Toque boksen

Toque boksen

Het dragen van een kruisbeschermer, ofwel een toque, is bij (kick)boksen geen overbodige luxe. Zoals het woord het al zegt, zorgt kruisbescherming voor het beschermen van de edele delen. Bij Decathlon verkopen we toques voor zowel heren, dames als kinderen. Andere belangrijke producten voor bescherming bij boksen zijn bokshelmen of een boksbitje.

Advies nodig?
Hoe kies ik de juiste boksbescherming?
Skip categories and go to listing products Skip categories and go to filters
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
€19,95
Vanaf
€20,50
Adidas slippershell
ADIDAS

Adidas slippershell

Verkocht en verstuurd door Fitwinkel

Vanaf
€24,95
€44,95
4.4/5 Op basis van 942 reviews

Toque kopen

Om de edele delen tijdens het boksen te beschermen, moet je een toque kopen. Een toque boksen is eigenlijk een harde beschermplaat en is geschikt voor zowel kickboksen als Engels boksen, full contact, thai boksen en karate. Een toque, ook wel kruisbeschermer of suspensoirs genoemd, raden wij dan ook sterk aan. Dankzij een toque wordt een slag of stoot opgevangen en verkleint de kans op ernstige pijn. Een toque kopen kun je voor zowel volwassenen als kinderen. Belangrijk hierbij om te weten, is dat een kruisbeschermer voor mannen anders is dan die voor vrouwen. Ook verkopen we bij Decathlon zowel een klassiek model toque als een professioneel model. Het klassieke model heeft een harde schelp om de geslachtsdelen te beschermen voor net verkeerd geplaatste stoten met voeten of vuisten. Het professionele model heeft flexibele zijkanten en randen in soepele gel, wat zorgt voor extra comfort. Dit laatste model wordt veel gebruikt bij vechttechnieken waarbij je rechtop staat of op de grond ligt, zoals bij MMA, Jiu-Jitsu, grappling, combat-sambo, etc. Vanwege de verschillende modellen en variaties in niveau, kun je dus goed een toque kopen bij Decathlon.

Hoe draag je een toque?

Hoe draag je een toque? Je kruisbescherming trek je voor de start van je training onder je kleding of op je onderkleding aan. Draag altijd ondergoed onder je toque, in verband met de hygiëne en het comfort. Je kunt eventueel ook nog een slip of onderbroek over je toque aantrekken, zodat de kruisbeschermer nog beter blijft zitten. Hopelijk beantwoordt dit de vraag: Hoe draag je een toque? Voor persoonlijk advies, kun je altijd terecht in onze Decathlon winkels. Daar helpen onze sportexperts je graag bij het uitzoeken van de juiste (maat) toque.