Elektrische stadsfietsen

Elektrische stadsfietsen

Een mooie fietstocht met familie in het weekend of op is je werk maar op een paar kilometer? Kies dan voor een van onze elektrische stadsfietsen en maak het fietsen nog makkelijker! Door het gebruik van een elektrische fiets ben je ook nog een gezond bezig en verplaats je jezelf makkelijk door het verkeer! Elektrische stadsfietsen zijn voor iedereen en daarom hebben wij modellen voor heren, dames en zelfs kinderen! Wil je de elektrische stadsfiets helemaal naar wens maken bekijk kies dan een slot en verlichting die helemaal bij jou past! HIerdoor kan je de fiets dus helemaal personaliseren en kan je met accessoires de fiets nog meer aankleden!

Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
‪POSITIE VAN DE ELEKTRISCHE MOTOR‬
‪MOTORKOPPEL‬
‪BATTERIJ CAPACITEIT (in Wh)‬
‪AANTAL VERSNELLINGEN‬
VERKOPER
Kleur
Prijs
€999,00
€1.199,00
Raaks Q6
RAAKS

Raaks Q6

€1.499,00
Raaks Vienne
RAAKS

Raaks Vienne

4.2/5 Op basis van 3258 reviews

Wat zijn de voordelen van een e-bike?

Een e-bike helpt je met fietsen door middel van een elektrische hulpmotor. De elektrische motor ondersteunt je tot een snelheid van 25 km/u met gebruik van trapondersteuning. Met een e-bike bereik je de bestemming sneller, comfortabeler en moeiteloos zonder het sportieve aspect van fietsen te verliezen. Maar op welke plekken kan de motor van een ebike zitten? Een e-bike kan op drie plekken zit namelijk voorwiel, midden- en het achterwiel. Elke plek heeft zijn voor- en nadelen, zo is een voorwielmotor makkelijk te installeren voor een producent en zie je het daarom veel voorkomen in goedkope e-bikes. Een middenmotor is het meest natuurlijk dit komt omdat de motor tussen je trappers zit en hierdoor drijft de motor je achterwiel aan. Dit zorgt dan ook voor het natuurlijke gevoel van fietsen wat je bij een gebruikelijk stadsfiets hebt. Een achterwielmotor zie je niet vaak bij een e-bike maar dit geeft wel het meest natuurlijke gevoel, maar waarom zie je dat dan niet vaak? De plaatsing van de motor aan de achterkant zorgt ervoor dat er vaak teveel gewicht op de achterkant van je fiets zit. Hierdoor raak je onbedoeld sneller uit balans tijdens het fietsen. Een ebike is daarom perfect voor de rit naar het werk, je hoeft nooit meer in de dagelijkse file te staan en het is ook milieuvriendelijk! Door het dagelijks gebruik van een ebike zijn de aanschafkosten snel de moeite waard. In ons assortiment vind je e-bikes voor iedereen! Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de actieradius en daarmee de rijtijd van je ebike . Onder andere de afstand, snelheid/ondersteuningsstand en het hoogte verschil hebben het meeste invloed op de actieradius van de ebikes. Daarnaast hebben het gewicht van de bestuurder en het weer ook invloed op de afstand die je kan afleggen met de elektrische fiets.

Een ebike dames met ondersteuning

Het fietsen op een e-bike is hetzelfde als een normale stadsfiets door middel de accu en motor haal je zonder moeite 25 km/u. Wil je gewoon zelf normaal fietsen dan schakel je de motor gemakkelijk uit, maar je zet hem weer gemakkelijk aan als je een heuvel of brug op moet fietsen. Een elektromotor van een ebike start meteen als je begint met trappen en ondersteund je tot 25 km/u. Zorg er daarom voor dat je het pedaal rustig bij het opstappen en wegfietsen zodat je niet tot verrassingen komt te staan door de acceleratie. Hou er daarnaast rekening mee dat de ondersteuning van een e-bike stopt als je de remmen bediend of de snelheid boven de 25 km/u komt! Maar welke soorten ondersteuning zijn er en welke is geschikt voor jou? Er zijn twee soorten ondersteuningssystemen: een krachtsensor of een rotatiesensor. Een krachtsensor doet zoals verwacht datgene wat de naam zegt, het geeft je ondersteuning op basis van de kracht die je geeft op de pedalen. Hoe harder je dus trapt hoe meer sneller je gaat en andersom, dit soort systemen zijn heel handig als je samen met je kind fietst of andere mensen die geen e-bike hebben. Hierdoor hoef je niet in te houden en zorgt het voor een natuurlijke fietsgevoel tijdens je ritjes naar werk. Wil je juist een ebike waar je weinig hoeft te doen kies dan voor een rotatiesensor, deze ondersteund op het moment dat je de pedalen in beweging brengt. Wil je dus samen fietsen met iemand dan moet je de pedalen regelmatig stil houden om op het gelijke tempo te blijven fietsen. Fiets je alleen dan rij je zonder een druppel zweet naar je bestemming!

Waar moet je op letten bij een e-bikes?

De aanschaf van een e-bike kan erg duur zijn en er is veel keus. Het is belangrijk dat je kiest voor een elektrische fiets met de juiste actieradius. Fiets je elke dag naar je 20 kilometer naar je werk of school kies dan voor een elektrische fiets met minimaal 250 watt batterij. Toch is het belangrijk dat je in kaart brengt voor welke ritjes je de e-bike gaat gebruiken en op welke terrein je gaat rijden. Ga je lange tochten maken, ritjes op vlak terrein of juist vaak een brug of heuvel op of neem je elke dag veel bagage mee? En wil je volledige ondersteuning door maximale ondersteuning te hebben tijdens het fietsen of juist soms een klein beetje ondersteuning bij een brug? Dat heeft allemaal invloed op het kiezen van de capaciteit van je fietsaccu. Een accu van 500 watt haal je al snel een afstand van 50 kilometer met de ondersteuning op maximaal en tot wel 65 kilometer met lage ondersteuning. Hierdoor zijn deze goed geschikt voor langere ritten of zorgt dit ervoor dat je de fietsaccu juist niet regelmatig hoeft op te laden. Het is zelfs mogelijk om een extra fietsaccu te kopen als je niet kunt of wilt wachten op het opladen. Hierdoor kan je bij een lege accu deze snel vervangen voor je extra accu, denk er alleen wel aan dat dit wel extra gewicht is om mee te nemen. In ons assortiment vind je e-bikes vanaf €799.99 en hebben onze elektrische fietsen verschillende opties zoals gps tracking, uitneembare batterij en display met alle informatie! Het fietsen op een elektrische fiets is hetzelfde als een normale stadsfiets door middel de accu en motor haal je zonder moeite 25 km/u. Wil je gewoon zelf normaal fietsen dan schakel je de motor gemakkelijk uit, maar je zet hem weer gemakkelijk aan als je een heuvel of brug op moet fietsen.