Hoe kies ik een tafeltennisbatje?

Heb je een tafeltennisbatje nodig om indoor of outdoor te spelen? Wij leggen je de verschillen uit in onze adviesgids en helpen je zo bij het maken van de juiste keuze. 

De keuze van een tafeltennisbatje is afhankelijk van waar je speelt en hoe vaak je speelt.

Het outdoor tafeltennisbatje

Om outdoor te spelen heb je een pingpongbatje nodig wat duurzaam is en dus tegen verschillende weersomstandigheden bestand is en tegen een stootje kan. Daarnaast garanderen wij dat je controle houdt tijdens het spelen.

Het indoor tafeltennisbatje

De keuze van het tafeltennisbatje zal vooral gebaseerd zijn op het niveau van spelen. Het niveau van de tafeltennisbatjes wordt ingedeeld van 2 tot 6 sterren. Hoe hoger het aantal sterren, des te meer effect en snelheid aan het balletje meegegeven kan worden. Recreatieve spelers kunnen het beste een tafeltennisbatjes gebruiken tot aan 4 sterren. Deze batjes geven nog voldoende controle om lange rally's te kunnen spelen. Beginnende club en wedstrijdspelers kunnen hun batje kiezen vanaf 5 en 6 sterren. Deze batjes zorgen ervoor dat je meer effect en snelheid kan meegeven aan het balletje. De ervaren club en wedstrijdspelers zullen hun voorkeur geven aan losse houtjes en rubbers om hun eigen batje samen te stellen.

Af en toe gebruik:

*/** Het batje moet voldoende controle bieden, zodat de bal niet zomaar van je batje afspringt.

Regelmatig gebruik

***/****  Het batje moet effect geven en controle bieden  

Intensief gebruik

*****/******  Het batje moet snelheid en effect geven

Eric

Product manager Artengo

De outdoorbatjes hebben als voordeel dat ze heel slijtvast zijn en tegen alle type weer kunnen. De indoor batjes hebben als voordeel dat ze comfortabeler spelen en dat je ze kunt gebruiken voor trainingen en wedstrijden.

Bekijk hier nog meer racketsport tips: