ARTENGO

Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 18x20 grijs onbespannen

€92,99
€109,99 -15%
Ref. : 8646292

Onze ontwikkelaars, zelf fervente tennissers, ontwierpen dit racket in samenwerking met Gaël Monfils voor ervaren tennisspelers en -speelsters die controle willen. Onbespannen verkocht

Speel zoals Gaël: het racket Artengo TR960 CONTROL Tour 18x20 wordt door Gaël Monfils gebruikt voor toernooien! Dit racket geeft je een optimale controle en veel stabiliteit.

Kleur: ZWART / DONKERGRIJS

Maattabel
  • GRIP 2 undefined
  • GRIP 3 undefined
  • GRIP 4 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Richtingcontrole

Soepel racket met dun frameprofiel, blad van 630 cm² en snaarpatroon van 18x20.

Stabiliteit

Swingweight van 285 onbespannen voor een uitstekende stabiliteit bij de impact.

Omgaan met

Wendbaar racket dankzij de balans in de steel.

Technische informatie

Gewicht (onbespannen)

305 gram

Gewicht: wordt aangegeven in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (power). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder.

Balans (onbespannen racket)

31,5 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

630 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het slagvlak in cm². De bladgrootte heeft een invloed op de tolerantie en power van het racket. Hoe groter het slagvlak, hoe krachtiger het racket en hoe toleranter. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagvlak, hoe meer controle je ervaart, maar hoe minder power en tolerantie.

RA

65 Ra

Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen onder de impact van de bal. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgegeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Swingweight (onbespannen)

SW = 285

Swingweight geeft aan hoe wendbaar het racket is en hoe goed het de energie van de slag kan overdragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight van een racket, hoe krachtiger het ook is. Maar het maakt een racket wel minder wendbaar. Andersom betekent een lage swingweight meer wendbaarheid maar minder power. De swingweight is grotendeels afhankelijk van het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

18 x 20

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: de lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het slagvlak, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket wendbaarder is, maar minder power biedt.

Profiel

Dunne rechthoekige doorsnede
22 mm/22 mm/22 mm:
Constant Beam op 22

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Frame van een racket 55% Koolstofvezel, 45% Epoxyhars Grip van een racket 70% Staal, 30% Polyurethaan Handvat 1 100% Polyurethaan Grommet van een racket 100% Polyamide Besnaring racket 100% Polyester End cap van een racket 100% Polyamide

VOORRAADADVIES

Vermijd te grote temperatuurschommelingen.

TESTS

Dit racket werd door onze ingenieurs honderden uren getest in het lab en in de praktijk met onze technische partners en clubspelers met contract.

Goedgekeurd door

Gaël Monfils

Afbeeldingen

Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 18x20 grijs onbespannen
Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 18x20 grijs onbespannen
Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 18x20 grijs onbespannen
Tennisracket voor volwassenen TR960 Control Tour 18x20 grijs onbespannen

Productvideo

Video

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook