Dips en Flavours

Dips en Flavours

Liquids, dips en flavours zijn gemaakt om de aantrekkingskracht van je aas te vergroten. Voeg naar smaak toe aan je voermix om een onweerstaanbare stek te creëren of geef je haakaas een boost met een van onze dips. De dips & flavours van Decathlon zijn ook te gebruiken in combinatie met partikels en PVA en stickmixen.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Merk
Prijs
4.6/5 Op basis van 2610 reviews

Wat zijn liquid en een boosters?

Wil je nog meer attractiviteit creëren om de karpers sneller te lokken? Dan kun je een liquid enflavour gebruiken. Dit is een vloeibare stroop in verschillende smaken waardoor jouw aas nog meer smaak bevat. Karpers zijn er gek op! Laat jouw voermix een of meerdere dagen soaken in een liquid of boost je haakaas in een dip.

Het verschil tussen een liquid en een booster

Liquids en booster lijken heel veel op elkaar. Het zijn beide vloeibare middelen die gebruikt worden om jouw karperaas of boilies nog aantrekkelijker te maken voor de karpers. Het is vaak een hoge concentratie zoet- of vismeelstoffen. Liquids zitten vaak in een grotere verpakking en worden veelal gebruikt om meerdere kilo’s voer iets extra’s mee te geven. Boosters daarentegen zijn vaak kleine verpakkingen om puur alleen je haakaas of pva zakje net dat beetje extra attractie te geven. Het grootste verschil tussen deze twee producten de hoogte van de concentratie. Liquids zijn dus minder attractief dan boosters maar kun je wel in grotere hoeveelheid gebruiken.

Wanneer gebruik je nou een liquid?

Liquids worden in het algemeen vaker gebruikt dan booster. Dit komt omdat het gebruik eenvoudig is en het in elke situatie verstandig kan zijn om je aas net iets attractiever te maken. Let er wel op, ook witvis houden heel veel van zoetstoffen en vismelen. Vis je dus op een water met extreem veel witvis kun je er ook voor kiezen om geen liquids te gebruiken. Zo is er minder concurrentie op de stek waardoor de karpers rustig kunnen azen.

Wanneer gebruik je nou een boosters?

Boosters worden voornamelijk gebruikt in de periodes wanneer de karpers meer in rust zijn. Najaar, winter en vroege voorjaar. Tijdens deze periodes hoef je niet veel te voeren maar toch wil je ervoor zorgen dat jouw haakaas meer opvalt dan de rest van de boilies.Ook worden boosters vaak gebruikt op betaalwateren of wateren met veel lijn druk. De karpers zijn op deze wateren vaak op hun hoede waardoor de visser meer zijn best moet doen om een aanbeet te forceren.

Zoete of vismeel liquids?

Wij adviseren altijd om een zoete boilie te mixen met een zoete liquid en een vismeel boilie met een vismeel liquids. Zo versterkt de liquid de geur en smaak van het aas waardoor dit voor de karper een smaak is die ze kunnen verwachten.