WEDZE

Skischoenen voor kinderen 500

€99,99
Ref. : 8807361

De skischoen 500 werd ontwikkeld voor kinderen die skiën op gevorderd/expert niveau. 4 buckles voor een uitstekende ondersteuning en een perfecte krachtoverdracht.

Ideale skischoenen voor jonge skiërs die nog beter willen worden. De 4 buckles garanderen een uitstekende ondersteuning voor een goede krachtoverdracht.

Kleur: ZWART

  • 21-21,5cm undefined
  • 22-22,5cm undefined
  • 23-23,5cm undefined
  • 24-24,5cm undefined
Aantal:

Productvoordelen

Verstelbaar

4 buckles voor een goede ondersteuning.

Gebruiksgemak

De ratchets aan het scheenbeen zijn verstelbaar met een schroef.

Stijfheid

Flex 50: ideaal om vorderingen te maken en beter te presteren.

Anatomisch ontwerp

De 4 buckles laten toe om iedere zone apart aan te spannen.

Technische informatie

Wat is de schoenmaat van mijn kind?

De maat van skischoenen wordt uitgedrukt in Mondopoint. Mondopoint maten komen overeen met de lengte van de blote voet in centimeters.
Leg een vel papier op een harde vloer en tegen een muur. Laat je kind er met blote voeten op staan, met zijn hielen tegen de muur en zet een streepje aan de langste voet. Meet de afstand met een liniaal.
Als de voet bijvoorbeeld 27,2 cm lang is, heeft je kind maat 27/27.5 nodig.
Een schoen in maat 27 is precies hetzelfde als een in maat 27.5.

Hoe skischoenen passen?

Laat je kind in de schoenen stappen en sluit de buckles tot halfweg. Als hij zijn voeten nog kan verschuiven, zijn de schoenen te groot. Als de schoen dicht is, moet je kind 3 keer de "skihouding" aannemen (handen op de knieën) om zijn hiel tot achteraan de schoen te brengen. Als het kind rechtop staat, moet zijn voet de shell net raken. Wanneer het door de knieën buigt, moet de voet naar achteren schuiven en mag het de voorkant niet meer voelen.

Advies voor het aantrekken

Om de schoen gemakkelijker aan te trekken, trek je de tong naar buiten (en niet recht naar voren) om de shell zo ver mogelijk te openen zodat de voet er makkelijker in kan.

Wat is de flex?

Om de stijfheid van de schoen uit te drukken, definiëren de merken voor iedere schoen een flexwaarde. Dat cijfer geeft de stijfheid van het geheel aan: hoe hoger het cijfer, hoe stijver de buitenschaal. Een flex van 60 wordt beschouwd als ideaal voor kinderen omdat die een zeer goede krachtoverdracht biedt.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Bovenwerk van de schoen 100% Polypropyleen Binnenkant van 100% Polyester Buitenzool van 100% Thermoplastisch Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Bij voorkeur op een droge plaats opbergen. Na een seizoen: je ski's laten waxen en vragen om de wax niet af te schrapen, om je materiaal in optimale omstandigheden te bewaren.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet op een radiator laten drogen.

Productvideo

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook