OLAIAN

Uv-shirt voor heren grijs

€11,99
Ref. : 8798199

Uv-werend zwemshirt met korte mouwen dat zelfs in het water tegen de zon beschermt en irritatie door contact met het board vermindert. Wijd model om gemakkelijk aan te trekken.

Ons ontwerpteam ontwikkelde een uv-werend shirt om tot één uur lang te surfen in warme wateren

Kleur: DONKERGRIJS

Maattabel
 • XS 10 stuks
 • S 10 stuks
 • M 10 stuks
 • L 10 stuks
 • XL 10 stuks
 • 2XL 10 stuks
 • 3XL 10 stuks

Aantal:

  PRODUCTVOORDELEN

  Zonbescherming

  Stof met UPF50+. Beschermt zelfs nat. Blokkeert min. 95% van de uv-stralen.

  Irritatiewerend

  Verzacht het schuren tegen het board. Voor sessies van 1 uur.

  Bestand tegen de impact van golven

  Lusje onderaan om vast te maken aan je short.Blijft goed zitten in de golven.

  Eenvoudig onderhoud

  De stof is zo geweven dat zandkorrels er niet in blijven hangen.

  TECHNISCHE INFORMATIE

  Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 1)

  Al onze uv-werende shirts hebben UPF50+, dat is de hoogste beschermfactor. De keuze wordt dus gemaakt op basis van de lengte van de mouwen en hangt ook af van de belasting tijdens het dragen.
  Omdat de belasting het grootst is bij het surfen, hebben we beslist om ons volledige assortiment in de eerste plaats af te stemmen op het surfen.

  Voor surfers hangt de keuze af van de duur van je surfsessies: 1 uur, 2 uur of 3 uur.

  Hoe kies ik een uv-werend shirt? (Deel 2: volgens de duur van je sessies)

  1 uur: Occasioneel gebruik. Keuze tussen een wijd model (makkelijk aan te trekken, comfortabel wanneer het droog is) of een aansluitend model (comfortabeler als het nat is). Een lusje om aan de short vast te maken is handig.
  2 uur: Regelmatig gebruik. Zit nog comfortabeler wanneer het nat is door de naadloze panden onder de armen, aantrekkoordje om goed te blijven zitten.
  3 uur: Je surft intensief. Thermisch zodat je langer in het water kunt blijven.

  Beschermt zelfs nat tegen uv.

  De stof van dit uv-werend artikel van OLAIAN houdt minstens 98% van de uv-B- en 95% van de uv-A-stralen tegen (UPF 50+). Ze beschermt je efficiënt tegen de zon. Ideaal om te dragen in en aan het water, voor allerlei watersporten. De uv-stralen worden gefilterd dankzij de dichtheid van de textielvezels, die bescherming blijft behouden in de tijd, zelfs na het wassen.Chloorbestendig.

  Wat betekent de vermelding UPF 50+?

  UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

  Irritatiewerend

  Dit uv-werende shirt beperkt het schuren van je surf- of bodyboard. Door de wijde snit is het gemakkelijk aan te trekken en zit het ook comfortabel wanneer het droog is. Kies voor de aansluitende rashguard 100 of 500 als je wilt dat het shirt ook nat comfortabel zit of als je het onder een wetsuit draagt. De beperking van irritaties werd goedgekeurd voor sessies van 1 uur. Als je langer dan 1 uur gaat surfen, kies dan de rashguard 500 die meer geschikt is door de naadloze panden onder de armen.

  Systeem om goed te blijven zitten in de golven

  Dit uv-werende zwemshirt heeft een lus vooraan waar je het koordje van je short aan kunt vastmaken zodat het shirt beter blijft zitten tijdens het sporten. Die oplossing wordt aanbevolen voor sessies van maximaal 1 uur. Als je langer surft, dan kies je beter een rashguard 500 die ook een aantrekkoordje onderaan heeft zodat hij nog beter blijft zitten. Indien het shirt ongewenst naar boven zou schuiven, zou je immers schuurplekken op je buik kunnen oplopen.

  Thermische eigenschappen en wind

  Het water heeft bij voorkeur een temperatuur van minstens 22 °C als je dit zwemshirt draagt. De luchttemperatuur kan die aanbeveling naar boven of beneden bijsturen. Onze thermische modellen (langer dan 2 uur surfen) bestaan uit fleece of neopreen of een combinatie van deze twee materialen. De wind kan ook een invloed hebben, vooral vanaf 15 km/u: geef in dat geval de voorkeur aan een model met neopreen.

  Uv-werend shirt voor diverse watersporten

  Onze uv-werende tops worden ontwikkeld voor de meest veeleisende surfers.
  Door onze ontwikkelingskeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).

  Voorzichtig in de zon

  Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met verschijnselen als weerkaatsing (op water, zand ...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnecrème, voldoende drinken enz.

  Voor 100% gemaakt van polyester uit gerecyclede PET-flessen.

  Zonbescherming

  https://www.olaian.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-tp_3890

  Wat is het merk Olaian?

  OLAIAN, HET SURFMERK VAN DECATHLON
  OLAIAN, gevestigd in Hendaye in het zuidwesten van Frankrijk, is het surfmerk van Decathlon. In onze kantoren dicht bij het water kunnen we op één en dezelfde dag een product ontwikkelen én testen in zee, in reële gebruiksomstandigheden.

  Garantie

  2 jaar

  OVERIGE INFORMATIE

  Product samenstelling

  Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

  ONDERHOUDSADVIES

  Machinewas - 30° max - zacht

  Niet bleken

  Mag niet in de droogtrommel

  Niet strijken

  Niet droogreinigen

  REVIEWS

  Loading

  Vragen & Antwoorden