Crossminton

Crossminton

Ontdek onze speedbadmintonsets om buiten te spelen met speedrackets en shuttles.

Advies nodig?
Wat is crossminton?
Skip categories Skip categories
Skip filters
Filters
Type
Geslacht
Maat
Merk
Prijs
4/5 Op basis van 70 reviews

WAT IS CROSSMINTON?

Speed ​​Badminton, ook bekend als Crossminton of Speedminton, wat het geregistreerde handelsmerk is, is een bijzondere variant van badminton waarbij zonder net gespeeld wordt. Het werd uitgevonden door een Duitser uit Berlijn die op zoek was naar een vorm van outdoor badminton omdat de shuttle te licht was om buiten te spelen en de wind het spel sterk kon verstoren. Deze nieuwe activiteit heette eerst Shuttlebal en combineert verschillende sporten zoals tennis, badminton en squash. Tegenwoordig zijn er 2,5 miljoen beoefenaars (recreatief en in competitie), voornamelijk in Europa, Duitsland en Frankrijk, maar ook in Australië, de Verenigde Staten en Japan.

DE UITRUSTING OM SPEEDMINTON TE SPELEN

Om Crossminton te spelen, heb je alleen een stel rackets nodig. Die zien eruit als squashrackets, maar ze zijn kleiner voor meer beweeglijkheid en een betere beheersing van de snelheid van de shuttle. De shuttle bij crossminton heet een speeder™ of birdie. Hij lijkt op een badmintonshuttle maar hij is kleiner. Hij weegt ongeveer 6 gram voor kinderen, tot 8/10 gram voor volwassenen en hij bestaat uit een dop en kelk in plastic. Het speelveld bestaat uit 2 vierkanten van 5,5 x 5,5 m die 12,8 m uit elkaar liggen ​​zonder netscheiding. Deze vierkanten worden gevormd met terreinafbakeningen die bovendien zeer eenvoudig te installeren zijn op elke ondergrond.

CROSSMINTON SPELEN: RECREATIEF OF IN COMPETITIE.

Crossminton of speedminton wordt op elk niveau gespeeld in enkel- of dubbelspel. Recreatief kan je overal crossminton spelen, of het nu in de tuin, in een park of op het strand is, zonder beperkingen en zonder vierkanten te hoeven afbakenen. Plezier maken is de boodschap. Voor competities heeft de Internationale Crossmintonfederatie (ICO) regels bepaald: een wedstrijd wordt beslist in 3 winnende sets van 16 punten. Als beide spelers 15 punten hebben, wordt er doorgespeeld tot er een verschil is van 2 punten. De service wordt om de 3 punten afgewisseld. Bij 15:15 gelijk, serveren de spelers om beurt. De service wordt vanaf minimaal 3 meter achter de voorste lijn van het vierkant genomen. Om een ​​punt te kunnen scoren, moet de speeder™ in het vak van de tegenstander vallen. Als hij buiten deze zone valt, is hij 'out'.