Rashguard

Rashguard

Rashguard of lycra shirt kopen? We hebben rashguards voor dames, heren en kinderen. Een rashguard beschermd je huid tegen de zon. Ook beschermd het je huid tegen irritaties en schuren bij het peddelen op een surfboard. Combineer een rashguard met zwemkleding, slippers, of waterschoenen. Vergeet je gezicht niet in te smeren met zonnebrand. Scoor jouw nieuwe rashguard voordelig bij Decathlon.

Advies nodig?
Zo bescherm je jezelf tegen de zon!
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Kleur
Maat
Merk
Prijs
4.5/5 Op basis van 6426 reviews

Wat is een rashguard?

Een rashguard (ook wel rash vest of rashie genoemd) is een soort T-shirt dat je met watersport draagt en je tegen de zon beschermd. Rash betekend in het engels uitslag, wat je van de zon kunt krijgen. Letterlijk vertaald betekend 'rashguard' dus bescherming tegen uitslag. En dat doet het zeker! Het shirt beschermd je daarnaast ook tegen het schuren van je buik op een surfboard. Dit is fijn wanneer je op je buik aan het peddelen bent. Rashguards kunnen ook voor andere watersporten dan surfen gebruikt worden. Zoals voor wind- en kitesurfen, kajak, SUP, zeilen, waterskieën of zwemmen. Eigenlijk voor elke sport waarbij je jezelf tegen de zon wil beschermen. Decathlon verkoopt rashguards voor kinderen, dames en heren. We hebben rashguards met lange en korte mouwen. Let er bij korte mouwen wel op dat je je armen in smeert met zonnebrand. Rashguards zijn van polyester gemaakt (sommige shirts bevatten ook ander materiaal) en bieden een bescherming tot UPF50+. Koop jouw rashguard voordig online bij Decathlon.

Waar kan een rash guard voor gebruikt worden?

Een rash guard kan door kinderen en volwassenen voor alle watersporten gebruikt worden. Een rash guard beschermt goed tegen UV straling en voorkomt irritaties. Vooral bij surfen is een rash guard erg populair, omdat surfers langdurig aan UV straling worden blootgesteld. Tevens beschermd de rash guard tegen irritaties die het surfboard kan veroorzaken. Daarnaast worden rash guards veel gedragen bij snorkelen en zwemmen in zee. Decathlon heeft een groot assortiment rash guards met lange en korte mouwen in verschillende kleuren.