Zwangerschapsbadpak

Zwangerschapsbadpak

Ben je zwanger en wil je graag zwemmen? We hebben zwangerschapsbadpakken zodat je tijdens je zwangerschap kunt blijven zwemmen. We hebben speciale zwangerschapsbadpakken om in te zwemmen, maar we hebben ook zwangerschapsbadpakken die zijn ontwikkeld om mee te aquafitnessen. Het voordeel van een zwangerschapsbadpak is dat deze extra ruimte geeft op de juiste plaatsen, maar ook ondersteuning biedt. Zwangerschapsbadkleding van ons eigen zwemmerk Nabaiji is chloorbestendigd. Bekijk ook onze handdoeken en badjassen. Een zwangerschapsbadpak koop je voordelig bij Decathlon.

Advies nodig?
Welk badpak past bij mij?
a11y.skip-categories a11y.skip-categories
a11y.skip-filters
Filters
Kleur
Maat
Prijs
4.4/5 Op basis van 266 reviews

Zwanger en toch blijven zwemmen, dat kan met een zwangerschapsbadpak!

Bij Decathlon verkopen we verschillende zwangerschapsbadpakken. Deze zijn speciaal gemaakt om tijdens de gehele zwangerschap in te kunnen blijven zwemmen. Wanneer je zwanger bent verandert je lichaam, niet alleen je buik groeit, ook je borsten worden groter. Als zwangere vrouw wil je zwemkleding wat goed zit, comfortabel aanvoelt maar ook waar je je zelfverzekerd in voelt. Onze ontwerpers bij Decathlon proberen met al deze zaken rekening te houden tijdens het ontwikkelen van de zwangerschapsbadpakken. Zwemmen is namelijk ook tijdens je zwangerschap super gezond.

Zwemmen tijdens de zwangerschap

Bewegen is belangrijk, dat weet iedereen. Ook tijdens de zwangerschap heeft sporten dezelfde voordelen als daarbuiten. Het verbeterd de regulatie van je bloedsuikers, je conditie en je komt misschien minder aan dan wanneer je niet zou sporten. Zwemmen is heel erg geschikt tijdens de zwangerschap omdat je in het water gewichtloos bent. Rug- of bekkenpijn zul je hierdoor in het water veel minder voelen dan tijdens andere sporten. Veel zwembaden hebben specifieke programma’s voor zwangere vrouwen, die speciaal zijn aangepast op het lichaam van de zwangere vrouw. Wil je voor jezelf baantjes gaan zwemmen kan dat natuurlijk ook. Pas je trainingsbelasting aan wanneer dat nodig is en vermijd hoge inspanning. Het zwemmen op de rug kan tijdens de zwangerschap fijn voelen omdat je buik ook gewichtloos is en je zo lekker kunt drijven. Voor extra drijfvermogen zou je tijdens het zwemmen op de rug een plankje onder je onderrug kunnen vasthouden. Dan wordt je buik nog iets meer omhoog geduwt.

Hoe kies je een zwangerschapsbadpak?

Het belangrijkste aan een zwangerschapsbadpak is dat deze goed past. Nabaiji zwemkleding valt over het algemeen klein, kies 1 of 2 maten groter dan uw normale maat. Kies in het eerste trimester nog geen maat groter dan wat u normaal zou nemen. Positiekleding is gemaakt om mee te groeien tijdens de zwangerschap. Een te groot badpak gaat ‘lubberen’ en zal niet comfortabel voelen. Knelt het badpak bij de schouders of aan de randen bij de heupen, kies dan een maat groter. In het begin van je zwangerschap kun je vaak nog prima zwemmen in je normale zwemkleding. Voel je je daarbij niet comfortabel kun je ook in het begin van je zwangerschap al kiezen voor een zwangerschapsbadpak., dan zou het wel kunnen dat er nog wat ruimte is bij je buik maar daar groei je dan vanzelf in.