Kinderfiets 16 inch 4,5-6 jaar 900 alu racing rood

199,99
Kleur: Scharlakenrood
Thuisbezorging:

2 tot 3 werkdagen

Beschikbaar
Ophalen in de winkel:

Op zoek naar een lichte en gemakkelijke fiets? Onze aluminium 16"-fiets 900 voor kinderen van 105 tot 120 cm staat aan hun zijde tijdens al hun avonturen!

Dankzij de aluminium onderdelen weegt deze fiets slechts 7,3 kg, volledig uitgerust! De kettingkast, standaard en spatborden maken het een veilige en veelzijdige fiets. Verkrijgbaar in 2 kleuren.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Lichtgewicht

7,3 kg door het aluminium frame, stuurpen en zadelpen, micro-transmissie

Gemakkelijk te leren

Verlaagd frame om vlot op te stappen. Compatibel met onze 16"-zijwieltjes.

Rembediening

'Stop Easy'-remsysteem, op maat van kinderhandjes.

Gebruiksgemak

Spatborden om de kleren schoon te houden, standaard om gemakkelijk te stallen.

Fietsveiligheid

De volledig omhullende kettingkast beschermt tegen de transmissieonderdelen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Stop Easy-innovatie: een gepatenteerd remsysteem aangepast aan kinderen.

Toegankelijke remmen die bovendien beter in de hand liggen, dat zijn de troeven van ons Stop Easy-systeem. De remhendel staat parallel op het stuur voor een natuurlijke beweging van de hand. Het voordeel van deze innovatieve remhendel is dat kinderen 30% minder kracht moeten zetten in vergelijking met een klassieke remhendel. Een innovatie van ons B'TWIN-team, dat zowel door ouders als door kinderen wordt gesmaakt.

Materiaal en vorm van het frame

De keuze voor een aluminium frame lag voor de hand bij dit model dat we zo licht mogelijk wilden maken. Het weegt 960 g. Aluminium is ook roestbestendig: het roest niet, zelfs in veeleisende omstandigheden (vocht, zand).
Het frame is korter dan onze andere modellen van 16": nog steeds met een rechte zitpositie is de fiets iets wendbaarder. Een goede verhouding tussen comfort en wendbaarheid om mee te gaan met de ontwikkeling van het kind op de fiets

Banden / wielen

De buitenbanden zijn voorzien van een (opblaasbare) binnenband. Hun vorm zorgt voor een uitstekende grip op alledaags terrein (paden, gras ...).

Welk type remmen?

Rem doeltreffend dankzij de V-brakes.
Deze remmen bestaan uit remhoeven met remblokjes die een sterkere of lichtere druk uitoefenen op de velg om de rotatie van de wielen af te remmen of te doen stoppen.

Kan je zijwieltjes monteren?

Ja, als je kind dat nodig vindt. Onze 16 inch B'TWIN-zijwieltjes passen op alle fietsen van die maat. Je kan ze bovendien monteren en demonteren zonder gereedschap.

En wat met het comfort?

We hebben rekening gehouden met de lichaamsbouw van een kind: de stuurbreedte en de diameter van de grepen zijn helemaal op kindermaat. Het schuimzadel zorgt voor een comfortabele zit.

Je kind groeit, de fiets groeit mee!

Je kan de hoogte van het zadel aanpassen (met een inbussleutel 6), om de groei van je kind te volgen. Je kan de zadelhoogte verstellen van 47,8 tot 60,6 cm.Onze fietsen voldoen aan ISO-norm 8098 voor kinderfietsen. Daarom kunnen we ze geen 'gereedschaploos' verstelsysteem (type quick release) voor het zadel geven.

Wat is het nut van een kettingkast?

Om te vermijden dat je kind ergens gekneld raakt met de vingertjes, zijn de mechanische transmissieonderdelen (crank, ketting, freewheel...) afgeschermd door de kettingkast. Op die manier kunnen ook de veters niet verstrikt raken en blijft de kleding van je kind schoon. De versieringen zijn in het plastic van de kettingkast gedrukt zodat ze langer meegaan.

Wat was de inspiratie voor het design?

Voor de Racing-versie hebben onze ontwerpers gekozen voor een rode kleur die doet denken aan racewagens. Het ontwerp geeft de verbeelding de vrije loop. Het toont de binnenkant van een motor en zal de sportieve geest van de kleine fietsers aanwakkeren! Voor het City-model kozen we voor een elegant blauw, met een toets 'Molitor'-geel (zoals het Parijse zwembad!). Het ontwerp verwijst naar een bekend scootermerk. Een look die jong en oud aanspreekt!

Welke accessoires zitten er op deze fiets?

Een bel, voor- en achterlicht, wielreflectoren (reflecterende plaatjes op de spaken).

Afmetingen gemonteerd

Lengte: 110 cm
breedte: 48 cm
hoogte: 68,5 cm

Garantie

Levenslang (frame, stuurpen, stuur). Beschikbaarheid onderdelen: 2 jaar.

Gewicht

7.1 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Frame 100% Aluminium

GEBRUIKSAANWIJZING

Draag altijd een helm.Maximumgewicht gebruiker: 30 kg

AFBEELDINGEN

Kinderfiets 16 inch 4,5-6 jaar 900 alu racing rood
Kinderfiets 16 inch 4,5-6 jaar 900 alu racing rood
Kinderfiets 16 inch 4,5-6 jaar 900 alu racing rood
Kinderfiets 16 inch 4,5-6 jaar 900 alu racing rood

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN