Kinderfiets

Kinderfiets

Op zoek naar een kinderfiets? Je kan het je nog wel herinneren toen je voor het eerst op een kinderfiets zat. Nu is het jouw beurt om de droom van je kind uit te laten komen: zijn eerste fietsje en een helm voor de veiligheid. Maar hoe maak je de juiste keuze? Is het beter om bij het begin een kinderfiets met of zonder pedalen te kiezen? Welke maat fiets moet je kiezen? Bij Decathlon helpen we je verder. De belangrijkste eisen bij de keuze van een kinderfiets zijn onder meer het geschikte remsysteem en mooie maar veilige accessoires. Zorg er daarnaast voor dat de fiets van jouw kind altijd veilig op slotstaat zodat die niet gestolen kan worden. Wist je dat je ook een kinderfiets kan huren?

Advies nodig?
Hoe kies ik een kinderfiets?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
‪WIELGROOTTE‬
‪LEEFTIJD‬
‪LENGTE‬
Kleur
‪TYPE FRAME‬
‪AANTAL VERSNELLINGEN‬
Merk
Prijs
VERKOPER
bekijk in  360º
€319,95
€369,95
€319,95
€449,95 -34%
€295,00
*De uitverkoop begint op 15-8-2023
€339,00 -20%
€269,00
*De uitverkoop begint op 7-7-2023
€499,00 -12%
€439,00
*De uitverkoop begint op 19-7-2023
€329,00 -21%
€259,00
*De uitverkoop begint op 7-7-2023
4.4/5 Op basis van 22130 reviews

Hoeveel inch kinderfiets bij welke leeftijd?

Je kiest een kinderfiets op basis van de formaat van de wielen ook wel inch genoemd. Dit is per kind verschillend en afhankelijk van de lengte + leeftijd van jouw kind. Toch is dit per kind weer verschillend, kinderen verschillen per leeftijd weer van lengte. Daarom is het altijd slim om de nieuwe kinderfiets te kiezen op basis van de lengte van jouw eigen kind. Om de keuze makkelijker te maken hebben wij per maat van een kinderfiets de lengte en leeftijd beschreven zodat je in een oogopslag kan zien welke fiets voor jouw kind geschikt is.


12 inch kinderfiets:lengte van jouw kind rond de 90 cm en leeftijd tussen de 2-4 jaar oud.
14 inch kinderfiets:lengte van jouw kind rond de 100 cm en leeftijd tussen de 3-5 jaar oud.
16 inch kinderfiets:lengte van jouw kind rond de 105 cm en leeftijd tussen de 4-6 jaar oud.
18 inch kinderfiets:lengte van jouw kind rond de 110 cm en leeftijd tussen de 5-7 jaar oud.
20 inch kinderfiets:lengte van jouw kind rond de 115 cm en leeftijd tussen de 6-8 jaar oud.
22 inch kinderfiets:lengte van jouw kind rond de 122 cm en leeftijd tussen de 7-9 jaar oud.
24 inch kinderfiets:lengte van jouw kind rond de 130 cm en leeftijd tussen de 8-12 jaar oud.
26 inch kinderfiets:lengte van jouw kind rond de 145 cm en leeftijd tussen de 10-14 jaar oud.

Heb je een fiets gekozen die past bij jouw kind maar wil je een check doen of de fiets echt goed is voor jouw kind. Doe dan een check met deze 4 punten:
Met zijn voeten de grond raken
Goed op- en afstappen
Gemakkelijker tot stilstand komen
De fiets goed onder controle houden

Een gemiddelde kinderfiets gaat anderhalf jaar mee in dezelfde inchmaat tenzij jouw kind extreem snel groeit in een jaar. In deze anderhalf jaar kan je verschillende zaken van de fiets aanpassen zodat jouw kind er op kan blijven fietsen. Het zadel pas je aan wanneer de knieen van jouw kind boven de heup komen tijdens het fietsen. Het verhogen van het zadel zal er dan voor zorgen dat jouw kind weer lichter kan fietsen. Hou er alleen altijd rekening mee dat jouw kind met de bal van zijn voet nog op de grond kan staan terwijl die op het zadel zit.

