SUBEA

Slang voor direct system SCD voor trimvest zwart 76 cm

€24,99
Ref. : 8646556

Erg soepele en stevige slang voor het direct system van een trimvest voor duiken. Deze slang past op alle eerste trappen van ademautomaten en op elk trimvest.

Ons team van Subea heeft deze slang voor het direct system ontwikkeld zodat je je ademautomaat met je trimvest kunt verbinden.

Kleur: ZWART

Aantal:

Bezorging:

9 tot 11 dagen

Winkelvoorraad

PRODUCTVOORDELEN

Levensduur

Soepele en sterke slang voor het direct system. Lengte: 76 cm

Modulariteit

Past op alle eerste trappen van ademautomaten en trimvesten.

TECHNISCHE INFORMATIE

Technische kenmerken

Lengte: 76 cm
Aansluiting eerste trap: mannelijke draad in 3/8 UNF. Aanspannen met steeksleutel 9/16" (tussen Europese maat 13 en 14).
Direct System: vrouwelijke aansluiting van het type QD (Quick Disconnect).
Buitenbekleding: rubber.

Tips voor het aansluiten

We raden aan om niet te hard aan te spannen ter hoogte van de eerste trap. Die is meestal in verchroomd messing, een zachte legering, waardoor te hard aanspannen je eerste trap zou kunnen beschadigen. De o-ring van de slang dient voor de noodzakelijke afdichting.
Gebruik siliconenvet om de dichtingen te smeren en hun levensduur te verlengen.

Slijtage en vervangen van slangen

Het herhaaldelijk onder druk zetten van de automaat en kleine scheurtjes aan de buitenkant verzwakken de slang. Die slijtage, meestal onzichtbaar, heeft een invloed op de prestaties van je automaat. In het slechtste geval breekt uiteindelijk de slang, meestal op de plaats van de aansluiting.
Controleer dus heel geregeld je slangen en vervang ze als je kleine scheurtjes ziet aan de buitenkant.
Vervang je slangen minstens om de 5 jaar.

Controle van je ademautomaat

Subea-Tribord raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten nakijken en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele controle. Beide controles moeten gebeuren door een werkplaats die erkend is door Subea-Tribord.
Na een bijzonder intensief seizoen (meer dan 100 duiken) of een lange periode van inactiviteit wordt een nakijkbeurt eveneens aanbevolen.

Onderhoud van ademautomaten

Gebruik nooit oplosmiddelen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.

Garantie op de artikelen

Op de artikelen van Subea-Tribord krijg je 2 jaar garantie (volgens de wetgeving in elk land) te rekenen vanaf de datum van aankoop en 2 jaar garantie bij een verborgen gebrek (volgens de wetgeving in elk land) te rekenen vanaf het moment dat het verborgen gebrek wordt vastgesteld.
Onze artikelen zijn bedoeld voor sportief, niet-professioneel gebruik. Schade veroorzaakt door schokken, een verkeerd gebruik of normale slijtage valt niet onder de garantie.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Tube 100% Rubber

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en directe zonnestralen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor duiken is een brevet van een instructeur nodig.

ONDERHOUDSADVIES

Niet wassen

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook