Warme waterdichte leren wandelschoenen voor heren SH500 U-warm

79,99
Kleur: ZWART
Maat: Maattabel

Aantal:

Zin om de gebaande paden achter je te laten? Trek er comfortabel op uit met deze hoge, leren schoenen die je voeten droog houden.

Klaar voor een sneeuwwandeling! Deze hoge waterdichte schoenen in leer houden je voeten goed warm tot -19°C. Dankzij de uitstekende grip geniet je volop van je tocht

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Comforttemperatuur gemeten in rust: -10°C. in activiteit: -19°C

Waterdichtheid

Waterdicht en ademend membraan om de voeten droog te houden

Grip

Veel grip dankzij SNOWCONTACT-technologie: zoolmaterialen en -groeven

Grip

Tractie op sneeuw dankzij de plaats en diepte van de groeven van 5 mm

Fit

Hoge leren schoen en vetersluiting met 2 haakjes om goed aan te spannen

Beperkt het binnendringen van sneeuw

Hoge rand met een soepele halve sneeuwvanger om koude lucht en sneeuw buiten te houden

TECHNISCHE INFORMATIE

Een schoen geïnspireerd door de natuur: de lynx, de katachtige van de sneeuw.

Dieren in het wild zijn goed aangepast aan hun leefomgeving: veren of een vacht houden lucht vast en isoleren zo tegen kou of hitte, hun poten zijn aangepast om zich te verplaatsen over diverse, moeilijke en wisselende terreinen... Voor deze schoen lieten we ons inspireren door de lynx, de koning van de sneeuw: brede poten, goed beschermd en geïsoleerd tegen de kou, specifieke kussentjes om gemakkelijk en behendig over de sneeuw te lopen.

Mag ik er zeker van zijn dat de schoenen warm genoeg zijn voor winterse wandelingen?

We kozen voor een uiterst warme voering en een breed volume om goed te isoleren zodat je doeltreffend beschermd bent tegen de kou.
We hebben de voering getest in het lab en in de praktijk met representatieve testpersonen. We gingen na tot welke temperatuur de schoenen comfortabel blijven, wanneer je stilstaat en wanneer je loopt, want dat verschilt sterk: -10°C in rust en -19°C in activiteit. En we hielden rekening met de verschillen in koudegevoel bij mannen en vrouwen.

Hoe beschermen deze schoenen tegen de weersomstandigheden?

De schoenen zijn voorzien van leer en een membraan zodat ze gegarandeerd waterdicht en ademend zijn. Een membraan is een uiterst dun materiaal (5 tot 25 micrometer) dat langs de binnenkant wordt aangebracht om water buiten te houden en tegelijk vocht af te voeren. Het hoge model en de elastische sneeuwvanger beschermen goed tegen de kou en voorkomen dat er sneeuw in de schoen kan, de tussenzool isoleert perfect. Je voeten zijn goed beschermd, warm en droog.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn schoenen 100% waterdicht zijn?

We controleerden of de schoenen waterdicht zijn met een labtest die een loopbeweging nabootst, met de schoen tot halverwege in het water, en ook met gebruiks- en verouderingstests in de praktijk. Bij het testen van de waterdichtheid testen we 3 niveaus van waterdichtheid: 2000 keer buigen (ongeveer 4 km wandelen), 4000 keer buigen (ongeveer 8 km wandelen) en 8000 keer buigen (ongeveer 16 km wandelen). Dit schoenmodel werd getest tot 4000 keer buigen, dat is gelijk aan 8 km wandelen.

Ademende schoenen voor een optimaal thermisch comfort

Het thermisch comfort is het evenwicht tussen de warmte die de schoen biedt en zijn vermogen om de voet te laten ademen. Als de schoen te warm is of niet genoeg ademt, worden je voeten vochtig en kan je het koud krijgen. We ontwikkelden deze schoen voor wie regelmatig tot intensief wandelt, en voorzagen hem van een membraan dat enerzijds water van buitenaf tegenhoudt en anderzijds vocht naar buiten laat ontsnappen.

Wat is het verschil tussen grip en slipvastheid?

Hoeveel grip een schoen biedt, hangt af van het aantal en de vorm van de noppen. De slipvastheid hangt af van de zoolmaterialen en -groeven, je kan dit vergelijken met een autoband. Een goede grip helpt bij de voortstuwing, voorkomt dat de schoen naar achteren wegglijdt als de weg omhoog gaat en stabiliseert de schoen.
Met slipvaste schoenen glijd je niet uit op een gladde ondergrond, bijvoorbeeld bij regen, sneeuw en ijs.

Welk soort grip en slipvastheid bieden deze schoenen?

Deze schoenen zijn uitgerust met SNOWCONTACT-zolen, voor een maximaal comfort als het gaat om grip bij het lopen en slipvastheid op sneeuw. De verdeling en diepte van het profiel (5 mm) is geïnspireerd op de poten van de lynx, ze zijn strategisch geplaatst voor een optimale grip bij wandelingen in de sneeuw en met hoogteverschillen. Het oppervlak en dessin van het profiel is bestudeerd om perfect aan te sluiten op harde sneeuw en overtollig water snel af te voeren zodat je niet uitglijdt.

Wat is het voordeel van de SNOWCONTACT-technologie in de schoenzool?

SNOWCONTACT-zolen zijn vervaardigd van een specifiek materiaal en met een aangepast profiel om de best mogelijke grip en slipvastheid te verzekeren. SNOWCONTACT-zolen presteren beter op de sneeuw dan een klassieke zool. Als je op ijs of ijzel loopt, kun je beter extra "antiglij-ijzers" aanbrengen voor optimale veiligheid.

Waarom is het zo belangrijk dat wandelschoenen de voeten goed ondersteunen?

Goed zittende schoenen zijn alles bepalend voor je loopcomfort. Goed passende schoenen zorgen ervoor dat je optimaal omhoog en omlaag kan lopen, voorkomen dat je voeten verschuiven in de schoenen en beperken blaren. Er is minder verlies van energieoverdracht naar de schoen en dus word je minder snel moe. Dit is nog belangrijker wanneer je met sneeuwschoenen wandelt.

Zullen mijn schoenen lang meegaan, ook als ik ze regelmatig draag om te wandelen?

Onze ingenieurs doen tests in het lab om te garanderen dat dit artikel perfect beantwoordt aan de verwachtingen. We testen onder meer volgende zaken: stevig vastzitten van de veteroogjes, verlijming, giftige stoffen, bestandheid tegen uv-stralen, slijtage van de zool en van de materialen van het bovenwerk, versnelde veroudering.

Waarom kiezen voor leren schoenen om te wandelen in de sneeuw?

Leer is heel comfortabel, stevig (natuurlijk materiaal) en soepel zodat het aangenaam is om te dragen.
Het is van nature waterdicht en ademend.
Leer is bovendien warm in de winter en fris bij zacht weer, het reguleert van nature de temperatuur in de schoen.
We raden aan om je schoenen stevig te borstelen (met een zachte borstel) om ze te onderhouden en ervoor te zorgen dat ze lang meegaan.

Welke sokken trek ik aan voor een wandeling in de sneeuw?

Kies je wandelsokken voor de winter aan de hand van volgende criteria:
Warmte: houd je voeten warm met warme sokken (bij voorkeur met een aangepast percentage wol)
Ademend vermogen: kies je sokken volgens de intensiteit van de wandeltocht, ademende modellen voeren de transpiratie af zodat je voeten droog blijven.
Sokhoogte: kies een sokhoogte die is aangepast aan de hoogte van je schoenen, hoge modellen zijn interessant als je meer bescherming wil.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn schoenen hun technische eigenschappen behouden?

Waterafstotend vermogen is het vermogen om water over het oppervlak te laten glijden. Zo slorpt het textiel geen water op en blijft het licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald. In onze winkels vind je daar de nodige producten voor (spray of vloeistof).

Hoe werkt de garantie?

Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.

Garantie

2 jaar

Gewicht

39 : 1.16 kg
40 : 1.25 kg
41 : 1.212 kg
42 : 1.286 kg
43 : 1.35 kg
44 : 1.382 kg
45 : 1.428 kg
46 : 1.482 kg
47 : 1.5 kg
48 : 1.682 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Behuizing 60% Rubber, 40% Polyurethaan Buitenkant van 60% Leren - Rund - Gespleten, 30% Polyethyleentereftalaat (PET), 10% Thermoplastisch polyurethaan Binnenkant van 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

We raden je aan om dit artikel op te bergen op een goed verluchte, donkere en droge plek.

ONDERHOUDSADVIES

Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

AFBEELDINGEN

Warme waterdichte leren wandelschoenen voor heren SH500 U-warm
Warme waterdichte leren wandelschoenen voor heren SH500 U-warm
Warme waterdichte leren wandelschoenen voor heren SH500 U-warm

VIDEO

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN