EVADICT

Trailschoenen voor heren Race Ultra oranje en zwart

€89,99
Ref. : 8649559

Bereid je een ultratrail of een lange wedstrijd voor? Deze lichte schoenen bieden goede grip en een doeltreffende schokdemping. Hiermee kan je elk hoogteverschil aan en zet je de beste tijden neer.

Ons gepassioneerde trailteam heeft deze schoen ontwikkeld om een boost te geven aan je prestaties tijdens lange wedstrijden (tot 170 km) over bergpaden.

Kleur: Mango

Maattabel
  • 40 10 stuks
  • 41 10 stuks
  • 42 10 stuks
  • 43 10 stuks
  • 44 10 stuks
  • 45 10 stuks
  • 46 10 stuks
  • 47 10 stuks

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Grip

Uitstekende grip op elke ondergrond dankzij het profiel van 5 mm.

Demping

Prima demping op rotsachtige ondergrond

Lichtgewicht

Een pluimgewicht aan je voeten: slechts 285 g in maat 42!

Pascomfort

Comfortabel van 0 tot 170 km, door de ademende binnenschoen en het dikke schuim.

Grip

Het kwalitatieve rubber is goed antislip op iedere ondergrond.

Energieteruggave

Uitstekende verhouding tussen veerkracht en demping, dankzij de drop van 8 mm.

Anatomisch ontwerp

Deze schoenen zijn geschikt voor elke loopstijl, dankzij het K-Only-concept.

TECHNISCHE INFORMATIE

Een nieuwe wedstrijdschoen, speciaal voor lange technische runs en ultratrails

De Race Ultra is de nieuwste telg in ons assortiment schoenen voor wedstrijdtrails. Hij helpt je presteren tijdens ultratrails op moeilijk, bergachtig en rotsachtig terrein. Vat afdalingen aan in alle vertrouwen, dankzij de demping, de krachtige grip en de doeltreffende steun.

Een doeltreffende schoen, getest tijdens prestigieuze ultratrails

Om te garanderen dat deze schoen geschikt is voor ultratrailers die op zoek zijn naar prestatievermogen, hadden al onze testers een ITRA-score van 700 of meer (Frans niveau).
Het resultaat? De Race Ultra is al gebruikt op prestigieuze races zoals de Alesia Trail, de Festa Trail, de Ultra Pas du Diable (met een podiumplaats op de 120 km), de Transkarukera en de fameuze Diagonale des Fous. Klaar om ervoor te gaan?

Licht en comfortabel, om nog verder te komen

Voor wie toptijden wil lopen op ultratrails, moet elk kledingstuk of elk stuk materiaal zo licht mogelijk zijn. Daarom hebben we de Race Ultra zodanig ontwikkeld dat hij zowel licht als vinnig en veerkrachtig is tijdens wedstrijden, zonder toegiften op het vlak van comfort. Door de goede demping loop je langer zonder aan je voeten te moeten denken.

Grip en antislip:

De reacties van onze testers waren unaniem: op eender welke ondergrond biedt de Race Ultra een weergaloze grip. De noppen staan ver genoeg uit elkaar om te vermijden dat de modder zich kan ophopen. Zo hoef je niet langer bang te zijn in een modderige afdaling!
Het gebruikte rubber is uiterst antislip, perfect voor gladde en natte rotsen.

Iets breder vooraan, voor meer comfort

Over lange afstanden, op grillig terrein of op grote hoogte kunnen de voeten gemakkelijk beginnen opzwellen. Om te kunnen blijven rennen en vrij bewegen zonder dat je tenen gekneld worden, is de Race ULTRA vooraan lichtjes verbreed.

Tip van onze trailers om gezwollen voeten goed te laten herstellen na een ultratrail:
- Wissel koude voetbaden of met warme om de bloedcirculatie te stimuleren.
- Masseer de kuiten om de terugstroom van het bloed te versnellen.

Een schoen die de Diagonale des Fous aankan

Thierry, productmanager bij Evadict en voormalig Frans trailkampioen, droeg de Race Ultra tijdens de volledige Diagonale des Fous in 2019. En dat 33 uur lang. "Dit is een doeltreffende, comfortabele schoen. Ik heb de hele race afgewerkt met één paar, terwijl heel wat ultratrailers van schoenen wisselen tijdens hun wedstrijd."

Een schoen voor elke loopstijl!

K-Only is een exclusieve technologie van de Decathlon-hardloopmerken die ervoor zorgt dat onze schoenen geschikt zijn voor elke loopstijl. Het concept? Een schuim met een wat hogere dichtheid onder het eerste middenvoetsbeentje.

Een prestatiegerichte schoen

Onze ontwikkelaars hebben de Race ULTRA een agressieve look meegegeven, die extra in de verf wordt gezet door de goed zichtbare noppen opzij en vooraan. De nauwkeurige pasvorm geeft extra steun, ideaal voor ultratrails.
De Race Ultra is vinnig en veerkrachtig, op die manier drijf je je snelheid op. Bijt je vast in de meest technische paden!

Eens je veters gestrikt zijn, vergeet je ze helemaal!

Niks zo lastig als je veters opnieuw moeten strikken tijdens een trail. De Race ULTRA is uitgerust met een nieuwe veter die dunner is vooraan en breed uitloopt. De veters zijn gemakkelijker gestrikt en blijven perfect vast met één enkele knoop.

Het slimme extraatje: Om elke hinder te vermijden kan je de veters mooi wegstoppen in het zakje op de tong.

Gewicht van de loper:

Tot 85 kg

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Binnenkant van 75% EVA, 25% Polyethyleentereftalaat (PET) Buitenkant van 60% Polyethyleentereftalaat (PET), 35% Polyurethaan, 5% Thermoplastisch polyurethaan Behuizing 56% Rubber, 44% EVA

VOORRAADADVIES

Om je schoenen te onderhouden en het vocht tussen twee trainingen te absorberen, raden we je aan om er krantenpapier in te stoppen.

TESTS

De Race Ultra werd getest tijdens een hele rist trailwedstrijden, zoals de Alésia Trail op Corsica, de Festa Trail (76 km en 3500 hoogtemeters), de Lofoten Islands Ultra Trail in Noorwegen, de Ultra Pas du Diable (met een podiumplaats voor onze testloper op de 120 km) en de zeer technische Transkarukera in Guadeloupe met zijn 140 km en 9500 hoogtemeters.

ONDERHOUDSADVIES

Mag niet in de droogtrommel

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook