FORCLAZ

Ultracompacte wandelstok voor trekking MT900 per stuk zwart

€34,99
Ref. : 8810536

Deze wandelstok, een mooie innovatie van onze ontwikkelaars, begeleidt je op al je lange tochten.

Vertrek je voor een wandeling of trektocht en wil je een wandelstok die je gemakkelijk kan meenemen en waar je steeds op kan rekenen? Dit model is het meest compacte en stevigste van ons assortiment.

Aantal:
Bezorging:

Op werkdagen en zondag voor 21:00 besteld, de volgende dag in huis.

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Ergonomische greep

Lange 3D-greep in schuim. Lange en zachte knop. Zachte polslus.

Verstelbaar

Externe blokkering. Precies en snel verstellen. 110 - 130 cm. Ingeklapt: 36 cm

Compactheid

Invouwbaar, 5 delen. Lengte ingeklapt: 36 cm.Breedte ingeklapt: ~ 6 x 6 cm.

Levensduur

Aluminium 7075-T6. Grote buisdiameter 20/18/16/16/16 mm. Wolfraam punt

Compatibiliteit

Met zomerteller. Diverse accessoires en reserveonderdelen apart verkrijgbaar.

Gewicht

275 g / stok

Technische informatie

Het verhaal achter de ontwikkeling …

Volledig in eigen beheer ontwikkeld en getest, aan de voet van de Mont Blanc, samen met fervente en veeleisende trekkers tijdens mythische tochten: Tour du Mont Blanc, Atlasgebergte in Marokko, Tenerife.
De wandelstok werd ook goedgekeurd tijdens een testmissie van 550 km op de Canarische Eilanden en in de Pyreneeën (GR10).

Waarom hebben we in het bijzonder gelet op de stevigheid?

Je maakt wandeltochten om te genieten van de rust en de natuur, waardoor je soms ver van de bewoonde wereld bent. Bovendien loop je dagen na elkaar met een rugzak. Je moet er dus op kunnen rekenen dat je wandelstok stevig is.
Daarom kozen we voor oversized buizen van superieur aluminium. Op de plaats van de pushpin brachten we aan de binnenkant een versteviging aan. Hierdoor is dit model stok belastbaar tot 560 N (~56 kg), dat hebben we uitgetest (druk uitgeoefend in de lengteas van de stok).

Waarom hebben we ervoor gezorgd dat de stokken compact zijn?

Soms moet je het openbaar vervoer of een vliegtuig nemen om naar het vertrekpunt van je tocht te gaan. Bovendien moet je behoorlijk wat spullen meenemen in je rugzak. Het is dus gewoon handiger wanneer je stokken niet te veel plek innemen. Opgevouwen passen deze stokken in een zijzak van je trekrugzak.

Hoe ontwierpen we de greep?

We gaven de voorkeur aan EVA-schuim, een zacht materiaal dat de transpiratie goed reguleert en uiterst goed bestand is tegen scheuren.
Onder de greep brachten we een lange grip aan zodat je de stok ook lager kan vastpakken als je bergop of bergaf loopt.
De knop is de comfortabelste uit het assortiment, door zijn lange, afgeronde vorm en zachte materiaal. Hij ligt heel goed in de hand.
Tot slot maakten we een polslus die niet te dik is en weinig naden heeft om blaren te vermijden.

Hoe moet je een wandelstok op de juiste lengte afstellen?

Gebruik van de stok: schuif de stok eerst open tot je de klik hoort van de push-pin. Zie de handleiding die aan de stok is vastgemaakt.
Om de lengte af te stellen: De onderarm van de arm waarmee je de stok vasthoudt, moet een rechte hoek vormen met het lichaam.
- open de hendel van de externe sluiting
- schuif de buis tot de gewenste lengte
- sluit de hendel
Ga nooit voorbij de STOP-lijn, anders kan je wandelstok breken.

Gebruiksadvies

Deze wandelstok is gemaakt om je te helpen je evenwicht te bewaren, je voort te stuwen en de inspanningen tussen armen en benen te verdelen.
Voor de veiligheid moet je regelmatig, en altijd voor je vertrekt, nagaan of je stok wel goed is vastgedraaid, door er een paar keer stevig op te steunen.
Lijkt de stok in te schuiven, dan moet de knop van het blokkeersysteem aangedraaid worden. Open de hendel en draai de knop een kwart- of halve slag.
Leg de stok niet op je rugzak tijdens een onweer.

ONDERHOUDSADVIES

Door je stok goed te onderhouden, behoudt hij zijn goede werking.Als er water in de stok is gelopen, haal je na je tocht de delen uit elkaar en laat je alles goed drogen. Stof en modder kan je verwijderen met water of droog afborstelen met een zachte borstel. Zodra alles weer droog is, kan je de delen weer in elkaar schuiven. We raden aan om het mechanisme niet te oliën of smeren.

Waarom wordt deze wandelstok per stuk verkocht?

Bij Decathlon hebben we besloten om onze wandel- en trekkingstokken per stuk te verkopen. Enerzijds omwille van het gebruik. Sommige mensen gebruiken het liefst één wandelstok. Anderzijds hoeven mensen die altijd twee stokken gebruiken niet direct een compleet nieuw paar te kopen wanneer één van hun stokken stuk is.

Apart verkochte accessoires voor dit model

Als je kiest voor wandelstokken van Forclaz, geniet je meteen ook van een heel assortiment bijpassende accessoires en reserveonderdelen. Zo kan je je wandelstok heel lang gebruiken.
Doppen voor wandelstok: ref. 8580865

Zomertellers: ref. 8737774

Wintertellers: ref. 8503857

Punt voor wandelstok: ref. 8577676 of 8755646 (als de nieuwe versie met schroefpunt is)

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Bewaar de stok in een droge ruimte, met de verstelsystemen los zodat die niet voortdurend onder spanning staan en hun klemkracht behouden.

TESTS

Om onze drempelwaarden te bepalen, hebben we gemeten welke krachten onder de zwaarste omstandigheden op de wandelstokken worden uitgeoefend. Tijdens de ontwikkelingsfase ondergaat elk model een hele reeks tests in het laboratorium waarbij die krachten (drukken op de stok, doorbuigen op drie punten enz.) worden uitgeoefend tot de stok breekt. We testen alle onderdelen ook afzonderlijk (klemkracht, loskomen enz.). Tot slot worden die tests geregeld herhaald tijdens de productiefase zodat we zeker zijn van een constant kwaliteitsniveau.

Goedgekeurd door

Naast de tests in ons lab ziet Theo, onze productingenieur, er ook op toe dat ieder model ook onze gestandaardiseerde praktijktests doorstaat. Met die tests in de praktijk controleren we bijvoorbeeld het comfort, het verstelgemak, trillingen enz.
De stevigheid van de wandelstok werd ook goedgekeurd tijdens een testmissie van 550 km op de Canarische Eilanden en in de Pyreneeën (GR10).

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook