Zwevende lokduif 920 met flapperende vleugels

34,99
Thuisbezorging:
Beschikbaar
Bezorgen in de winkel:

Ons team heeft deze fluwelen zwevende lokduif met flapperende vleugels ontwikkeld om het realisme van je lokmiddel voor houtduiven te vergroten.

Lokduif (gebaseerd op de fluwelen lokduif 900) met afneembare vleugels van EVA-schuim die met de wind mee bewegen en een 6-delige stok om het geheel te laten zweven. 3 mogelijke standen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Visuele efficiëntie

Fluwelen lokduif met flapperende vleugels en staart om het realisme te vergroten.

Zichtbaarheid

Vorm gemonteerd op een stang en 2 metalen palen voor zichtbaarheid en beweging

Transportgemak

Camouflagetas met 3 compartimenten voor opslag en transport.

Vlotte montage / demontage

De verwijderbare vleugels gemonteerd op 2 veren vergemakkelijken de montage en demontage.

Veelzijdigheid

3 mogelijke standen: zwevende duif, duif op paal en duif op de grond.

TECHNISCHE INFORMATIE

Een lokvogel met flapperende vleugels die in de lucht zweeft en in beweging wordt gebracht door de wind

Onze nieuwe lokduif 920 is gebaseerd op de fluwelen lokduif 900, waaraan we een staart en flapperende vleugels hebben toegevoegd. Het model is voorzien van 2 metalen palen die in de grond worden gestoken, waaraan 6 delen worden toegevoegd om de vorm in de lucht te laten zweven. Met het geheel kun je een vogel simuleren die vliegend tot landing komt: zodra er zelfs maar een licht briesje staat, wordt de lokvogel aan het uiteinde van de stok in beweging gebracht.

3 in 1: We vertellen je waarom

Je kunt deze lokvogel op 3 manieren gebruiken:
-optie 1: de lokvogel wordt in de grond gestoken met de bijgeleverde plastic stok van 26,5 cm
-optie 2: de lokvogel wordt in de grond gestoken met de dubbele metalen paal van 59,5 cm (de plastic stok van 26,5 cm past in de metalen paal): hoger van de grond dan optie 1 en veroorzaakt beweging.
-optie 3: de lokvogel wordt in de grond gestoken met behulp van de dubbele metalen paal, waarin ook de 6 uitgeklapte bogen passen die direct in de lokvogel zijn geïntegreerd.

De vleugels en de staart: een specifiek ontwerp om de efficiëntie van de lokvogel te vergroten

De fluwelen afwerking van deze lokvogel 920 zorgt voor een meer natuurlijke look en vermindert de schittering in de zon. Bovendien hebben we bij het ontwerp van de vleugels en de staart rekening gehouden met het belang van de witte kleur op het verenkleed, aangezien dit een sleutelelement is om het realisme van de lokvogel te vergroten. Net als de verschillende tinten grijs, zwart en blauw. Onze ontwerpers hebben ook aandacht besteed aan de contouren van de lijnen om een realistisch effect te garanderen.

Concreet, hoe werken deze vleugels in de wind?

De vleugels worden aan de zijkanten van de lokduif geplaatst door middel van twee veren aan elke kant. Dit onderdeel verhoogt de gevoeligheid van de vleugels voor de wind. Zelfs bij een licht briesje bewegen deze, waardoor het mogelijk is de vlucht langer na te bootsen. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt is EVA-schuim. Waarom? Omdat het een redelijk soepel materiaal is en goed bestand is tegen slijtage. Ten slotte biedt de dikte van de vleugels en de staart (2,5 mm) het beste compromis tussen gewicht en beweging.

Er waren verschillende kleurtests nodig om tot een zeer realistische lokduif te komen

Bij het jagen op houtduiven tijdens de vlucht, is het essentieel dat de vangkooi zo realistisch mogelijk is. De fluwelen afwerking van dit model beperkt zoveel mogelijk het schitteren in de zon en laat de verschillende kleurtinten toch mooi uitkomen. Na meerdere testen in de praktijk zijn we ervan overtuigd dat deze lokduif het realisme van je vangkooi zal vergroten.

Een tas om je lokduif en de bijbehorende accessoires te dragen en op te bergen

Als je te voet naar je post gaat, heb je vaak veel spullen bij je: geweer, schuiltent, lokvogels... Het is niet ongewoon bij het jagen op houtduiven om 15 lokduiven, 20 lokduiven, 30 lokduiven of zelfs meer te dragen. Daarom hebben we gewerkt aan een draagtas die het gemakkelijker maakt om de lokduif 920 op te bergen. Deze tas, die opent en sluit via een klep en 2 klittenbanden, is ontworpen met 3 compartimenten om de lokvogel, de vleugels en de staart, de metalen palen en de 6 delen op te bergen.

En ook nog met oog voor het milieu?

Op de bovenkant van onze lokduif 520 met flapperende vleugels, hebben we de 2 gaten behouden die ook aanwezig zijn op de fluwelen lokduiven 500 en 900: je kunt zo altijd kiezen tussen 2 standen dankzij de geïntegreerde stok. Die stok zit vastgeklikt onder de lokvogel (zo hoef je de onderdelen dus niet los te vervoeren en raak je de stok niet kwijt).

Hoe plaats je de lokvogels op de grond?

Als je jaagt op vliegende houtduiven, is het essentieel dat de vangkooi op de grond zo massief, compleet en realistisch mogelijk is om houtduiven te lokken. Dankzij het realisme en de bewegingen van deze lokduif maximaliseert deze (vooral te plaatsen met de neus in de wind) je kansen om duiven te lokken. De gebruikte verf bootst de kleuren van de vogel zo goed mogelijk na en is tevens bestand tegen vervaging door zonnestralen, regen, zand en wrijving.

Vergroot je kans om houtduiven aan te trekken met deze tips

Om het realisme van je lokmiddel verder te vergroten, raden we je aan om deze aan te vullen met onze rompen 100, onze 3D-lokduif 500, lokduif 520 met flapperende vleugels en fluwelen lokduif 900 tegen de wind in geplaatst. Draag daarnaast camouflagekleding en besteed voldoende aandacht aan je aanzit! Bekijk daarvoor bijvoorbeeld onze loertent. Met deze tips zul je houtduiven zien aanvliegen, vertragen, zweven en neerstrijken.

Wat zijn de afmetingen?

Lengte van de lokduif met staart: 32 cm
Breedte van de lokduif zonder vleugels: 17,5 cm
Breedte van de lokduif met de 2 vleugels: 66 cm
Gewicht (zonder vleugels en staart): 220 g
Totaal gewicht (met vleugels, staart, tas en stokken): 850 g
Afmetingen van de tas (3 compartimenten): hoogte 50 cm en breedte 30 cm
Lengte van de 6 bogen, eind aan eind geplaatst: 2,42 m

Andere gegevens

Afmetingen van de lokduif met de plastic stok erin: 30 cm
Afmetingen van de lokduif met de metalen paal + de plastic stok in de lokduif gestoken: 77 cm
Afmetingen van de lokduif met de metalen paal + 6 delen:
2,7 m met alle stokken geïntegreerd in lijn in de lokduif
Hoogte van de opstelling: 1,6 m hoog afhankelijk van de hellingshoek van de metalen paal in de grond

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Structuur 100% Staal handvat 100% Glasvezel Hoofddeel 100% Polyethyleen

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

AFBEELDINGEN

Zwevende lokduif 920 met flapperende vleugels
Zwevende lokduif 920 met flapperende vleugels
Zwevende lokduif 920 met flapperende vleugels
Zwevende lokduif 920 met flapperende vleugels

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN