Scheenbeschermers voor veldhockey voor tieners/volwassenen G600 gemiddelde intensiteit wit

24,99
Kleur: WIT / DONKERBLAUW
Maat: Maattabel

Ontwikkeld voor volwassenen die gemiddeld intensief veldhockey spelen; geschikt voor gevorderde spelers; ook voor beginners

Omsluit heel mooi de zijkanten van je benen en de enkelknobbel. Heel gemakkelijk in de sok te schuiven.

PRODUCTVOORDELEN

Bescherming tegen schokken

Polypropyleen schaal gevoerd met EVA-schuim.

Dekking

Bedekt de zijkanten van het been en de enkelknobbel met één enkele plaat.

Anatomisch ontwerp

Voorgevormd.Geen aanspanbanden. Asymmetrisch links/rechts.

Gebruikerscomfort

Onbekleed schuim aan de kant in contact met het been en de enkels

Gemakkelijk aan en uit

Schuif je heel gemakkelijk onder je sok, zonder je schoen uit te doen.

Lichtgewicht

320 g per paar in maat M

Ademend vermogen

Ventilatieopeningen. Het schuim tegen het been voert de transpiratie licht af.

Eenvoudig onderhoud

Je kan de hoes niet verwijderen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Welke maat kiezen?

Plaats de scheenbeschermer zo laag mogelijk op je been, zodanig dat de enkelknobbels goed bedekt zijn (de beschermer mag nergens knellen en je enkel moet vrij kunnen bewegen). De rand van de scheenbeschermer moet 2 cm onder de knieschijf zitten. Hij moet de kuit mooi omsluiten, maar mag niet knellen.

Veiligheidsadvies

Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Speel altijd veilig! Draag altijd je bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Trek hockeyschoenen aan met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als op de training.

Hoe kun je je benen goed beschermen?

Een scheenbeschermer is een persoonlijk beschermingsmiddel. Hij moet voldoen aan de geldende normen, zoals de Europese PBM-verordening 2016/425. Je gebruikt bij voorkeur scheenbeschermers die speciaal gemaakt zijn voor veldhockey. Een scheenbeschermer voor veldhockey heeft 2 kenmerken die eigen zijn aan de sport: enerzijds bedekt hij de enkelknobbels, en anderzijds zit hij mooi over de zijkanten van je been. Scheenbeschermers voor voetbal zijn dus niet geschikt voor hockey.

Hoe kun je je benen goed beschermen? (vervolg)

Een scheenbeschermer voor hockey is gemaakt uit een schaal in gevormde kunststof, meestal gevoerd met een schokdempend schuim.
Vervang je scheenbeschermers volgens de instructies van de fabrikant, en in elk geval als ze tekenen van slijtage beginnen te vertonen. Voor de aansprakelijkheid van de fabrikant verwijzen wij naar de handleiding.

Ontwikkeling

Schaal uit hard polymeer, dat mooi de zijkanten van de benen en de enkels omsluit en bedekt, en extra dik is in het midden. Bekleed met een hard schuim. Het geheel is voorzien van ventilatieopeningen. De schaal wordt vrij gesloten gegoten, waardoor de beschermers mooi aansluiten en goed blijven zitten (er zijn geen elastieken om vast te maken). Asymmetrisch links/rechts.

Beschrijving van de fabrikant

Anatomisch ontworpen scheenbeschermer, gemaakt uit hoogwaardige materialen en met een betrouwbare structuur. Lichtgewicht polymeer schaal met verhoogde centrale as, om scheenletsel te voorkomen. Uniek ventilatiesysteem, dat de luchtstroom aan de voorkant en opzij mooi verdeelt. Specifieke linker- en rechterbeschermer, met enkelpads.

Informatie

De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.

Onderhoudsadvies

Borstel je scheenbeschermers af en veeg ze schoon met een vochtige doek. Als je de voering kunt uitnemen en wassen, doe dat dan volgens de was- en droogvoorschriften. Laat ze drogen aan de lucht.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

VOORRAADADVIES

Laat je scheenbeschermers niet in je tas zitten. Bewaar ze in een droge ruimte.

GEBRUIKSAANWIJZING

Niet geschikt voor andere sporten of activiteiten.

Laat je inspireren door andere sporters

Jouw foto op onze website? Deel jouw sportfoto met onze producten op Instagram en gebruik daarbij @decathlonnederland en #GoTryDecathlon!

REVIEWS

Loading

VERGELIJKBARE PRODUCTEN