BABOLAT

Tennisracket voor volwassenen Pure Drive Lite blauw 270 g

€159,99
Ref. : 8626030

Dit racket werd ontwikkeld voor expert tennisspelers en -speelsters op zoek naar wendbaarheid en power

De nieuwe Pure Drive Lite van Babolat beschikt over het HTR-systeem (High Torsional Rigidity), een systeem dat de energieteruggave verhoogt voor een uitzonderlijk gevoel van explosieve power. Versie van 270 g.

Kleur: BLAUW / DONKERBLAUW / WIT

Maattabel
  • GRIP 0 undefined
  • GRIP 1 undefined
  • GRIP 2 online niet op voorraad
Aantal:

Productvoordelen

Wendbaarheid

Goed wendbaar dankzij de swingweight

Kracht

Het LHTR SYSTEM zorgt voor een uitstekende torsiestijfheid voor meer power

Trillingsdemping

Het SWX PURE FEEL-concept dempt de trillingen.

Technische informatie

Gewicht (onbesnaard)

270 gram
Gewicht: wordt uitgedrukt in gram. Net zoals de balans en de lengte heeft het gewicht een invloed op de swingweight van het racket, en dus op zijn wendbaarheid, stabiliteit en vermogen om de energie over te dragen op de bal (kracht of 'power'). Hoe zwaarder het racket, hoe beter het je slagenergie naar de bal laat vloeien, maar ook hoe minder vinnig en wendbaar het is. Omgekeerd geldt dat hoe lichter je racket is, hoe wendbaarder ook, maar de energieoverdracht is dan minder

Balans (onbesnaard racket)

33 cm

Balans: Dit is het balanspunt van het racket, gemeten in centimeter vanaf de onderkant (de greep) van het racket. Hoe hoger die waarde (kopzwaar of 'head heavy'), hoe meer power en impactstabiliteit je racket biedt. Het is wel minder wendbaar. En hoe lager de balans (koplicht of 'head light), hoe wendbaarder je racket, maar hoe minder kracht en impactstabiliteit het biedt.

Bladgrootte

645 cm²

Bladgrootte: de oppervlakte van het racketblad in cm². Die heeft een invloed op het tolerantiegevoel en de slagkracht van het racket. Hoe groter het blad, hoe krachtiger het racket en hoe vergevingsgezinder. De controle is wel wat beperkter. Omgekeerd geldt: hoe kleiner het slagblad, hoe meer controle je zal voelen, maar hoe minder power en tolerantie je ervaart.

RA

72 Ra
Ra: bepaalt de stijfheid van het racket, zeg maar het vermogen om te vervormen wanneer je een bal opvangt. Hoe stijver het racket (hoe hoger de Ra-waarde met andere woorden), hoe minder het vervormt bij een slag. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren bij de impact en wordt die energie optimaal weer vrijgeven via de snaren. Het komt er eigenlijk op neer dat hoe stijver je racket is, hoe meer power het ook zal bieden.

Inertie (onbesnaard)

SW = 270

(swingweight): verwijst vooral naar de wendbaarheid van het racket en het vermogen om de energie over te dragen naar de bal (de power). Hoe hoger de swingweight, hoe meer power het racket biedt maar hoe moeilijker het te hanteren is. Heeft een racket daarentegen een laag swingweight, dan is het wendbaarder maar wel minder krachtig. De swingweight hangt nauw samen met het gewicht, de balans en de lengte van een racket.

Snaarpatroon

16 x 19

Snaarpatroon: dit is het aantal lengtesnaren (verticale snaren) maal het aantal dwarssnaren (horizontale snaren). Hoe meer snaren een racket heeft, hoe geslotener het snaarpatroon. Hoe minder snaren, hoe opener. En hoe geslotener dus het snaarpatroon, hoe meer controle je ervaart. De power en spin zijn dan minder. Hoe opener daarentegen het snaarpatroon, hoe meer kracht en spin je voelt. Je moet dan wel wat inboeten aan controle.

Lengte

68,5 cm

Lengte: De lengte van het racket van onderaan de greep (grip) tot de top van het frame, gemeten in centimeter. Hoe groter het racket, hoe meer power het biedt, maar ook hoe minder wendbaar en handelbaar het wordt. Omgekeerd geldt dat een korter racket beter hanteerbaar is, maar ook minder kracht geeft.

Doorsnede

Doorsnede (in mm) : 23/26/23

HTR System

Dit systeem met een hoge torsiestijfheid (High Torsional Rigidity, HTR) werd toegevoegd aan het frame om de stijfheid te verhogen. Spelers ervaren hierdoor meer power en explosiviteit.

SWX Pure Feel

De nieuwe technologie maakt gebruik van het SMAC-systeem, een revolutionair systeem in het frame om de trillingen te dempen. Dat systeem zorgt voor een ongeëvenaard gevoel wanneer de bal het racket raakt en een uniek geluid bij elke slag.

Elliptic frame

Elliptische doorsnede voor optimale weerstand en algemene stijfheid voor meer power.

FSI Power Technology

Systeem dat de interactie tussen het frame en de snaren verbetert. Samen met een open snaarpatroon (16 x 19) en diamantvormige ogen vergroot dit systeem de sweetspot voor een ongeëvenaard gevoel van kracht.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

VOORRAADADVIES

Vermijd grote temperatuurschommelingen.

Afbeeldingen

Tennisracket voor volwassenen Pure Drive Lite blauw 270 g

Reviews

Bekijk ook