18 items
4.3/5 gebaseerd op 2429 reviews verzameld online en in winkels

Hoe gebruik je een grote skippybal?

Een grote skippybal is een veelzijdig en leuk speelgoed dat door mensen van alle leeftijden wordt gebruikt, en dit voor zowel recreatief gebruik als voor fitness- en gezondheidsdoeleinden. De skippybal staat vooral bekend als speelgoed voor kinderen en is eenvoudig en intuïtief te gebruiken. Met de handen aan de handvatten ga je op de bal zitten. Je voeten staan plat op de grond en je zet jezelf af met je benen om vooruit te springen. Vaak kunnen kinderen zich urenlang op deze manier bezig houden. Om het nog leuker te maken organiseer je een wedstrijd. Zet een parcours uit en laat ze tegen elkaar racen. Dit competitieve element voert de spanning op.

Naast het recreatieve aspect kun je de grote skippybal ook inzetten om je work-outs uitdagender en effectiever te maken. De instabiliteit van de bal daagt je spieren extra uit, waardoor hij uitermate geschikt is om te gebruiken voor core- en balansoefeningen. De plank op de skippybal is een intensieve oefening voor je buikspieren. Zet je voeten op de bal en neem de plankpositie aan. Het is een hele uitdaging om je lichaam recht en stabiel te houden op deze manier. Voer squats uit met de bal tussen je rug en de muur. Zak langzaam naar beneden terwijl je de bal tegen de muur drukt met je rug. De skippybal zorgt ervoor dat je je rug recht houdt. Je hoeft de skippybal niet enkel in de gym te gebruiken. Door gewoon op de bal te zitten tijdens het werken aan je bureau of tijdens het tv-kijken, train je je core om in balans te blijven.

In revalidatieprogramma’s en fysiotherapie maakt men ook veel gebruik van de skippybal. De zachte, veerkrachtige aard van de bal maakt het mogelijk om op een veilige en gecontroleerde manier spieren en gewrichten te trainen. Zo is de bal ideaal om je rug en schouders te stretchen als je er met je rug op gaat liggen. Voor oudere mensen helpt de bal om balans en coördinatie te verbeteren.

Hoe draagt een skippybal 60 cm bij aan de ontwikkeling van je spieren?

Een skippybal lijkt misschien een simpel speeltje, maar draagt op verschillende manieren bij aan de ontwikkeling van je spieren, balans en coördinatie. Je core, bestaande uit de buikspieren, onderrug, heupen en bekken, heb je nodig bij vrijwel elke beweging die je maakt. Je verstevigt deze spieren eenvoudig door op de skippybal van 60 cm te zitten en lichte bewegingen te maken. Je buik- en rugspieren moeten dan hard werken om je in balans te houden, waardoor je de dieper gelegen spieren effectief traint. Tegelijkertijd oefen je ook je stabiliteit en evenwicht. Omdat de bal een instabiele ondergrond biedt, maken je spieren continu kleine aanpassingen om je lichaam in balans te houden. Zo train je zowel de grote spiergroepen als de kleine stabiliserende spieren in je lichaam en versterk je de spieren rond gewrichten. Dit is belangrijk om blessures te voorkomen.

Ook bij krachttraining komt een skippybal van 60 cm goed van pas. De bal kan je ondersteunen bij oefeningen zoals squats, push-ups en lunges. Door gebruik te maken van de skippybal moeten je benen, billen en core harder werken om de balans en stabiliteit te behouden. Zo daag je je spieren uit en wordt je work-out niet saai. Naast kracht en stabiliteit kan een skippybal ook helpen om je flexibiliteit te verbeteren. Oefeningen zoals het uitrollen van je rug over de bal of het strekken van je benen en armen met behulp van de bal helpen om je spieren langer en flexibeler te maken.

Bij Decathlon kun je verschillende skippyballen kopen die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Onze ballen zijn zowel recreatief als voor fitnessdoeleinden inzetbaar. De hoogwaardige kwaliteit zorgt ervoor dat je lange tijd kunt genieten van je skippybal. Ontdek ons volledige gamma online of in een van onze winkels.

Hoe onderhoud je een skippybal?

Met goed onderhoud verleng je de levensduur van je skippybal. We geven je graag onze beste tips om je skippybal te onderhouden. Vooral als je hem buiten gebruikt, wordt een skippybal gemakkelijk vuil. Maak de bal regelmatig schoon om te voorkomen dat vuil, stof of andere verontreinigingen de structuur van het materiaal beschadigen. Gebruik hiervoor een vochtige doek en een milde zeep. Bleek en alcohol zijn te vermijden, aangezien deze het materiaal aantasten. Controleer het oppervlak regelmatig op scheurtjes, slijtplekken en lekken. Ontdek je toch een lek, herstel deze dan met een reparatiekit voor opblaasbare producten. Check ook even of het handvat nog stevig vastzit, want een los handvat biedt potentieel gevaar tijdens het springen. Een slecht opgeborgen bal slijt sneller, vervormt of raakt beschadigd. Bewaar de bal altijd op een droge plek, uit direct zonlicht. Uv-straling tast het materiaal van de bal aan, waardoor deze sneller verslijt. Zorg ervoor dat de bal niet in contact komt met scherpe voorwerpen of ruwe oppervlakken. Een skippybal kan namelijk snel lek raken.

Om veilig en veerkrachtig genoeg te zijn, moet een skippybal goed opgepompt zijn. Een slappe bal stuitert minder goed en is moeilijker te gebruiken. Gebruik een pomp met een geschikte naald om de bal op te blazen. Controleer regelmatig de luchtdruk van de bal. Dit doe je eenvoudig door er op te drukken. Een bal moet een beetje meegeven, maar mag niet te slap of te hard aanvoelen.