Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Lite rood zwart 270 g

89,99
Maat: Maattabel

Onze ontwikkelaars, zelf fervente tennissers, ontwierpen dit racket voor ervaren tennisspelers en -speelsters op zoek naar wendbaarheid en power.

De TR990 Power Lite (270 g) is het lichtste model uit de Power-reeks. Dit racket is tegelijk superwendbaar, stabiel en krachtig, dankzij het MPO-concept.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Power

De hoge stijfheid zorgt voor power.

Wendbaarheid

Racket van 270 g en lage swingweight voor meer wendbaarheid.

Effect

Snaarpatroon 16x19 en bla van 645 cm² voor veel spin.

Stabiliteit

Met MPO-concept voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

Gewicht (onbespannen racket)

270 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

32 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (steel) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe vinniger je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder bij mishits. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het blad, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

RA

68 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen racket)

SW = 250

Swingweight geeft aan hoe wendbaar het racket is en hoe goed het de energie van de slag kan overdragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Andersom betekent een lage swingweight meer wendbaarheid maar minder power. De swingweight is grotendeels afhankelijk van het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: Dit is de lengte van onderaan de greep tot de top van het frame, uitgedrukt in centimeter. Hoe langer het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is maar minder power biedt.

Profiel

Elliptische doorsnede
25 mm/25 mm/23 mm

MPO-concept

MPO (Mass Polarization Optimization): concept om het gewicht te verdelen in het racket, voor een optimale verhouding tussen wendbaarheid en stabiliteit bij impact.
Dit concept vermindert bovendien de productietoleranties van het racket op vlak van gewicht en balans met 40%. Op die manier krijgen we rackets die de eindspecificaties en dus de specificaties voor het gebruik heel dicht benaderen.

HMC

High modulus carbon, grafiet van hoge kwaliteit, verleent het racket meer stijfheid.

Snaren

Originele besnaring: monofilament polyester met dikte 1,30 mm
Spanning: 23 kg +/- 2 kg

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Verpakking 55% Koolstofvezel, 45% Epoxy Bekleding - stof buitenkant 50% Polyethyleen, 50% Staal Zuigers 100% Polyamide 11 2e laag 100% Polyurethaan laag 100% Polyester Handpalm 100% Polyamide 11

VOORRAADADVIES

Vermijd sterke temperatuurschommelingen.

TESTS

Onze rackets worden zowel in het lab als in de praktijk getest.
Dit racket werd honderden uren getest door onze ingenieurs, samen met onze technische partners en clubspelers met contract.
Dit racket is ontwikkeld in samenwerking met Steve DARCIS (38e op de ATP-enkelranking op 22/05/2017), Oliver MARACH (2de op de ATP-ranking dubbelspel op 28/05/2018), alle technische partners van Artengo en tal van andere topspelers.

AFBEELDINGEN

Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Lite rood zwart 270 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Lite rood zwart 270 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Lite rood zwart 270 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Lite rood zwart 270 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Lite rood zwart 270 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Lite rood zwart 270 g
Tennisracket voor volwassenen TR990 Power Lite rood zwart 270 g

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN