SUBEA

Octopus voor diepzeeduiken SCD 500

€94,99
Ref. : 8396407

De productontwikkelaars van Subea ontwierpen deze comfortabele octopus met klep die past op alle ademautomaten van Subea.

De octopus van SUBEA is een tweede trap met klep, met een groot membraan en een loosknop.

Kleur: ZWART / GEEL

Aantal:
Bezorging:

6 tot 8 dagen

Winkelvoorraad

Productvoordelen

Mondcomfort

Exclusief anatomisch mondstuk ontwikkeld in samenwerking met orthodontisten.

Zichtbaarheid

Gele slang van 1 m lang om de lucht gemakkelijker te delen, met gele deksel.

Technische informatie

Betrouwbaarheid en veiligheid

Door de eenvoudige en robuuste constructie is hij duurzaam en betrouwbaar. Hierdoor is de SUBEA-octopus de ideale tweede trap voor beginnende duikers, en ook de perfecte keuze voor veilig duiken dankzij de gele slang van één meter lang die het delen van lucht vergemakkelijkt. De SUBEA-octopus is een tweede trap met klep, met een groot membraan en een loosknop.

Uitademen: beter zicht en minder lawaai

Bij het uitademen kanaliseren ergonomische deflectoren de stroom luchtbellen ter hoogte van de wangen zodat het geluid niet storend is voor de duiker en de luchtbellen niet voor de duikbril opstijgen. Minder hinder tijdens het duiken en meer genieten!

Eenvoudig in gebruik

Een tweede trap moet het natuurlijk gedrag van de ademhaling overbrengen in een mechanische realiteit. Een tweede trap van uitstekende kwaliteit kan stress aanzienlijk verminderen en verbetert de veiligheid van de duiker door gemakkelijker lucht in voldoende hoeveelheid te geven zonder dat een overbodige inspanning nodig is. Inademen is gemakkelijker dankzij de hydrodynamische openingen in de deksel. Dit exclusieve design van de deksel voorkomt ook het ontstaan van free flow.

De ademautomaten van Subea: met exclusief en gepatenteerd anatomisch mondstuk!

Deze mondstukken werden ontwikkeld voor een uitstekend comfort dankzij hun anatomische vorm, ontwikkeld samen met orthodontisten. De exclusieve vorm van dit mondstuk maakt het gemakkelijker om het in de mond te houden dankzij de vleugels aan het gehemelte, de tongsteun en de verschillende dichtheden (enkele of dubbele dichtheid) die rekening houden met de sluithoek van de kaak.

Gewicht en lengte van de slang

Gewicht van de octopus met slang: 365 gram.
Lengte van de slang: 100 cm.

Te bevestigen op een middendruk-uitgang (LP – 3/8).

Onderhoudsadvies

Gebruik nooit oplosmiddelen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.

Controle van je ademautomaat

Subea raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten nakijken en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele controle. Beide controles moeten gebeuren door een werkplaats die erkend is door Subea. Een controle is ook aan te raden na een seizoen waarin je bijzonder veel hebt gedoken (meer dan 100 duiken) of na een lange periode van niet-gebruik.

Garantie

2 jaar

Gewicht

0.365 kg

Overige informatie

Product samenstelling

Onderstel 75% Polyamide, 15% Messing, 5% Siliconen, 5% Staal

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en direct zonlicht.

TESTS

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

Goedgekeurd door

Alle ademautomaten van Subea werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijke consultant.
*DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas

Handleiding

Voor meer informatie over dit product, bekijk de handleiding

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook