Laatste Kans
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki
Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki

Uv-shirt met lange mouwen jongens (7-15 j.) NEO zwart kaki

€9,99 −30%
€6,99

8603057

Door ons ontwikkeld om je te beschermen tegen de zon tijdens het surfen of bodyboarden. Water warmer dan 21°C. Duur van de sessie tot 3 u (thermisch)

Rashguard met lange mouwen en neopreen op de buik en rug die zelfs in het water tegen de zon beschermt en irritatie door contact met het board vermindert.

Kleur:

Donker Kakibruin / Donker Kakibruin

Maat:

Maattabel

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Zonbescherming

Stof met UPF50+. Beschermt zelfs nat. Blokkeert min. 95% van de uv-stralen.

Thermische isolatie

Voorkant en rug in neopreen. Mouwen, kraag en oksels in stretchstof.

Bestand tegen de impact van golven

Aantrekkoordje en koordstopper onderaan de top.

Irritatiewerend

Voorkomt schuren tegen het board. Geen naden onder de armen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoe kies ik een rashguard? (Deel 1)

Al onze rashguards hebben UPF50+, dat is de hoogste beschermfactor.
Welk shirt je kiest, zal dus alleen afhangen van de mouwlengte die je wilt, en ook van de mate van belasting tijdens het sporten. Omdat de belasting het grootst is bij het surfen, hebben we besloten om ons volledige assortiment in de eerste plaats af te stemmen op het surfen.
Voor surfers hangt de keuze af van de duur van je surfsessies: 1 uur, 2 uur of 3 uur.

Hoe kies ik een rashguard? (Deel 2: op basis van de duur van je sessies)

1 uur: Recreatief gebruik. Keuze tussen een wijd model (makkelijk aan te trekken, comfortabel wanneer het droog is) of een aansluitend model (comfortabeler als het nat is). Een lusje om aan de short vast te maken is handig.
2 uur: Regelmatig gebruik. Zit nog comfortabeler wanneer het nat is door de naadloze panden onder de armen, aantrekkoordje om goed te blijven zitten.
3 uur: Intensief gebruik. Thermisch zodat je langer in het water kunt blijven.

Thermische eigenschappen en wind

Het water heeft bij voorkeur een temperatuur van minstens 21 °C wanneer je kind dit shirt alleen draagt. Maximumduur van de sessies: 3 uur.
Dit shirt bestaat uit neopreen aan de voorkant en rug om je warm te houden, zelfs als er wind staat.
Het shirt kan ook worden gedragen onder een wetsuit.

Neopreen: hoe werkt het?

Door een waterlaagje rond het lichaam vast te houden, heeft het neopreen een dubbel effect:
1. het water dat wordt vastgehouden, warmt geleidelijk op
2. er is minder warmteoverdracht.
Op die manier vormen de wetsuit en het waterlaagje samen een isolerende laag.

Materialen

De thermische rashguard bestaat uit fleecestof en neopreen om beter te isoleren tegen de kou. Het neopreen is bekleed met polyester stof zodat het beter bestand is tegen slijtage. Dikte van het neopreen: 1,5 mm.
Neopreen bestaat uit elastomeerschuim met gesloten cellen (polychloropreen) en bevat stikstofbellen die als eigenschap hebben dat ze isoleren. We testen en garanderen het thermisch vermogen van onze neopreen materialen.

Beschermt zelfs nat tegen uv.

De stof van dit uv-werende artikel van OLAIAN houdt minstens 98% van de uv-B- en 95% van de uv-A-stralen tegen (UPF 50+). Het is de garantie voor een efficiënte bescherming tegen de zon. Ideaal om te dragen in en om het water, voor allerlei watersporten. De uv-stralen worden gefilterd dankzij de dichtheid van de textielvezels, die bescherming blijft behouden met de tijd, zelfs na het wassen.

Wat betekent de vermelding UPF 50+?

UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

Irritatiewerend

Deze neopreen rashguard beschermt tegen schuren en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt de rashguard ook onder je wetsuit dragen, om in het bijzonder je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. We hebben dit shirt ontworpen met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 3 uur.

Snel droog

Polyester fleece droogt van nature snel. Een aanvullende waterafstotende behandeling voorkomt dat de stof water opneemt en vermijdt zo afkoeling wanneer er wind staat. Dit versnelt ook het drogen. Het effect van die behandeling neemt af na 5 of 6 wasbeurten in de machine, dus om de levensduur van die behandeling te verlengen, is uitspoelen in schoon water beter dan met wasmiddel wassen in de machine.

Bescherm de allerkleinsten!

Het afweersysteem van kinderen treedt pas volledig in werking vanaf de leeftijd van 3 jaar, daarom is een babyhuidje bijzonder gevoelig voor de zon. Bij eenzelfde blootstelling aan de zon zijn de gevolgen 2 tot 3 keer groter bij kinderen dan bij volwassenen. Het is dus belangrijk om hen doeltreffend te beschermen.

Rashguard voor diverse watersporten

Onze rashguards worden ontworpen voor de meest veeleisende surfers.
Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).

Voorzichtig in de zon

Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met de weerkaatsing (op water, op zand...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnebrandcrème, voldoende drinken enz.

Zonbescherming

https://www.tribord.tm.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-a_32367

Wat is het merk Olaian?

De surfartikelen van Tribord worden OLAIAN, het nieuwe merk van Decathlon voor surfers, bodyboarders en skimboarders. Geleidelijk zullen de vermeldingen op al onze surfartikelen worden vervangen. Daarom kan dit artikel mogelijk een ander logo dragen dan het logo dat je ziet op de afbeelding van het artikel.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 90% Natuurlijk rubber - latex, 10% Polyethyleentereftalaat (PET) Stof op mouw 82% Polyethyleentereftalaat (PET), 18% Elastaan Stof op schouder 82% Polyethyleentereftalaat (PET), 18% Elastaan

TESTS

Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.

Goedgekeurd door

Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze voldoen aan de geldende norm: EN 13758-2. We testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest, in het lab en ook in de praktijk (rek veroorzaakt door het dragen).

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

Productvideo

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden