Hardloopbroek

Op zoek naar een nieuwe hardloopbroek? Bij Decathlon vind je verschillende hardloopbroeken voor zowel de zomer- als wintermaanden. Denk hierbij aan hardloopshorts, hardlooprokjes maar ook hardlooptights, zowel hardlooptights kort als hardlooptights lang. Koop daarom je hardloopbroeken bij Decathlon! Naast een hardloopbroek op zoek naar een hardloopshirt? En vergeet ook niet je hardloopsokken bij ons te halen.
Hardloopbroek
Filter
Terug naar artikelen
Geslacht
Type
Maat
Weersomstandigheden
Levertijd
Kleur
Prijscategorie
87 Artikelen
Best verkocht
 • Best verkocht
 • Prijs laag - hoog
 • Prijs hoog - laag
 • Korting hoog - laag
 • Best beoordeeld
 • Nieuwe collectie
 • Laatste kans
Deze producten zijn niet beschikbaar in Mijn winkel (Wijzig winkel)
  4.5/5 Op basis van 20972 reviews

  Hardloopbroek kopen

  Op zoek naar een nieuwe hardloopbroek en je weet niet waar je moet beginnen? De keuze is heel ruim, dus hou vooral rekening met je eigen voorkeur en het weer.

  Hardloopshorts

  Je zal veel verschillende hardloopshorts vinden bij Decathlon. Hardloopshort vallen los om de benen en zijn vaak voorzien van een zakje, waar bijvoorbeeld een telefoon in kan. Voor dames vallen de shorts over het algemeen wat korter, terwijl voor heren de pijpen wat langer zijn. De uitzondering hierop zijn splitshorts. Dit zijn shorts die vaak door zowel mannen als vrouwen tijdens een wedstrijd gedragen wordt. Deze kenmerken zich doordat ze heel licht zijn en je een optimale bewegingsvrijheid garanderen. Naast de gewone hardloopshorts zie je steeds meer 2in1 shorts verschijnen. Deze shorts hebben nog een extra binnenbroek die strak om de benen zit. Vaak bieden deze net wat meer comfort dan een gewone hardloopshort.

  Hardlooptights

  Een hardlooptight valt strak. Deze omsluit de benen en zit dus strak op de huid. Ook hier is natuurlijk weer veel verschil tussen de verschillende tights, al is het alleen maar dat er verschillende lengtes bestaan. Voor in de zomermaanden zijn er korte tights, in de lente en begin herst kan een ¾ of 7/8e (alleen voor dames) tight ook lekker zijn. Deze zijn net iets warmer en dus comfortabeler dan een korte tight, maar nog niet zo warm als een lange tight. Dan zit er ook nog eens een verschil tussen de diktes en extra’s van een tight. Alle tights zijn voorzien van een klein zakje, zodat je altijd een telefoon of sleutel mee kan nemen. Daarnaast hebben we tights met compressie, om de spiervermoeidheid tegen te gaan. Dit zorgt ervoor dat je langer door kan lopen. Dit vind je terug in zowel een korte als lange tight. Daarnaast zie je in de trailrunningkleding hardloopbroeken met extra vakjes, zodat je makkelijker een aantal gelletjes, repen of water mee kan nemen.

  Lange hardloopbroeken

  Als laatste categorie zijn er ook nog lange hardloopbroeken. Deze vallen los om de benen heen en kunnen van verschillende stofjes gemaakt zijn. Deze hebben dan ook een ander doel. Allereerst hebben we de joggingsbroek, deze is lekker zacht en is bedoeld als alternatief voor de lange tight om je in de wintermaanden warm te houdem. Ook hebben we een warming-up broek. Deze heeft wat langere ritsen en is ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld een wedstrijd gaat lopen of op weg naar een training. Als laatste hebben we voor zowel dames als heren een regenbroek die geschikt is voor trailrunning. Deze broek is 100% waterdicht en zorgt ervoor dat je tijdens je trailruns droog blijft.

  Geef een sportief cadeau

  Cadeaubon kopen