Versnellingskabel fiets

Versnellingskabel fiets

Na verloop van tijd is de versnellingskabel van je fiets aan vervanging toe. Op het moment dat je merkt dat het lastiger gaat om de versnelling af te stellen of dat de kabel roest vertoont, is het nodig om de versnellingskabel van de fiets te vervangen. Dit kun je zelf thuis kunt doen in een aantal stappen. Controleer gelijk of de shifters en derailleur van de fiets nog goed zijn. Als deze ook aan vervanging toe zijn kun je deze tegelijkertijd met je nieuwe versnellingskabel aanschaffen.

Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
23,99
42,96
21,19
4.2/5 Op basis van 2467 reviews

Versnellingskabel zelf vernieuwen

Is de versnellingskabel van jouw fiets kapot? Bij Decathlon koop jij de meest geschikte versnellingskabel voor jouw fiets. De universele kabels zijn compatibel met alle fietsmerken en -types en gemaakt van 100% roestvrij staal. Het verwisselen van de versnellingskabel is een klus die je zelf thuis kunt doen. Je begint bij het handvat, waar je het indicatordopje van de versnelling verwijdert op het rechter handvat door de schroeven los te draaien. Hierdoor kan je gemakkelijk bij de shifter komen, waar je straks de oude kabel verwijdert en de nieuwe versnellingskabel voor de fiets plaatst. Voordat je dit doet verwijder je de kettingkast en ga je naar het schakelsysteem in het achterwiel. Er zit een klein gaatje aan de achterkant van het schakelsysteem voor een spaak of inbussleutel. Duw het gereedschap naar beneden om ruimte te baken rond de kabel, zodat je het eind eenvoudig kunt losklikken.

Ga terug naar het handvat, waar je bij de shifter de oude binnenkabel uit de buitenkabel trekt. Met een schroevendraaier kun je het kleine vaatje waarmee het uiteinde van de kabel vastzit eruit lepelen om zo de gehele binnenkabel te verwijderen. De nieuwe binnenkabel gaat door hetzelfde gaatje. Druk aan het einde het vaatje weer op de kabel, vet de kabel goed in en leidt deze door de shifter. Zorg dat de binnenkabel niet knikt en duw deze door de gehele buitenkabel. Bij het schakelsysteem houd je aan het eind een groot stuk binnenkabel over dat je na het afstellen af kunt knippen.

Verschil remkabel en derailleurkabel

Het kan zijn dat de derailleur niet meer goed schakelt en zeer stroef aanvoelt. Dit kan komen door een knik of barst in de kabel of door gebroken vezels. Ook kan het zijn de derailleurkabels zijn gerafeld aan de uiteindes. Het kan de moeite waard zijn om deze kabels te verwisselen. Misschien denk je dat je een remkabel van je fiets kunt gebruiken als kabel voor de derailleur. Deze kabels zijn echter niet hetzelfde. Het verschil zit vooral in de dikte van de kabel. Een remkabel is wat dikker dan een derailleurkabel.

De buitenkabels zijn ook verschillend. De remkabel is sterker, terwijl een derailleurkabel minder weerstand heeft. Wij verkopen derailleurs en kabels van verschillende merken zoals BTWIN, SHIMANO, SRAM en MICROSHIFT. Met doppen voor de derailleurkabelmantel verleng je de levensduur van kabelmantels en kabels. De vorm en het materiaal verzekeren een betere waterdichtheid doordat ze de loop van de kabelmantel verbeteren.