PVA en Stickmixen

PVA en Stickmixen

Met een PVA zakje, draadje of stickmix kun je naast je haakaas een nauwkeurig voerplekje maken. PVA is wateroplosbaar materiaal waarmee je dus zonder gebruik van een boot of werppijp ook een voerplek kunt maken direct naast je haakaas. De dips en
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Merk
Prijs
4.7/5 Op basis van 1144 reviews

PVA voor het karpervissen

PVA is een materiaal dat oplost wanneer het met water in aanraking komt. In de karpervisserij wordt PVA gebruikt in de vorm van koord (string), zakjes, mesh, tape, en foampjes. Het inzetten van PVA kan zeer lonend zijn, zeker wanneer je geen beschikking hebt over een boot of voerboot.

PVA koord/string

En van de eerste PVA soorten bij karpervissen was de zogenoemde ‘stringer’. De PVA string is een draadje/koordje die net als onderlijnmateriaal op een klos verkocht wordt. Eigenlijk gewoon oplosbare vislijn. De werking is eenvoudig, je knoopt een stukje PVA draad aan je haak en rijgt hier net als op je hair een paar boilies op. Zodra je onderlijn het water raakt begint het PVA op te lossen. Je boilies komen perfect bij je haakaas te liggen! PVA kun je ook met tijgernoten gebruiken, maar zorg er voor dat ze goed droog zijn of gebruik de kant-en- klare tijgernoten van Decathlon.

PVA zakjes of kous stickmix

PVA is uiterst effectief wanneer je wat voer direct rondom je haakaas wilt hebben. Om een nog attractiever voerplekje te creëren, zijn er zakjes en mesh ontwikkeld waarmee je in tegenstelling tot bij de stringer, ook kleinere voerdeeltjes rond je haakaas kunt krijgen. PVA zakjes zijn er kant en klaar in verschillende formaten. Vul met verkruimelde boilies, partikels en grondvoer en doe zelfs je onderlijn erin als je wilt. Houdt er rekening mee dat hoe groter en zwaarder het zakje, hoe moeilijk het werpen wordt.PVA kous komt op hetzelfde neer, maar dan maak je een ‘stick’ van je voer. Je kunt de PVA sticks zo groot maken als je zelf wilt, en gaat als volgt te werk. PVA kous wordt geleverd op een koker. Vul de koker met jouw voer, stap het allemaal goed aan en knoop ‘m dicht met een knoop. Je kunt je onderlijn er doorheen halen en de haak erin prikken om in de war gooien te voorkomen. Prik je haak niet in de knoop, deze lost veel langzamer op.Voor deze manier van vissen hebben we bij Decathlon ook speciale stickmixen. Dit zijn zeer attractieve mixen die je in je PVA kous of zakje kunt doen in combinatie met bijvoorbeeld boilies. Gegarandeerd dat je een zeer aantrekkelijk voerplekje rond je haakaas maakt.

PVA tape en foampjes

Een grote teleurstelling bij karpervissen is wanneer je na een nacht vissen zonder resultaat ’s ochtends je hengels binnen draait en je ziet dat je onderlijn in de knoop zit. Dan besef je dat je misschien wel de hele nacht voor niets hebt gevist. Om het in de war gooien van je onderlijn te voorkomen kun je foampjes gebruiken. Deze prik je op je haak of schuif je over je onderlijn. Het drijvend vermogen zal ervoor zorgen dat je onderlijn langzaam afzinkt en netjes op de bodem komt te liggen. Tape kun je om je haak doen zodat die onderweg geen vuil (blaadjes of wier) oppikt en niet om je hoofdlijn kan draaien. Bovendien kun je tape ook gebruiken als string, of om PVA zakjes mee dicht te plakken.