FORCLAZ

Wandelstok voor het hele jaar MT500 All Season per stuk rood

€24,99
Ref. : 8384958

Voor wie regelmatig wandelt en een veelzijdige stok voor het hele jaar door wil. Met deze stok kan alles: wandelen, trekken, sneeuwschoenwandelen, skiën...

Wandelstok voor de sneeuw én voor in de zomer, dankzij de gemakkelijk verstelbare, tweedelige, stevige aluminium constructie, de grote maat, de langere handgreep en de verwisselbare tellers.

Kleur: Baksteenrood

Aantal:
Bezorging:

2 tot 3 dagen

Productvoordelen

Ergonomische greep

Schuimgreep met 3D-ontwerp. Extra lang. Comfortabele knop. Zachte polslus.

Verstelbaar

Externe blokkering. Precies en snel verstellen. Van 105 tot 135 cm.

Compactheid

2 uitschuifbare delen. Lengte opgevouwen: 77 cm.Breedte opgevouwen: ~ 5 cm.

Levensduur

7075-T6 aluminium. Buisdiameters 18/16 mm. Wolfraam punt.

Compatibiliteit

Met zomer- en winterteller. Vele accessoires en onderdelen apart verkrijgbaar.

Gewicht

260 g / stok

Technische informatie

Het verhaal achter de ontwikkeling …

Volledig ontwikkeld en gekeurd in eigen beheer, aan de voet van de Mont Blanc.
Vertrekpunt van ons ontwerp was het externe blokkeersysteem, om de stok nauwkeurig en snel aan te passen.
We ontwikkelden een extra lange handgreep, waardoor je de stok op meerdere manieren kunt vasthouden: aan de steel om te klimmen en hellingen te dwarsen, aan de lus voor afzetkracht, aan de knop in afdalingen.We gebruikten het beste 7075-T6 aluminium en kozen voor een eenvoudige en stevige tweedelige constructie.

Hoe een wandelstok op de juiste lengte afstellen?

De onderarm van de arm waarmee je de stok vasthoudt, moet een rechte hoek vormen met het lichaam. Ga als volgt te werk:
- open de externe blokkeerhendel
- schuif de buis op de juiste lengte
- sluit de hendel
Ga nooit over de STOP-lijn om te voorkomen dat je stok breekt.

Gebruiksadvies

Deze wandelstok is gemaakt om je te helpen je evenwicht te bewaren, je voort te stuwen en de inspanningen tussen armen en benen te verdelen.
Voor de veiligheid moet je regelmatig, en altijd voor je vertrekt, nagaan of je stok wel goed is vastgedraaid, door er een paar keer stevig op te steunen.
Lijkt de stok in te schuiven, dan moet de knop van het blokkeersysteem aangedraaid worden. Open de hendel en draai de knop een kwart- of halve slag.
Leg de stok niet op je rugzak tijdens een onweer.

ONDERHOUDSADVIES

Door je stok goed te onderhouden, behoudt hij zijn goede werking.Als er water in de stok is gelopen, haal je na je tocht de delen uit elkaar en laat je alles goed drogen. Stof en modder kan je verwijderen met water of droog afborstelen met een zachte borstel. Zodra alles weer droog is, kan je de delen weer in elkaar schuiven. We raden aan om het mechanisme niet te proberen oliën of smeren.

Waarom wordt deze wandelstok per stuk verkocht?

Bij Decathlon hebben we beslist om onze wandel- en trekkingstokken per stuk te verkopen. Enerzijds omwille van het gebruik. Sommige mensen gebruiken het liefst één wandelstok. Anderzijds hoeven mensen die altijd twee stokken gebruiken niet direct een compleet nieuw paar te kopen wanneer één van hun stokken stuk is.

Apart verkochte accessoires voor dit model

Als je kiest voor wandelstokken van Forclaz, geniet je meteen ook van een heel assortiment bijpassende accessoires en reserveonderdelen. Zo kan je je wandelstok heel lang gebruiken.
Doppen voor wandelstok: ref. 8580865

Zomertellers: ref. 8737774

Wintertellers: ref. 8503857

Punt voor wandelstok: ref. 8577676 of 8755646 (als de nieuwe versie met schroefpunt is)
Vergrendeling: ref. 8642202

DENK ALTIJD AAN DE VEILIGHEID ...

Voor tochten buiten de pistes neem je altijd kaarten, een kompas en/of gps mee en ook een lawinepieper, een schep en een sonde. Die laatste drie elementen zorgen ervoor dat je gevonden wordt als je wordt overvallen door een lawine, of dat je zelf een lawineslachtoffer kunt zoeken. Vergeet ook niet je kennis over de basisveiligheidsregels nog even op te frissen.

Garantie

2 jaar

Gewicht

0.26 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Heft 100% Aluminium handvat 100% Ethyleen Vinyl Acetaat

VOORRAADADVIES

Bewaar de stok in een droge ruimte, met de verstelsystemen los zodat die niet voortdurend onder spanning staan en hun klemkracht behouden.

TESTS

Om onze drempels te bepalen, hebben we gemeten welke krachten onder de zwaarste omstandigheden op de wandelstokken worden uitgeoefend. Tijdens de ontwikkelingsfase ondergaat elk model een hele reeks tests in het laboratorium waarbij die krachten (drukken op de stok, doorbuigen op drie punten enz.) worden uitgeoefend tot de stok breekt. We testen alle onderdelen ook afzonderlijk (klemkracht, loskomen enz.). Tot slot worden die tests geregeld herhaald tijdens de productiefase zodat we zeker zijn van een constant kwaliteitsniveau.

Goedgekeurd door

Naast de tests in ons lab ziet Theo, onze productingenieur, er ook op toe dat ieder model ook onze gestandaardiseerde praktijktests doorstaat. Met die tests in de praktijk controleren we bijvoorbeeld het comfort, het verstelgemak, trillingen enz.
Tot slot wordt levensduur ook nog eens goedgekeurd tijdens een testmissie over een afstand die tot meer dan 500 km kan bedragen.

Afbeeldingen

Wandelstok voor het hele jaar MT500 All Season per stuk rood

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook