding of drinken mee te nemen

Wanneer je van plan bent om te gaan hardlopen maar hierbij geen accessoires (rugzak) bij je wilt dragen, dan adviseren wij trail running kleding. Veel van deze shirts zijn namelijk voorzien van verschillende zakken waardoor je eenvoudig energie gels, energie repen, je smartphone of een flesje water kunt meenemen. Wij hebben zowel shirts met lange mouwen als met korte mouwen met extra zakjes voor al je accessoires en voeding.

Hoe kies ik een hardloopshirt?

Het voorkomen van irritaties

Wanneer je last hebt van irritaties of je wilt deze ongemakken voorkomen, kies dan een product die deze hardloop gerelateerde irritaties kunnen voorkomen. Een aantal van onze hardloopshirts zijn namelijk ontworpen met zo weinig mogelijk naden, geheel zonder naden of met platte naden die je nauwelijks voelt op je huid.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een geschikt hardloopshirt, bepaal dan eerst in welke omstandigheden je deze gaat gebruiken. Als het koud is dan heb je een ander hardloopshirt nodig dan als het warm is. Stem het hardloopshirt daarbij ook af op het gebruik. Wil je veel accessoires meenemen dan heb je hiervoor een ander hardloopshirt nodig. Bekijk onze collectie hardloopshirts zowel online als in de winkels en loop comfortabel hard.