Stokken Nordic 300 voor sportief langlaufen

€4699
DSM : 165355

Ontworpen voor: langlaufers die op zoek zijn naar stijve en lichte stokken.

met 30% carbon, dus een goede stijfheid en schokbestendigheid


Maat Maattabel


Meer
info

PRODUCTVOORDELEN

Ergonomische greep

Verstelbare strap en greep in geïnjecteerde kurk.

Lichtheid

366 g per paar van 150 cm.

Stijfheid

Buis in 30% carbon en 70% glasvezel.

Stabiliteit

Kleine en lichte schotel, voor een merkbaar betere stokbeweging.

Aanpasbaarheid

Skating: lichaamslengte x0,89 (+/-5cm). Klassiek: lichaamslengte x0,84 (+/-5cm).

Previous
Next

TECHNISCHE INFORMATIE

Hoe kies je de juiste stoklengte voor skating?

Bij langlaufen is de keuze van de stok heel belangrijk. Is de stok te kort of te lang, dan is het heel moeilijk om juist te langlaufen. Voor de skatingtechniek: de stok moet lang zijn voor een maximale afzet. Bereken de lengte op één van de volgende 2 manieren: stoklengte voor skating = schouder van de langlaufer of stoklengte voor skating = grootte van de langlaufer x 0,89. De lengte is ook afhankelijk van de fysieke kwaliteiten van de langlaufer.

Hoe kies je de juiste stoklengte voor de klassieke stijl?

Voor klassiek langlaufen: de stoklengte voor klassiek langlaufen is enigszins korter. Stoklengte = oksel van de langlaufer of Stoklengte = lichaamslengte van de langlaufer x 0,83. Ook hier is de lengte afhankelijk van de fysieke kwaliteiten van de langlaufer.

Hoe kies je de juiste stok?

Stokken in aluminium zijn stevig, zwaar en goedkoop, ideaal dus voor beginners. Stokken in glasvezel zijn lichter en breken sneller, ze mogen enkel worden gebruikt op pistes. Stokken in carbon en andere zeer lichte materialen zijn sterk en stijf.

OVERIGE INFORMATIE

BEWAARADVIES

Bewaar de stokken op een droge plaats.

TESTS

Ons ontwerpteam is gevestigd aan de voet van de Mont Blanc, in de Haute-Savoie (Frankrijk). Elk jaar bedenkt en ontwikkelt dit team mooie, eenvoudige en technische artikelen. Vervolgens worden die artikelen ongenadig getest op het terrein, want wij zijn ervan overtuigd dat wij alleen door te testen in reële situaties onze artikelen voortdurend kunnen verbeteren.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor alpineskiën.

REVIEWS

2.8 /5
4 Reviews
4 Gebruikers bevelen dit artikel aan
5
0
4
2
3
0
2
1
1
1
Lightweight and sturdy
4/5
Been using them for roller skiis. Had to remove the plastic fin as it got in the way sometimes, but probably ok for winter/snow use.
Meer
Bon
4/5
parfait sauf les dragonnes un peu raides au début qui bléssent un peu les mains même avec des gants.
Meer
poignées Liège à oublier
1/5
achetés fin janvier pour pratiquer ski skating semaine dernière, j.ai été déçu par le produit, en particulier par l'innovation des poignées. utilisés une seule fois seulement et les poignées en liège sont usées . Le Liège s'effrite a vitesse grand v, je n'imagine pas l'état de ces derniers si j'avais pratiqué non stop. je pense que cette innovation de Liège sur la poignée soit disant injectée (qui n'est pour moi qu.un simple morceau de Liège collé sur les poignées) est à oublier. je déconseille fortement. Moi qui suis un grand habitué de tous les produits decathlon en général, je suis très déçu et si il a. été testé avant d'être mis sur le marché je ne comprends qu'ils n'aient pas vu le problème sur la conception. David.
Meer

AANBEVOLEN SPORTARTIKELEN

Quechua

Strap voor langlaufski's Nordic 700

(8)
Quechua

Skating langlaufski's sportief Skate 100 NNN

(4)
Quechua

Draagtas voor langlaufski's Nordic 100

(7)

EERDER BEKEKEN DOOR JOU

Quechua Stokken Nordic 300 voor sportief langlaufen