Warme en waterdichte wandelschoenen voor heren SH520 X-WARM

64,99 −30%
44,99
Kleur: ZWART / Scharlakenrood
Maat: Maattabel

Zin om besneeuwde hellingen te verkennen? We ontwikkelden deze warme, waterdichte schoenen met een ideale grip om te gaan wandelen in de bergen

Waterdichte en warme schoenen die ook prima geschikt zijn voor sneeuwschoenen. De snowcontact-zool biedt een uitstekende grip en slipvastheid op elk soort besneeuwd terrein

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Comforttemperatuur gemeten in rust: -5°C. in beweging: -14°C

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan om de voeten droog te houden

Grip

Veel grip dankzij SNOWCONTACT-technologie: zoolmaterialen en -groeven

Grip

Tractie op sneeuw dankzij de plaats en diepte van de groeven van 5 mm

Fit

Halfhoge schoen met 2 haakjes bovenaan voor een goede ondersteuning

TECHNISCHE INFORMATIE

Waterdichte en warme schoenen die ook prima geschikt zijn voor sneeuwschoenen. De Snowcontact-zool

We kozen voor warme en isolerende materialen zodat de schoenen je goed beschermen tegen sneeuw en kou. We hebben ze getest in het lab en in de praktijk met representatieve testpersonen. We gingen na tot welke temperatuur de schoenen comfortabel blijven wanneer je stilstaat en wanneer je loopt, want dat verschilt sterk: -5°C in rust en -14°C in activiteit. En we hielden rekening met de verschillen in koudegevoel bij mannen en vrouwen.

Hoe beschermen deze schoenen tegen de weersomstandigheden?

De schoenen zijn voorzien van een membraan zodat ze optimaal waterdicht zijn. Een membraan is een uiterst dun materiaal (5 tot 25 micrometer) dat langs de binnenkant wordt aangebracht om water buiten te houden en tegelijk vocht van binnen naar buiten te laten ontsnappen.Je voeten blijven in deze schoenen dus niet alleen lekker warm, maar ook droog. De zool isoleert tegen de koude sneeuw.

Ademende schoenen voor een optimaal thermisch comfort

Het thermisch comfort is het evenwicht tussen de warmte die de schoen biedt en zijn vermogen om de voet te laten ademen. Als de schoen te warm is of niet genoeg ademt, worden je voeten vochtig en kan je het koud krijgen. We ontwikkelden deze schoen voor wie regelmatig tot intensief wandelt, en voorzagen hem van een membraan dat enerzijds water van buitenaf tegenhoudt en anderzijds vocht naar buiten laat ontsnappen.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn schoenen 100% waterdicht zijn?

We controleerden of de schoenen waterdicht zijn met een labtest die een loopbeweging nabootst, met de schoen tot halverwege in het water, en ook met gebruiks- en verouderingstests op het terrein. Voor de waterdichtheid testen we 3 niveaus: 2000 keer plooien (ongeveer 4 km wandelen), 4000 keer plooien (ongeveer 8 km wandelen) en 8000 keer plooien (ongeveer 16 km wandelen). Dit schoenmodel werd getest tot 8000 keer plooien, dat is gelijk aan 16 km wandelen.

Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

Hoeveel grip een schoen biedt, hangt af van het aantal en de vorm van de noppen. De slipvastheid hangt af van de zoolmaterialen en -groeven, je kan dit vergelijken met een autoband. Een goede grip helpt bij de voortstuwing, voorkomt dat de schoen naar achteren wegglijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de schoen.
Met slipvaste schoenen glijd je niet uit op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw en ijs.

Wat is het voordeel van de SNOWCONTACT-technologie in de schoenzool?

SNOWCONTACT-zolen zijn vervaardigd van een specifiek materiaal en met een aangepast profiel (5 mm) om de best mogelijke grip en slipvastheid te verzekeren. SNOWCONTACT-zolen presteren beter op de sneeuw dan een klassieke zool. Als je op ijs of ijzel loopt, kun je beter extra "antiglij-ijzers" aanbrengen voor optimale veiligheid.

Waarom is het zo belangrijk dat wandelschoenen de voeten goed ondersteunen?

Goed zittende schoenen zijn alles bepalend voor je loopcomfort. Goed passende schoenen zorgen ervoor dat je optimaal omhoog en omlaag kan lopen, voorkomen dat je voeten verschuiven in de schoenen en beperken blaren. Er is minder verlies van energieoverdracht naar de schoen en dus word je minder snel moe. Dit is nog belangrijker wanneer je met sneeuwschoenen wandelt.

Zijn deze schoenen ook geschikt voor tochten op sneeuwschoenen?

We ontwikkelde deze schoenen specifiek voor sneeuwwandelen, met of zonder sneeuwschoenen. Het halfhoge model, gecombineerd met sneeuwvangers (extern of geïntegreerd in de broek), voorkomt dat er sneeuw in de schoen dringt. Waterdichte en warme schoenen, door hun ondersteuning en stijfheid prima geschikt voor sneeuwschoenen.

Zullen mijn schoenen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect beantwoordt aan de verwachtingen. We testen onder meer volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

"Kies je wandelsokken voor de winter aan de hand van volgende criteria:
Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
Ademend vermogen: kies je sokken op basis van de intensiteit van de wandeltocht, ademende modellen voeren de transpiratie af zodat je voeten droog blijven.
Sokhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil."

Hoe zorg ik ervoor dat mijn schoenen hun technische eigenschappen behouden?

Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt het textiel geen water op en blijft het licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

De ideale outfit voor wandeltochten bij koud weer

We ontwikkelden deze schoen als een onderdeel van de ideale uitrusting voor wandelen bij koud weer: de outfit SH500. Gekleed in de broek, het fleecejack SH500, de schoenen SH520 en met de sneeuwschoenen SH500 aan je voeten kan je sneeuwwandelen in bijna elk soort weer. Je hoeft in elk geval niet meer te wachten tot de omstandigheden ideaal zijn of veel extra kleding mee te nemen in je rugzak, je vertrekt in lichte en perfect aangepaste kleding!

Hoe werkt de garantie?

Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.

Garantie

2 jaar

Gewicht

39 : 0.866 kg
40 : 0.904 kg
41 : 0.922 kg
42 : 0.948 kg
43 : 0.988 kg
44 : 1.034 kg
45 : 1.07 kg
46 : 1.112 kg
47 : 1.134 kg
48 : 1.15 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 69.4% Polyethyleentereftalaat (PET), 30.6% Polyurethaan Behuizing 60% Rubber, 40% EVA Binnenkant van 62% Polyethyleentereftalaat (PET), 29% Polyurethaan, 9% Polyamide

VOORRAADADVIES

We raden je aan om dit artikel op te bergen op een goed verluchte, donkere en droge plek.

ONDERHOUDSADVIES

Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

AFBEELDINGEN

Warme en waterdichte wandelschoenen voor heren SH520 X-WARM
Warme en waterdichte wandelschoenen voor heren SH520 X-WARM
Warme en waterdichte wandelschoenen voor heren SH520 X-WARM

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN