SOLOGNAC

Stevig en waterafstotend jachtvest 920 bruin en fluo

€51,99
Ref. : 8604711

Dit hybride vest is ontwikkeld voor de jacht en biedt met zijn vele zakken plaats voor al je accessoires en munitie, zonder in te boeten op ademend vermogen.

Op basis van jullie feedback op ons vest 900 bruin, gaven we deze versie fluo-oranje inzetstukken en een zak op de rug voor je waterzak en verbeterden we het verstelsysteem voor de schouderriemen.

Kleur: Mat Fluo-oranje / Koffie

Aantal:
Bezorging:

6 tot 8 dagen

Productvoordelen

Zichtbaarheid

High visibility-kleding gecertificeerd als persoonlijk beschermingsmiddel (PBM).

Draagcomfort

Dankzij de verstelbare riemen en het schuim op de rug en schouders.

Bestand tegen wilde vegetatie

Slijtvaste stof, zo gaat je vest langer mee.

Ventilatie

Ventilatiekanalen in mesh om de lucht op de rug beter te laten circuleren.

Veelzijdigheid

Universele maat, bandjes zodat het vest vrijwel aan elk figuur is aan te passen.

Zakken

2 zakken, 3 binnenzakken met rits + 1 wildzak + 1 plek voor waterzak.

Waterafstotend

Waterafstotende stof die beschermt tegen lichte regen.

Gewicht

810 g in maat L (230 g/m²)

Technische informatie

Belangrijke gebruiksbeperking

Het besluit van 5 oktober 2020 betreffende de collectieve jacht op grofwild bepaalt dat het dragen van volledig fluorescerende bovenkleding verplicht is voor jacht en hun begeleiders. Bicolor kledingstukken voldoen niet aan deze vereiste.
Dit vest is geschikt voor de jacht op klein wild, maar mag niet worden gebruikt voor de drijfjacht op grofwild.

Een jachtvest goedgekeurd als PBM voor meer veiligheid tijdens de jacht

Als erkend "persoonlijk beschermingsmiddel" moet je dit vest dragen over alle andere kleding en mag het niet worden bedekt door bijvoorbeeld een parka of een rugzak. Bij volledig ontbreken van natuurlijk licht kan de veiligheid van de bescherming niet worden gegarandeerd. Dit artikel is een PBM voor niet-professioneel gebruik. Let op: het dragen van dit soort kleding wil niet zeggen dat je de geldende veiligheidsregels voor de jacht niet meer moet naleven.

Dit vest is ontstaan op basis van jullie opmerkingen en feedback op het jachtvest 900 bruin

Ons klassieke jachtvest 900 bruin werd al snel gedragen door veel van onze gebruikers. En we kregen direct feedback over eventuele verbeteringen aan het model: er moest een fluo model komen! Onze teams hebben naar jullie geluisterd en presenteren je nu het nieuwe jachtvest 920 met fluo-oranje inzetstukken in de voor- en achterkant. We hebben ook de bandjes aan borst en taille veranderd om het vest eenvoudiger te verstellen.

Een extra verbetering dankzij jullie feedback: een zak voor je camelbak-waterzak

Voor dit nieuwe model zijn we nog een stapje verder gegaan. Het vest had al twee flessenhouders, maar velen van jullie wilden graag een groot vak waarin je een waterzak (niet meegeleverd) mee kon nemen. Die heb je nu! Die zak heeft een rits en is gescheiden van de wildzak. Hij heeft een riempje aan de binnenkant waarmee je je waterzak veilig vast kunt maken. Er zijn twee mogelijke uitgangen voor je drinkslang (rechts en links), zodat je altijd gemakkelijk kunt drinken zonder te moeten stoppen.

Een comfortabel jachtvest

Als je een rugzak draagt, gaat het gewicht van de tas niet naar achteren hangen. Hoe komt dat? Omdat de draagriemen ter hoogte van de heupen zitten! We hebben daar dus onze inspiratie uit gehaald. Vroeger kwamen onze riemen op de borst, maar het gewicht in de wildzak haalde de drager uit evenwicht. Onze ontwikkelaars hebben dus een oplossing uitgewerkt, zodat de draagriemen nu op dezelfde hoogte komen als het gewicht in je lage rug. Zo is alles goed verdeeld en ben je goed ondersteund.

Nu nog beter af te stellen: we leggen je uit hoe!

Bij het klassieke jachtvest 900 bruin zat de borstriem vast op zijn plaats. Bij deze nieuwe versie 920 kan je de borstriem in hoogte verstellen zodat je het vest beter op jouw lichaam kan afstellen. Ook handig is dat je aan een van de doorgangen aan je linker- of rechterschouder voor de drinkslang van je waterzak de afstandsbediening van de halsband van je hond kunt vastklikken.

Ventilatiesysteem in de rug om transpiratievocht snel af te voeren

Het mesh op de rug zorgt voor een beter draagcomfort. Bovendien is er een betere luchtcirculatie door een ventilatiesysteem, zodat transpiratievocht optimaal wordt afgevoerd. Ideaal voor een jachtpartij in open veld bij zonnig weer, toch? Zelfs in de herfst, als het nog redelijk warm is, trek je dit vest met plezier aan. Je hebt het minder warm, je wordt minder snel moe en je bewegingsvrijheid blijft optimaal.

De andere verbeteringen van dit vest ten opzichte van de vorige versie

De 920 beschikt, net als de 900, over banden met "schuim" aan de riemen en op de rug met kleine ventilatiekanalen. Maar deze versie doet het nog een beetje beter: onze ingenieurs hebben gedacht aan een klein ritszakje aan de binnenkant van de riem waarin je veilig accessoires of documenten mee kunt nemen. Ten slotte hebben we ook de onderste zakken verbeterd en er "hulzen" in aangebracht voor elk 5 patronen.

Aanvullende informatie

Dit vest is bedoeld als buitenste laag over een eenvoudig T-shirt in de zomer, of over een jas in de winter. De stof is zeer slijtvast en waterafstotend (wat wil zeggen dat deze je beschermt tegen motregen). Dit model geeft je ook snel toegang tot je wildzak: je kunt die zelfs groter maken dankzij de 2 drukknopen op de zijkant. Bovendien is de wildzak heel gemakkelijk schoon te maken dankzij de rits. Hoeveel weegt dit vest? 0,810 kg, zonder gevulde waterzak.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyester Voering 100% Polyamide Hoofdstof : binnenste laag 100% Polyester Coating 100% Polyurethaan

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet gebruiken voor de drijfjacht op grofwild.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Afbeeldingen

Stevig en waterafstotend jachtvest 920 bruin en fluo
Stevig en waterafstotend jachtvest 920 bruin en fluo
Stevig en waterafstotend jachtvest 920 bruin en fluo
Stevig en waterafstotend jachtvest 920 bruin en fluo

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook