MTB stuur en stuurpen

MTB stuur en stuurpen

Met een nieuw MTB stuur kun je jouw mountainbike eenvoudig een upgrade geven. Ga bijvoorbeeld voor een lichtgewicht aluminium stuur of een verhoogd MTB stuur. Met stuurlint geef je jouw stuur extra grip en comfort. De uiteinden van een MTB stuur zijn altijd 22.2mm in doorsnede. Hierdoor weet je zeker dat handvatten of stuuronderdelen zoals remgrepen ook op je nieuwe stuur passen. Let wel heel goed op de dikte in het midden zodat de stuurpen past.

Advies nodig?
Comfortabel fietsen met het juiste stuur
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Verwachte levertijd
VERKOPER
Kleur
Prijs
37,95 −23%
29,00
18,24
Handvatset Rood
DUTCH PERFECT

Handvatset Rood

Verkocht en verstuurd door Le coq wielerartikelen
89,00
Hanger DMR Wingbar 35mm
Hanger DMR Wingbar 35mm
DMR

Hanger DMR Wingbar 35mm

Verkocht en verstuurd door Shopping Factory
4.3/5 Op basis van 4089 reviews

MTB stuur en stuurpen MTB kopen

De juiste stuurpen voor je MTB is essentieel voor het creëren van de juiste houding op de fiets. Naast het afstellen van het zadel monteer je een stuurpen MTB met de juiste lengte en gradenhoek op de mountainbike. Deze stuurpen bepaalt hoe hoog of laag het MTB stuur hangt en hoe ver het stuur van je af komt te staan. Met een stuurpen MTB kun je dit helemaal naar wens afstellen. Zo zal een recreationele mountainbiker eerder kiezen voor een meer comfortabele en rechtere zithouding, terwijl de wedstrijdfietser een meer aerodynamische houding wenst.

Ook de breedte van het MTB stuur is belangrijk. Tegenwoordig zijn de sturen steeds breder. Niet alleen ziet dit er stoer uit omdat je met je armen breed uit elkaar zit, maar ook is een breed stuur een stuk functioneler. Hoe breder het stuur, hoe preciezer en rustiger jij kunt sturen. Zeker bij afdalingen is dit zeer gewenst. Wil jij weten welke lengte je nodig hebt? Een veelvoorkomend formaat is 720 of 740mm. Bedenk wel dat je in een bosrijk gebied flexibel moet blijven en tussen de bomen door moet kunnen laveren. Breder is dus niet altijd beter. Kom je erachter dat je toch een te breed stuur hebt uitgekozen? Dan kun je deze binnen 365 dagen omruilen of eventueel inkorten met een pijpsnijder. Dit is mogelijk bij een aluminium stuur zonder dat het stuur zijn structuur en kracht verliest.

Flexibiliteit met een verstelbare stuurpen MTB

Een verstelbare stuurpen voor de MTB maakt het mogelijk om heel nauwkeurig de stuurhoogte aan te passen zonder dat je het stuur moet vervangen. Bij Decathlon shop je diverse verstelbare stuurpennen. Het verschil zit in de stuurdiameter. De verstelbare stuurpen voor de MTB installeer je eenvoudig zelf en vervolgens zet je het stuur op de juiste hoogte in een handomdraai. Veel van de stuurpennen zijn geschikt voor ieder type fiets, van mountainbike tot racefiets. Door middel van een inbussleutel stel je gemakkelijk de gewenste hoogte van het stuur in. Een langere stuurpen zorgt ervoor dat je een langere zit krijgt. Een korte stuurpen zorgt voor een compactere zit, wat sturen eenvoudiger maakt.

Voor onderhoud aan je mountainbike is het prettig om een montagestandaard in huis te hebben. Zo kun je overal goed bij en is de verstelbare stuurpen voor de MTB nog gemakkelijker in te stellen. Ook voor het wassen van de fiets is het prettig als deze op de juiste werkhoogte staat. In het ruime assortiment van Decathlon vind je alles voor je mountainbike. Wij hebben producten voor ieder budget en van de hoogste kwaliteit.