Skihelm met vizier voor volwassenen PST 150 blauw/zwart vizier

€64,99

8660263

Ontwikkeld voor occasionele skiërs op zoek naar een handige helm met enkel vizier om het gelaat en de ogen te beschermen.

2-in-1 helm, essentieel om je hoofd en ogen te beschermen! De soepele oorpads zorgen voor extra comfort.

Kleur:

Nacht Blauw / ZWART

Maat:

Maattabel

Aantal:

PRODUCTVOORDELEN

Stabiliteit

Spansysteem voor de achterste helft, om goed aan te passen aan je hoofd.

Ventilatie

6 gaten om te ventileren en vocht af te voeren.

Lichtgewicht

630 g in maat M.

Zonbescherming

Vizier met enkele en uv-werende antifoglens voor elk soort weer (categorie S2).

Impactbescherming

Voldoet aan de norm EN 1077:2007 klasse B. ABS-structuur, om langer mee te gaan

Waterdichtheid

Gootvormige aansluiting om sneeuw en water buiten te houden.

Warmte

Dikke oorpads. Comfortschuim binnenin.

Gebruiksgemak

2 haakjes voor je skibril.

TECHNISCHE INFORMATIE

OVER DE VIZIERHELM

Vizierhelmen zijn bijzonder comfortabel en handig in gebruik. We raden ze wel enkel aan voor skiërs en skiesters die hun snelheid matigen. De afdichting is immers wat minder dan wanneer je een echte skibril gebruikt die mooi aansluit op je neus en gelaat. Kortom, als je snel skiet, dan kan er lucht binnen langs het vizier, en dat kan best hinderlijk zijn.Voor een optimale afdichting moet je het vizier volledig omlaag kunnen doen. Lukt dat niet, dan is deze helm niet geschikt voor jou.

PASSEN

Neem je tijd om te passen. De helm en het vizier mogen nergens knellen. Is dat wel zo, neem dan een ander model.Mensen die een bril dragen moeten de helm passen met hun bril op en het vizier neer- en opklappen om na te gaan of het nergens knelt of hindert.
Dat je bril beslaat, heeft niks met de helm te maken. Er bestaan antifogsprays voor je bril.

De juiste maat kiezen

* Meet je hoofdomtrek in centimeters (vanaf het midden van het voorhoofd, en net boven de oren).
* Kies vervolgens de juiste maat .
Een voorbeeld: heb je een hoofdomtrek van 56 cm nodig, kies dan een helm in maat 55-59 cm.

Spanwieltje

Het spansysteem is een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat je helm goed op je hoofd blijft zitten. Dankzij dit systeem kun je de helm op elk moment heel eenvoudig en nauwkeurig afstellen, zelfs met je skihandschoenen aan. Zo ben je zeker van een heerlijk comfort en een maximale veiligheid. Draai het wieltje naar rechts om aan te spannen en naar links om losser te maken.

ABS-CONSTRUCTIE

Die constructie omvat een injectiegegoten buitenschaal uit ABS die bestand is tegen hevige schokken. De buitenschaal is duurzaam en zeer goed bestand tegen deuken en schokken. De binnenschaal in EPS dempt de schokken. We raden aan om je helm uiterlijk na 5 jaar te vervangen als hij tegen dan geen stevige schok heeft moeten opvangen.

Norm EN 1077

De Europese norm EN 1077:2007 geldt voor alle helmen die dienen als hoofdbescherming bij alpineskiën of snowboarden. De norm omvat een hele batterij tests om het schokabsorberende vermogen en de indringingsweerstand na te gaan. We onderscheiden 2 categorieën:
- Klasse A: beschermt de boven- en achterkant van het hoofd, de oren, en de zijkant van het hoofd.
- Klasse B: beschermt de boven- en achterkant van het hoofd, maar bedekt de oren niet.

De helm afstellen

Om onbezorgd te skiën moet je skihelm perfect zijn afgesteld en aangepast:
* Hij moet de juiste maat hebben.
* De hoofdomtrek moet aangepast zijn met behulp van de draaiknop.
* Het kinriempje moet perfect aansluiten.
Het is een beetje zoals de veiligheidsgordel in de auto: zit hij te slap, dan zal hij onvoldoende beschermen en voel je je minder op je gemak.

VEILIGHEID

Je draagt beter geen té dikke muts onder je helm. Zo ontstaat er te veel afstand tussen je hoofd en je helm, en ben je minder goed beschermd.
Kies voor een speciale helmmuts of bivakmuts in een dunne stof, zo blijft je veiligheid optimaal. En in principe is je helm warm genoeg, vaak is het zelfs niet nodig om ook nog een muts op te zetten. We raden ook af om een camera op je helm te bevestigen, voor je veiligheid. De norm houdt immers geen rekening met dat soort accessoires.

COMPATIBILITEIT MET BRIL OP STERKTE

Wintersport moet voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor wie een bril draagt. Daarom stelt Wed'ze je deze helm met vizier voor, handiger dan het systeem waarbij je een skibril over je gewone bril draagt ("over the glasses" of OTG). Afhankelijk van de grootte van de bril blijven bepaalde modellen niet compatibel. Ga naar een Decathlon-winkel om de helm te passen met je bril op.

ONDERHOUD

Comfortschuim uitneembaar en machinewasbaar op 30°C.

DIENST NA VERKOOP

Sommige onderdelen van de helm FEEL 150 zijn verkrijgbaar bij de klantendienst in het atelier van onze winkels. Zijn beschikbaar: het originele vizier type S2 en een set schroeven om het vizier te bevestigen (schroeven en afstandhouders).

Productspecifieke retourvoorwaarden: individuele beschermingsuitrusting

Controleer of het product goed past.
Is dat niet het geval, bezorg het ons dan terug onder de volgende voorwaarden: met de aankoopbon, de etiketten en, indien onbeschadigd, de originele verpakking; die kan nog hergebruikt worden.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Schuimplastic 100% Stof buitenkant 100% Acrylonitril butadieen styreen

VOORRAADADVIES

Niet bewaren op een vochtige plaats, in de buurt van een warmtebron of in de zon. Goed laten drogen en bij voorkeur opbergen in een stoffen hoes voor skihelm.

GEBRUIKSAANWIJZING

Elke helm die een schok heeft ondergaan, moet worden vervangen.

TESTS

Alle producten van Wed'ze worden getest in de echte omstandigheden waarvoor ze gemaakt zijn: bij sneeuwval, in de kou en in alle omstandigheden die zich kunnen voordoen bij het skiën. Daarbij gaan onze ontwikkelaars, productmanagers, ingenieurs en modellenmakers na of het product dat ze ontwierpen perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.

ONDERHOUDSADVIES

Na gebruik laten drogen.

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden