Snelbinders

Snelbinders

Zoek je een manier om nog eenvoudiger je spullen met de fiets te vervoeren? Maak dan gebruik van snelbinders! Je klemt je tas, boodschappen of boeken gemakkelijk onder de elastische snelbinders, zodat ze op je bagagedrager vast blijven zitten. Scholieren plaatsen hun schooltas of rugtas onder de snelbinders, maar ook mensen die dagelijks naar hun werk fietsen bevestigen zo de laptop op de fiets voor onderweg. Verder zijn de snelbinders onmisbaar tijdens een fietsvakantie om de grote hoeveelheid spullen tijdens de reis mee te transporteren.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Merk
Kleur
Prijs
4.5/5 Op basis van 181 reviews

Verschillende soorten snelbinders voor de fiets

Snelbinders voor de fiets zijn grofweg in te delen in twee verschillende soorten: de snelbinders die je vast monteert aan de fiets, en de snelbinders die je los verkrijgbaar zijn. De vaste snelbinder klik je vast aan de achteraf van de fiets met een kunststof of metalen oog. Vervolgens kun je deze bagagegordel aan de tweewieler laten zitten.

De vaste snelbinders bevinden zich vaak standaard bij een geleverde fiets. Uiteraard is het ook mogelijk om deze bagagegordel zelf op de fiets te monteren. De selectie snelbinders voor de fiets is breed. Met name de triobinders worden echter vaak gebruikt. Deze snelbinder komt samen in een ring waarmee de snelbinders aan de fiets worden gemonteerd. Een andere versie die veel voorkomt is een snelbinder met twee binders. Meestal zijn deze binders breder dan de variant met drie binders. Onderzoek bij het kopen van de bagagegordels echter wel dat je het juiste soort bevestiging bij je type fiets aanschaft. Het kan namelijk per fiets variëren welke vaste snelbinders erbij passen. Gazelle beschikt bijvoorbeeld over bagagegordels van een identiek type, maar met haken die verschillen per soort fiets. De maar van de snelbinder bepaal je aan de hand van de wielmaat.

Losse snelbinder met een haak aanschaffen

De losse snelbinder, die ook wel de bijnaam bagagespin heeft, is niet continu aan de fiets gemonteerd. Deze snelbinder bestaat uit elastische banden met een haak aan de uiteindes van metaal of kunststof. Deze haken bevestig je gemakkelijk aan de fiets en haal je na gebruik weer los. Natuurlijk is het hiervoor wel van belang dat je beschikt over aanknopingspunten om de snelbinder met haak aan te bevestigen. Zorg er daarnaast voor dat de snelbinders met haak wel perfect kunnen vasthaken. Een haak die losspringt kan namelijk zorgen voor gevaarlijke situaties op de weg. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor medeweggebruikers.

Let er bij de snelbinder met haak op dat ze beschikken over voldoende lengte om aan de fiets te monteren. Daarnaast dient het materiaal voldoende elasticiteit te bezitten, maar hoort het ook weer niet té elastisch te zijn. Rubberen snelbinders zijn niet volledig elastisch maar wel van een sterke kwaliteit. Stoffen snelbinders zijn veel elastischer, maar raken daardoor ook sneller teveel uitgerekt. Decathlon verkoopt uitsluitend snelbinders van hoge kwaliteit die weerbestendig zijn en niet te scheuren. Benieuwd naar ons aanbod aan snelbinders? Neem dan gelijk een kijkje in onze online shop om inspiratie op te doen.