Skihelm voor freeriden volwassenen FR 900 Mips rood/zwart

99,99
Kleur: FLUO ROOD / Carbongrijs
Maat: Maattabel

Deze skihelm is ontwikkeld voor intensieve freeriders die op zoek zijn naar een lichte en goed geventileerde helm met MIPS-technologie.

Deze helm is uitgerust met MIPS-technologie, om je hoofd extra te beschermen bij een val.Hybride constructie, ABS-schaal bovenaan voor extra stevigheid en bescherming tegen doorboring.

Vragen & Antwoorden

Andere klanten kochten dit ook

PRODUCTVOORDELEN

Ventilatie

Permanente ventilatie, met ski- en wandelstand.

Onderhoudsgemak

Uitneembaar schuim in de helm, machinewasbaar op 30°C.

Compatibiliteit

De skihelmen en -brillen van Wed'ze zijn zo ontwikkeld dat ze één geheel vormen.

Stabiliteit

Draaiwieltje om de hoofdomtrek aan te passen.3D-oorpads.

Gewicht

500 g in maat M.Hybrideconstructie: ABS/In-mold.

Bescherming tegen schokken

Norm EN 1077:2007 klasse B. MIPS-technologie voor een betere bescherming.

Andere bekeken ook

TECHNISCHE INFORMATIE

MIPS-technologie

De FR900 is uitgerust met het MIPS-antirotatiesysteem. De MIPS-technologie beperkt de rotatie-energie van een impact en verkleint zo het risico op hersenletsel.
De laag met lage wrijvingscoëfficiënt (de gele laag onder de voering) kan 10 tot 15 mm in alle richtingen bewegen bij bepaalde schokken onder schuine hoek. Op die manier wordt er minder rotatiekracht op het hoofd en de hersenen overgedragen.

RECCO System

Het RECCO®-noodsysteem is een tweeledige technologie, waarmee de meeste hulpdiensten en hulpteams in de bergen zijn uitgerust. De detector van de hulpdiensten zendt een gericht signaal uit. De RECCO®-reflector in de helm stuurt dit signaal terug. De hulpverlener hoort een geluidssignaal dat rechtstreeks naar de bedolven persoon leidt.
Vraag op voorhand na of het station uitgerust is met een dergelijk systeem

Hybrideconstructie

ABS/In-Mold
De Light Shell Construction levert vederlichte helmen op. Met deze zogenaamde In-Mold-techniek wordt een buitenschaal gevormd die rechtstreeks op de EPS-binnenhelm wordt gegoten.
De harde, stijve en wat zwaardere ABS-shell boven op de schedel zorgt voor extra bescherming tegen doorboring (van takken, stenen ...). We raden je aan je skihelm minstens om de 5 jaar te vervangen als hij in tussentijd geen grote schokken heeft moeten opvangen

Ventilatie

De helm FR 900 MIPS beschikt over erg doeltreffende ventilatie.
2 ventilatiemethoden, te gebruiken via de knop achterop de helm:
- Passief: Te gebruiken in stilstand. Voert warmte en vocht af via alle mazen bovenin de helm.
- Actief: Te gebruiken in beweging. De lucht die je helm binnenkomt, circuleert door de inwendige kanalen en verlaat de helm langs het rooster achteraan. In deze stand blijven de mazen bovenin de helm gesloten.

Turnring System

De turnring is een essentieel element om ervoor te zorgen dat je helm goed op je hoofd blijft zitten. Dankzij dit draaiwieltje kun je de helm op elk moment heel eenvoudig en nauwkeurig afstellen, zelfs met je skihandschoenen aan. Zo ben je zeker van een heerlijk comfort en een maximale veiligheid. Draai het wieltje naar rechts om aan te spannen en naar links om losser te maken.

Norm EN 1077

De norm EN 1077:2007 klasse B is een Europese norm die van toepassing is op alle helmen die worden gebruikt als hoofdbescherming bij alpineskiën of snowboarden. In het kader van deze norm worden proeven uitgevoerd op het vermogen om schokken te absorberen en op de weerstand tegen doorboring.

Productspecifieke retourvoorwaarden: persoonlijke beschermingsmiddelen

Controleer of het product goed past.
Is dat niet het geval, bezorg het ons dan terug onder de volgende voorwaarden: met de aankoopbon, de etiketten en, indien onbeschadigd, de originele verpakking; die kan nog hergebruikt worden. Samen beschermen we onze planeet.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

T-stuk van een racket 50% Acrylonitril butadieen styreen, 50% Polycarbonaat Flessenhals/Fopspeen 100% geëxpandeerd polystyreen Boom 100% Polyurethaan

VOORRAADADVIES

Niet bewaren op een vochtige plaats, in de buurt van een warmtebron of in de zon. De helm bij voorkeur, wanneer hij goed droog is, opbergen in een stoffen tas.

GEBRUIKSAANWIJZING

Elke helm die een schok heeft ondergaan, moet worden vervangen.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden getest in de echte omstandigheden waarvoor ze gemaakt zijn: bij sneeuwval, in de kou en in alle omstandigheden waarin je als skiër kunt belanden. Daarbij gaan onze ontwikkelaars, productmanagers, ingenieurs en modelmakers na of het product dat ze ontwierpen perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

Goedgekeurd door

Al onze helmen zijn goedgekeurd door een erkend extern lab.

ONDERHOUDSADVIES

Na gebruik laten drogen.

AFBEELDINGEN

Skihelm voor freeriden volwassenen FR 900 Mips rood/zwart
Skihelm voor freeriden volwassenen FR 900 Mips rood/zwart
Skihelm voor freeriden volwassenen FR 900 Mips rood/zwart
Skihelm voor freeriden volwassenen FR 900 Mips rood/zwart
Skihelm voor freeriden volwassenen FR 900 Mips rood/zwart
Skihelm voor freeriden volwassenen FR 900 Mips rood/zwart
Skihelm voor freeriden volwassenen FR 900 Mips rood/zwart

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN