Welke materialen maken deze broek warm?
Om je warm te houden, gebruiken we een isolerende wattering uit gerecycled materiaal (60 g/m²). Dit synthetische materiaal op basis van polyester houdt, afhankelijk van de grootte van de vezels, meer of minder lucht vast om je warm te houden.
Hoe wordt de comforttemperatuur gemeten?
We testen elk van onze producten in het laboratorium om je een indicatieve waarde te geven van de comforttemperatuur. De meting gebeurt zonder thermobroek voor de broeken, en mét een thermisch T-shirt en fleecetrui voor de jassen. De aangegeven waarde is die van de buitentemperatuur waarbij onze testers het noch warm, noch koud hadden. Dit gevoel verschilt natuurlijk naargelang de intensiteit van de activiteit, maar ook naargelang het metabolisme van de persoon.
Hoe moet ik me kleden om geen koude benen te hebben op de pistes?
Om de benen warm en droog te houden, trek je gewoon 2 lagen aan:
thermisch ondergoed om de transpiratie af te voeren
en een skibroek om je te beschermen bij slecht weer en je warm te houden.
Wat is een membraan en waarvoor dient het?
Een membraan is een erg dunne stof die aan de binnenkant van de buitenstof wordt aangebracht. De waterabsorberende stof houdt het water tegen dat van buiten komt en voert ook de transpiratiedampen af die je lichaam produceert. Om warm en droog te blijven is dit membraan onontbeerlijk.
Hoe wordt de waterdichtheid van mijn broek gemeten?
Men meet in hoeverre een stof bestand is tegen de waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de druk, hoe waterdichter de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 10000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 10000 mm water.Bij skiën raden we materialen aan die gaan van 3000 mm tot 20000 mm waterkolom.
Bovendien testen we bij Decathlon al onze waterdichte producten in een lab. Dit product haalt een score van 3/5.
Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn broek me beschermt tegen wind, regen en sneeuw?
Deze broek is gemaakt uit een materiaal en volgens een strikt procedé om het water buiten te houden en de wind te stoppen. Zo ben je helemaal gewapend tegen slecht weer (regen, sneeuw, wind enz.). Om de waterdichtheid te testen, hielden we de broek onder een speciale douche die de omstandigheden nabootst waarmee een skiër kan worden geconfronteerd. Ook hebben we de waterdichtheid tijdens het skiën getest, in verschillende omstandigheden en een paar dagen na elkaar.
Waarom is mijn broek waterafstotend?
Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. Deze broek is uitgerust met waterafstotende materialen, zo beschermt deze langer bij slecht weer. Een kledingstuk wordt waterafstotend door de buitenkant te behandelen. Dit waterafstotende vermogen neemt wel geleidelijk af naarmate je het kledingstuk gebruikt.
Hoe herstel je het waterafstotend vermogen van je broek?
Je kan je kleding opnieuw waterafstotend maken. Om dat te doen, stop je de broek 10 à 15 minuten in de wasdroger, op een programma voor synthetische stoffen.
Je kan natuurlijk ook een waterdichtmakende impregneerspray gebruiken (die verkopen we ook): vernevel het product gelijkmatig over het hele kledingstuk, en laat vervolgens 10 tot 12 uur drogen.
Hoe wordt verhinderd dat er sneeuw in mijn broek komt?
Onze broeken zijn voorzien van elastische sneeuwvangers onderaan de pijpen die over je skischoenen komen. Wanneer je valt of bij verse sneeuw voorkomt de sneeuwvanger dat er sneeuw in de broek komt.
Hoe was je deze broek?
Voor een broek die zo goed en lang mogelijk meegaat, raden we je aan:
* Machinewasbaar op 30°C, programma synthetische stoffen.
* Het kledingstuk binnenstebuiten keren.
* Een beetje waspoeder gebruiken. Geen wasverzachter.
* Handmatig centrifugeren.
* Laten drogen op een kleerhanger, op een warme en goed verluchte plek.
Niet chemisch laten reinigen. Nooit op een radiator leggen.
De juiste maat kiezen
Ons model draagt maat M en is 175 cm lang.
Zijn maten:
Tailleomtrek: 67 cm
Heupomtrek: 99 cm
Borstomtrek: 90 cm.