YONEX

Tennisracket voor volwassenen VCore 100 rood 300 g

€209,99
Schrijf als eerste een review
Ref. : 8839696

Racket voor expert spelers en speelsters die met veel effect spelen en een stabiel racket zoeken.Onbespannen verkocht.

Het tennisracket Yonex VCORE 100 levert power en effect. Het ISOMETRIC frame, hét kenmerk van de Yonex-rackets, staat garant voor een goede controle en een goede stabiliteit.

Kleur: ROOD / DONKERBLAUW / BLAUW

  • GRIP 2 undefined
  • GRIP 3 online niet op voorraad
Aantal:

Productvoordelen

Spin

Met AERO TRENCH- en LINER TECH-technologieën voor meer effect.

Stabiliteit

In ISOMETRIC-vorm voor een grotere impactstabiliteit.

Kracht

Het 2-NAMD FlexForce-grafiet levert power.

Technische informatie

Gewicht (onbespannen)

300 gram
Gewicht: wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbespannen racket)

32 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder power en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe toleranter. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

Stijfheid

65 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgegeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen)

SW = 297

Swingweight: verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight van een racket, hoe krachtiger het ook is. Maar het maakt een racket wel minder wendbaar. Heeft een racket daarentegen een lage swingweight, dan is het wendbaarder maar biedt het minder power. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,7 cm

Lengte: de lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het slagvlak, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is, maar minder power biedt.

Doorsnede

Doorsnede (in mm) : 25,3/25,3/22

Isometric

Het ISOMETRIC-design werd meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld en vergroot de sweetspot met 7%*. In vergelijking met een klassiek rond frame genereert een hoekig ISOMETRIC-racket een grotere sweetspot door de kruising van lengte- en dwarssnaren te optimaliseren. ISOMETRIC biedt meer controle zonder aan power in te boeten. ISOMETRIC is een handelsmerk van Yonex CO., LTD.
*Getest door Yonex

Liner Tech

De nieuw ontwikkelde oogjes laten de snaren toe meer te bewegen bij off-center slagen voor optimale effecten.

Aero Trench Technology

Voor hogere racketkopsnelheden en dus betere effecten vermindert de nieuwe Aero Trench de luchtweerstand door de oogjes aan de bovenkant van het racketframe op een unieke manier te maskeren.

Aero Fin Technology

De nieuwe Aero Fins zijn aerodynamische vinnen op strategisch uitgesneden plaatsen voor een wendbaarder racket.

2-NAMD FlexForce grafiet

Het nieuwe 2-NAMD Flex Force grafiet, in het bovenste deel van het frame, zorgt ervoor dat je racket snel buigt en weer terugkeert voor een optimaal rotatiepotentieel en een maximale power.

Oogjes met silicone-olie

Dankzij de nieuwe silicone-olie in het oogje kan het racket snel buigen en weer terugveren.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.

Goedgekeurd door

Angelique Kerber, Caroline Garcia, Elena Rybakina

Reviews

Bekijk ook