Uv shirt

Uv shirt

Uv-shirt kopen? Een uv-shirt, zwemshirt of surfshirt beschermt je tegen de zon, zodat je niet verbrand. Uv-shirts zijn ideaal voor watersport. We hebben kinder uv-shirts, baby/peuter uv-shirts, maar ook uv-shirts voor volwassenen (zowel uv shirt voor dames als heren uv-shirts). We hebben uv shirts van de merken: Olaian en Nabaiji. Met een zwemshirts geniet je veilig van de zon. Surfshirts zijn voor en door surfers ontwikkeld. We hebben uv-shirts van UPF 50+ voor optimale bescherming. Kies uit een uv-shirt met lange of korte mouwen. Een uv-shirt kun je perfect combineren met een zwemkleding, slippers, of waterschoenen. In plaats van een uv-shirt, kun je kinderen ook een uv-pakje laten dragen. Vergeet niet om je gezicht in te smeren met zonnebrand en een zonnehoed, of pet te dragen en bescherm jezelf op het strand met een strandtent. Koop jouw uv-shirt, zwemshirt of surfshirt online bij Decathlon.

Advies nodig?
Zo bescherm je jezelf tegen de zon!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
Alles voor het strand
Bekijk nu
4.6/5 Op basis van 9751 reviews

Uv-shirt kopen?

We houden allemaal van de zon, maar iedereen weet dat te veel zon niet goed voor je is. Daarom adviseren wij om in de zon een uv-shirt te dragen. uv-shirts, zwemshirts of surfshirts beschermen namelijk de huid van (jonge) surfers en watersporters tegen schadelijke uv-straling.

De uv-shirts van Olaian en Nabaiji is uv-werend en ontwikkeld tot UPF 50+. Maar wat betekent dit eigenlijk? UPF richt zich op het filteren van ultraviolette (uv) straling. Dus stel: je draagt een shirt met UPF 50+, dan komt slechts 1/50 deel van de zon op je huid. Een 'standaard' T-shirt heeft over het algemeen een UPF-waarde van 16 en dat beschermt je niet voldoende tegen de zon. Uv-shirts bieden dus de optimale bescherming in de zon. Zelfs als het nat is! Dus ga jij binnenkort surfen, zwemmen, snorkelen of suppen? Draag dan altijd een uv-shirt om jezelf tegen de zon te beschermen!

Vind jouw zwemshirt bij Decathlon

Bij Decathlon scoor je voordelig een uv-shirt! Wij verkopen UV-shirts voor dames, heren, kinderen en baby’s. En wist je dat wij uv-shirts in verschillende kleuren en modellen verkopen? Zo vind je bij ons onder andere T-shirts met korte en lange mouwen.

Veelgestelde vragen over uv-shirts

  • Is een uv-shirt efficienter dan zonnebrand? Met een uv-werend shirts van Olaian of Nabaiji blijf je langdurig en volledig tegen de zon beschermd. Zonnebrand moet je daarentegen om de twee uur opnieuw aanbrengen. Echter beschermd uv-werende kleding slechts de delen van je lichaam die bedekt zijn. Daarom adviseren wij om de delen van je lichaam, die niet door kleding bedekt zijn, alsnog met zonnebrand in te smeren.
  • Hoe kunnen de uv-shirts van Olaian en Nabaiji je tegen uv-straling beschermen? De shirts beschermen je dankzij een strak geweven patroon van polyester en elastaan tegen de schadelijke uv-straling.