Bitje boksen

Bitje boksen

Een bitje is een soort hoesje die je over je tanden in de bovenkaak plaatst. Deze vorm van gebitsbescherming is verplicht voor mensen die aan (kick)bokswedstrijden doen. Een bitje beschermt zowel je tanden als je kaak en mond. Zoek je bescherming voor je hele hoofd? Bekijk dan ook onze bokshelmen. Wil je ook je kruis beschermen? Overweeg dan om eentoque te kopen.

Advies nodig?
Waarom en hoe draag je mondbescherming bij vechtsporten?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Geslacht
Maat
Merk
VERKOPER
Kleur
Prijs
3.9/5 Op basis van 1778 reviews

Boksbitje

Een boksbitje is een belangrijk onderdeel van je bescherming tijdens het boksen. Een boksbitje voorkomt dat je tanden en lippen schade oplopen tijdens het boksen en voorkomt dat je tanden tijdens het boksen tegen elkaar klappen. Daarnaast houdt het ook je kaken op elkaar, wat erg belangrijk is. Wanneer je een stoot op je kaak krijgt terwijl je mond geopend is, kan dat vervelende gevolgen hebben. Ook bedekt het je tandvlees, waardoor je tandverlies voorkomt, en vermindert het schokken en trillingen. De schokdemper verkleint ook de kans op een gebroken kaak of zelfs hersenschudding. Bij Decathlon kun je een boksbitje kopen van ons eigen boksmerk Outshock. We verkopen een gebitsbeschermer voor als je af en toe bokst (bitje 100), maar ook voor als je regelmatig bokst (bitje 500). Het verschil tussen deze twee bitjes zit hem in het feit dat het bitje 500 makkelijker is om te vormen en dat het de ademhaling tijdens de inspanning meer bevordert. Daarnaast bestaat het bitje 100 uit 100% EVA, terwijl het bitje 500 uit de materialen EVA, polypropyleen en SEBS bestaat. Door deze extra laag kun je hem met precisie over je gebit vormen. Tenslotte is de gebitsbeschermer 500 ook iets lichter dan de gebitsbeschermer 100. Belangrijk om te weten is dat geen enkel bitje boksen dat wij verkopen geschikt is om over een beugel te dragen. Qua maat bij je bitje boksen moet je rekening houden met je lengte. Bij een lengte van 110 tot 140 cm raden we maat S aan, bij 140 tot 170 cm maat M en vanaf een lengte van 170 cm maat L.

Bitje kickboksen

Zoals hierboven al aangegeven, is het dragen van een gebitsbeschermer verplicht als je aan (kick)bokswedstrijden doet. Een bitje kickboksen is dan ook zeker niet ondenkbaar. Aangezien je bij kickboksen ook trappen richting het hoofd kunt verwachten, doe je er extra goed aan om een bitje kickboksen te dragen. Een bitje kickboksen verschilt verder niet van een bitje boksen.