De verschillen in kinderfiets 3 jaar

Toen je kind begon te lopen heb je misschien gekozen voor een plastic driewieler fiets zonder pedalen om het evenwicht van je kind te ontwikkelen. Op de leeftijd van drie en afhankelijk van de ontwikkeling van je kind en de lengte kan je kijken naar een kinderfiets met bijvoorbeeld zijwieltjes. Veel van onze kinderfiets 14 inch hebben daarom ook standaard zijwieltjes waardoor jouw kind veilig kan leren fietsen. Gaat de ontwikkeling heel goed haal dan 1 of beide zijwieltjes eraf om jouw kind onder begeleiding de eerste meters te laten maken. Om te leren trappen, moet je kunnen remmen en draaien met een gevoel van stabiliteit en veiligheid. Het kind stabiliseert de kinderfiets instinctief door één voet op de grond te zetten. Het kind moet dus gemakkelijk een voet op de grond kunnen zetten. Beide voeten moeten in het begin plat staan, daarna meer en meer op de punt naarmate het kind zijn evenwicht op de kinderfiets ontwikkelt. Een kinderfiets 12 inch, kinderfiets 14 inch of een kinderfiets 16 inch zijn allemaal geschikt voor jongere kinderen afhankelijk van de lengte. Omdat fietsmaten vaak in inch worden uitgedrukt zal voor deze kinderfiets twaalf of veertien inch aanbevolen worden. De 16 inch fiets is over het algemeen geschikt voor kinderen van de leeftijd tussen vier en zes jaar. Deze kleine fiets voor 6-jarigen is nog steeds een fiets met de basisuitrusting om te leren balanceren op een fiets: kleine wielen en gemakkelijk te bedienen remmen. Let er bij de keuze van een kinderfiets op dat hij voorzien is van het CE-keurmerk om aan te geven dat hij voldoet aan de huidige Europese veiligheidsnormen. Om veilig te kunnen trappen, mag men de uitrusting van de kleine fietser niet verwaarlozen. Als een kind valt, valt het de helft van de tijd op zijn hoofd. Het dragen van een fietshelm voor kinderen vermindert het risico op hoofdletsel in meer dan 80% van de gevallen.

Kinderfiets als jongensfiets of meisjesfiets?

Al onze kinderfietsen zijn geschikt voor jongens en meiden vooral onze hybride fietsen kunnen gebruikt worden door jongens en meiden. Wil je toch meer een klassieke meiden fiets dan hebben wij kleine modellen stadsfietsen in verschillende kleuren en met allemaal opties. Wilt jouw kind bijvoorbeeld een mandje aan de voorkant of juist een rekje al deze opties kan je ook toevoegen in onze nieuwe 360 graden configurator waardoor je in 1 opslag kan zien hoe het mandje of rekje eruit ziet op de fiets. Veel van onze partners hebben daarnaast ook nog verschillende types meisjesfietsen. Een kinderfiets uitzoeken is altijd lastig en twijfel je dan ook of de kinderfiets geschikt is voor jouw kind kom dan naar een van onze winkels. Hier kan jouw dochter dan kijken of zij de meisjesfiets ook echt leuk vind. Een kinder mountainbike is natuurlijk ook geschikt voor meiden maar wordt vaak gezien als een stoere jongensfiets. De tijd van standaard kinderfietsen is redelijk voorbij ook omdat kinderen veel ontdekken is een stevige kinderfiets belangrijk. Wat is er dan handiger dan een kinderfiets die ook voor mountainbiken geschikt is, jouw kind kan hierdoor veilig naar school fietsen maar ook de natuur in samen met zijn vrienden. Deze kinderfietsen hebben veel grip op onder andere gras of modder waardoor je ook niet bang hoeft te zijn dat je kind valt tijdens het spelen met zijn vriendjes. Veel van de kinderfietsen komen zonder standaard omdat wij de klant zelf willen laten bepalen op welke plek een standaard komt. Wil je bepaalde opties toevoegen aan de kinderfiets bekijk dan de 360 graden configurator waar je bij al onze eigen merk fietsen de producten kan toevoegen. Voeg bijvoorbeeld een fietsbel, spatbord of standaard. Hierdoor kan je samen met jouw kind samen online kijken naar zijn of haar nieuwe kinderfiets en ook meteen alle nodige accessoires toevoegen. De kinderfiets wordt dan gemakkelijk thuis bezorgd en het monteren van de kinderfiets is in een paar minuten gedaan. Wil je liever de kinderfiets laten afmonteren door een van onze medewerkers kies dan voor een ophaal service in de winkel. Onze fietsmonteurs maken dan de kinderfiets dan helemaal gebruiksklaar voor jouw kind zodat die meteen de winkel uit kan fietsen en kan genieten van zijn eerste meters op de nieuwe zelf samengestelde kinderfiets.