SUBEA

Snorkelset voor jongeren / kinderen met Easybreath-masker en vinnen blauw

€37,99
Ref. : 8647077

Complete set van een Easybreath snorkelmasker met bijbehorende SNK 520 vinnen. Makkelijk mee te nemen op vakantie.

De set bestaat uit een Easybreath snorkelmasker en een paar snorkelvinnen, verkocht met een draagtasje om gemakkelijker mee te nemen. De perfecte set voor wie houdt van snorkelen.

Kleur: Saffierblauw / Inktblauw

  • 28/29 undefined
  • 30/31 undefined
  • 32/33 undefined
  • 34/35 undefined
Aantal:

Productvoordelen

Gemakkelijke ademhaling

Volgelaats antifog masker met luchtcirculatie. Je ademt door de neus en de mond.

Gebruiksgemak

Door het kleine blad kun je gemakkelijker aan de oppervlakte zwemmen.

Anti-condens

Exclusief concept dat de lucht laat circuleren om beslaan te vermijden.

Gezichtsveld

Panoramisch gezichtsveld, 180°-effect.

Waterdichtheid

Snorkel met dry-top om te voorkomen dat er langs boven water binnenloopt.

Technische informatie

Veilig snorkelen

Snorkelen is een eenvoudige en leuke activiteit voor het hele gezin! Zwemmen en tegelijk door een snorkel ademen kan meer energie vergen dan gewoon zwemmen. Voel je je vermoeid, krijg je onvoldoende lucht of voel je je duizelig, zet je snorkelmasker dan af en ga uit het water.
Het gebruik van dit product wordt niet aanbevolen als je cardiovasculaire problemen hebt (longontsteking, keelontsteking, astma, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, enz.). Raadpleeg bij twijfel je arts.

Wat is de Easybreath?

De Easybreath Junior is een volgelaats snorkelmasker uitgevonden door Decathlon.
Met zijn panoramisch zicht van 180°, het anti-condens systeem en het hoge aantrekgemak is de Easybreath van Subea perfect voor kinderen van 6 tot 10 jaar die graag het leven onder water ontdekken.
Het masker heeft ook onze jongste innovatie, de 'dry-top-release', die ervoor zorgt dat de ademhaling nooit nog wordt afgesloten, bijvoorbeeld wanneer er een golf passeert of wanneer je je hoofd weer boven water steekt.

Hoe werkt de Easybreath?

De verse lucht die je inademt, bereikt eerst de lens en dan pas de neus of de mond, via de neusgaten. Die verse lucht voorkomt dat je masker aandampt.
De lucht die vocht en zuurstof bevat, wordt afgevoerd via kanaaltjes in de rand van het masker en zo naar de snorkel. De lucht wordt voortdurend ververst. De in- en uitgaande luchtstroom blijven gescheiden, om te vermijden dat verse en verontreinigde lucht vermengen. Je ademt dus enkel verse lucht in.

Mag je duiken met de Easybreath ?

De Easybreath Junior is niet geschikt voor duiken. Dit snorkelmasker bevat meer lucht dan een klassieke duikbril. Vanaf 1 m diepte wordt de druk van de duikbril op het gezicht erg onaangenaam. Bovendien is klaren bij vrijduiken verplicht. Met de Easybreath kan dat niet omdat je niet bij je neus kunt.

Waarom kiezen voor een Easybreath in plaats van een gewone set met duikbril en snorkel?

Door het specifieke ontwerp is het Easybreath-snorkelmasker van Decathlon perfect voor kinderen die het onderwaterleven willen ontdekken vanaf het wateroppervlak.
Een volgelaatsmasker is de beste keuze als je kind vooral veel ademcomfort en een groot gezichtsveld wil.

Welke maat van Easybreath kiezen?

Het masker Easybreath Junior is geschikt voor kinderen tussen 6 en 10 jaar en is er in één maat: XS.
Het Easybreath-masker is er ook voor kinderen ouder dan 10 jaar en volwassenen, en dat in 3 maten. Zo bestrijkt de maatkeuze 90% van de bestaande gelaatgroottes. Voor kinderen vanaf 10 jaar en kleine gezichten is er maat S/M, voor grote gezichten maat M/L.

Hoe werkt het dry-top-systeem dat binnenstromend water tegenhoudt?

Ontwikkeld om te vermijden dat er water in de snorkel loopt wanneer er deining staat, bij kleine golfjes op het oppervlak of wanneer je het hoofd te veel naar voren buigt om de bodem te observeren. De snorkel bevat een vlotter die bij onderdompeling naar boven gaat in de snorkel om de ingang af te sluiten. Na onderdompeling mag je niet vergeten hard door de snorkel te blazen wanneer je weer boven bent zodat de vlotter weer naar beneden gaat.

Kan ik een bril dragen in combinatie met mijn Easybreath-masker?

De meeste brilmonturen brengen de afdichting van het masker in het gedrang doordat ze de mantel van het masker vervormen. Het is voor brildragers dus niet zo eenvoudig om de Easybreath te gebruiken.
Subea ontwikkelde corrigerende glazen die je met een zuignap op de binnenkant van het glas van het masker zet. Je kan de correctie van elk glas apart kiezen (van -1 tot -6) zodat je de combinatie kan maken die voor jou het meest geschikt is.

Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen met mijn Easybreath?

Opgelet voor zand! Vermijd contact met zand, dat kan krassen maken in het glas van je masker. Wanneer er zand op zit, mag je niet forceren om de snorkel vast te klikken. Spoel snorkel en duikbril voor je ze in elkaar steekt. Zand kan ook de vlotter in je snorkel blokkeren. Spoel de snorkel grondig of steek een sleutel doorheen de verluchtingsopeningen achteraan de snorkel om de vlotter los te maken, spoel daarna de snorkel.

Kan het snorkelmasker Easybreath worden gerepareerd als het stuk is?

JA, verleng de levensduur van je snorkelmasker! De werkplaats van je Decathlon winkel biedt een reparatiedienst. Onderdelen zijn ook online verkrijgbaar: Referenties van de onderdelen: band - 8316952, ventiel - 8363399, snorkel - 8559605, witte afdekkap - 8590394.

Controleer jouw Easybreath

Ga jij snorkelen deze zomer? Controleer dan goed of jouw Easybreath snorkelmasker in de juiste staat is. Zeker bij junior maskers is dit van groot belang. Controleer vooral de bandjes, ventielen en de snorkel van je masker. Mocht je twijfelen over jouw masker, bezoek dan een van onze winkels. Veel snorkel-plezier!

Garantie

2 jaar

Gewicht

28/29 : 1.128 kg
30/31 : 1.118 kg
32/33 : 1.08 kg
34/35 : 1 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Flipper 55% Styreen Ethyleen Butadieen Styreen, 45% Polypropyleen Verpakking 100% Polyester Mantel 100% Siliconen Rand 100% Polypropyleen Tube 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-Butadieen-Syreen Glas 100% Polycarbonaat-Acrylonitril-Butadieen-Syreen

VOORRAADADVIES

Bewaren op een droge plaats, beschermd tegen licht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor kinderen < 10, vrijduiken, intensief zwemmen

ONDERHOUDSADVIES

Spoel na gebruik met helder water. Maak je bril schoon met een aangepast accessoire: microvezeldoekje of speciale reinigingsspray voor brillen (assortiment accessoires van ORAO).. Op een droge en geventileerde plaats laten drogen.

Handleiding

Voor meer informatie over dit product, bekijk de handleiding

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook