OLAIAN

Thermisch uv-shirt heren 900 zwart

€19,99
Ref. : 8529012

Een thermische rashguard met korte mouwen die je zo kan dragen of onder een neopreen pak. Met fleece aan de binnenkant voor meer thermisch comfort en warmte.

Ons productontwikkelingsteam ontwierp een thermische rashguard om zo te dragen of onder een neopreen pak, voor wie tot 3 uur lang in het water blijft

Kleur: ZWART

Maattabel
 • XS 10 stuks
 • S 10 stuks
 • M 10 stuks
 • L 10 stuks
 • XL 10 stuks
 • 2XL 10 stuks

Aantal:

  PRODUCTVOORDELEN

  Thermische isolatie

  Binnenkant in fleece. Isoleert goed tegen de kou, behalve nat bij wind.

  Irritatiewerend

  Aansluitend model en geen naden onder de armen. Sessies van 3 uur.

  Zonbescherming

  Stof met UPF50+. Beschermt zelfs nat. Blokkeert min. 95% van de uv-stralen.

  TECHNISCHE INFORMATIE

  Blijf langer warm dankzij isolerende accessoires! Een aangepaste outfit voor elke watertemperatuur ...

  In en op het water verlies je de meeste lichaamswarmte aan de lichaamsuiteinden (voeten, handen, hoofd). Daarom enkele aanbevolen accessoires:

  - in warm en matig warm water (> 17°C) => neopreen surfschoenen.
  - in koud water (12 - 17°C): hoge neopreen boots (surflaarsjes) en handschoenen.
  - in erg koud water (7 - 12°C): hoge neopreen boots (surflaarsjes), handschoenen, kap en top met kap ...
  Ontdek ons volledige aanbod neopreen accessoires op decathlon.nl

  Accessoires voor diverse watersporten

  Onze neopreen accessoires zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de hoogste eisen van surfers. Door onze ontwerpkeuzes zijn ze ook geschikt voor andere watersporten zoals kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, waterwandelen (longe-côte) of suppen (stand-up paddling).

  Thermische eigenschappen en wind

  Je kunt dit uv-werende shirt zonder wetsuit dragen in water met een temperatuur van 22°C. Max. duur 3 uur.
  Dit shirt is gemaakt van fleece dat isoleert tegen de kou en het plotse koudegevoel beperkt wanneer je het water in gaat. Opgelet, als er wind staat, kan dat zorgen voor extra afkoeling wanneer het shirt nat is. Bij wind is het dus beter om een top met neopreen te dragen.
  Dit shirt kan onder een wetsuit worden gedragen

  Zonbescherming

  UPF is een gestandaardiseerde en wereldwijd uniforme zonbeschermingsfactor (Ultra Violet Protection Factor). Hij bepaalt het beschermingsniveau van de stof en in het bijzonder de tegengehouden uv-stralen. Om aan de normen te voldoen, moet de stof minstens 95% van de uv-straling tegenhouden. UPF 50+ betekent dat de stof minstens 95% van de uv-A- en 98% van de uv-B-stralen tegenhoudt.

  Irritatiewerend

  Deze thermische rashguard beschermt tegen wrijving en irritatie door contact met een surfboard of bodyboard. Je kunt hem ook onder je wetsuit dragen, om in het bijzonder je hals en oksels te beschermen tegen irritatie. We hebben dit shirt ontworpen met naadloze panden onder de armen om irritaties veroorzaakt door de herhaalde peddelbewegingen te beperken. Onze tests hebben uitgewezen dat irritaties wel degelijk aanzienlijk minder voorkwamen bij sessies van 3 uur.

  Snel droog

  Polyester droogt van nature snel. Een aanvullende waterafstotende behandeling voorkomt dat de stof water opslorpt en vermijdt zo afkoeling wanneer er wind staat. Dit versnelt ook het drogen. Het effect van die behandeling neemt af na 5 of 6 wasbeurten in de machine, om dus de levensduur van die behandeling te verlengen, is uitspoelen in helder water beter dan met wasmiddel wassen in de machine.

  Wat is het merk Olaian?

  OLAIAN, HET SURFMERK VAN DECATHLON
  OLAIAN, gevestigd in Hendaye in het zuidwesten van Frankrijk, is het surfmerk van Decathlon. In onze kantoren dicht bij het water kunnen we op één en dezelfde dag een boardshort ontwikkelen én het comfort en de stevigheid ervan testen in zee, in echte gebruiksomstandigheden.

  Garantie

  2 jaar

  OVERIGE INFORMATIE

  Product samenstelling

  Hoofdstof 91% Polyethyleentereftalaat (PET), 9% Elastaan

  GEBRUIKSAANWIJZING

  Om zo of onder een surfpak te dragen. Niet winddicht.

  TESTS

  Ontwikkeld en getest door onze teams in Hendaye (Frankrijk). De materialen die worden gebruikt voor dit artikel werden getest in het lab, om een perfecte kwaliteit en een optimale duurzaamheid te garanderen.

  Goedgekeurd door

  Alle stoffen met zonbescherming zijn getest door onze ingenieurs in het lab. Ze beantwoorden aan de geldende norm: EN 13758-2. We testen steeds alle gebruikte materialen voordat de productie wordt opgestart. Onze labs beschikken over eigen meetapparatuur om de tests van externe labs aan te vullen. De artikelen worden zowel nat als droog getest, in het lab en ook in de praktijk (rek veroorzaakt door het dragen).

  Productvideo

  REVIEWS

  Loading

  Vragen & Antwoorden