Kinderfiets

Kinderfiets

Toen je een kind was, wilde je waarschijnlijk een fiets hebben. Vandaag, is het waarschijnlijk een uitgemaakte zaak! Nu is het je beurt om de droom van je kind uit te laten komen: zijn eerste fietsje en een helm voor de veiligheid. Maar hoe maak je de juiste keuze? Is het beter om bij het begin een kinderfiets met of zonder pedalen te kiezen? Welke maat fiets moet je kiezen? Bij Decathlon helpen we je verder. De belangrijkste eisen bij de keuze van een kinderfiets zijn onder meer het geschikte remsysteem en mooie maar veilige accessoires.

Advies nodig?
Hoe kies ik een kinderfiets?
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters 1
Type
Geslacht
‪LEEFTIJD‬
‪WIELGROOTTE‬
Merk
VERKOPER
Prijs
Kleur
4.2/5 Op basis van 187 reviews

De juiste maat voor een kinderfiets voor 3 jaar kiezen

Toen je kind begon te lopen heb je misschien gekozen voor een plastic driewielertjes zonder pedalen om het evenwicht van je kind te ontwikkelen. Op de leeftijd van drie en afhankelijk van de ontwikkeling van je kind, zijn er verschillende modellen geschikte kinderfietsen voor 3 jaar. Het eerste wat je moet doen bij het kiezen van een kinderfiets voor 3 jaar is de juiste maat vinden. Om te leren trappen, moet je kunnen remmen en draaien met een gevoel van stabiliteit en veiligheid. Het kind stabiliseert de fiets instinctief door één voet op de grond te zetten. Het kind moet dus gemakkelijk een voet op de grond kunnen zetten. Beide voeten moeten in het begin plat staan, daarna meer en meer op de punt naarmate het kind zijn evenwicht op de kinderfiets ontwikkelt.

Een kinderfiets voor 3 jaar tot de leeftijd van vijf moet geschikt zijn voor een kind van 95 tot 110 centimeter lang. Omdat fietsmaten vaak in inch worden uitgedrukt zal voor deze kinderfiets twaalf of veertien inch aanbevolen worden. De 16 inch fiets is over het algemeen geschikt voor kinderen van de leeftijd tussen vier en zes jaar. Deze kleine fiets voor 6-jarigen is nog steeds een fiets met de basisuitrusting om te leren balanceren op een fiets: kleine wielen en gemakkelijk te bedienen remmen.

Enkele andere veiligheidskenmerken van kinder- en peuterfiets om te overwegen

Let er bij de keuze van een kinderfiets op dat hij voorzien is van het CE-keurmerk om aan te geven dat hij voldoet aan de huidige Europese veiligheidsnormen. Om veilig te kunnen trappen, mag men de uitrusting van de kleine fietser niet verwaarlozen. Als een kind valt, valt het de helft van de tijd op zijn hoofd. Het dragen van een fietshelm voor kinderen vermindert het risico op hoofdletsel in meer dan 80% van de gevallen.

Het belangrijkste is dat je leert terwijl je plezier hebt, of het nu met een peuterfiets met of zonder pedalen is. Voor de esthetiek en het praktische nut kun je een zadelhoes of een klein mandje op de kinderfiets monteren. Het ziet er altijd goed uit en kinderen zijn er dol op! Kinderfietsaccessoires zijn eenvoudig en goedkoop om de fiets van je kind een persoonlijk tintje te geven en ervoor te zorgen dat hij er nog meer gebruik van wil maken. Laat je kind de kleuren van de accessoires kiezen, zodat het het gevoel heeft dat het actief heeft meegewerkt aan het kiezen van zijn eigen peuterfiets of kinderfiets.