SUBEA

MP slang voor octopus duiksport Hyperflex gevlochten fluogeel 100 cm

€29,99
Ref. : 8502968

Uiterst soepele en sterke fluogele slang voor octopus. Deze slang past op alle eerste trappen van ademautomaten en op elke octopus.

Onze ingenieurs van Subea hebben deze gele slang ontwikkeld voor diepzeeduikers die de slang van hun octopus willen vervangen.

Kleur: Fluogeel

Aantal:

Bezorging:

6 tot 8 dagen

Winkelvoorraad

PRODUCTVOORDELEN

Modulariteit

Middendrukslang, fluogeel, lengte 100 cm.

Levensduur

Buitenlaag in gevlochten nylon voor meer sterkte en soepelheid.

Bescherming tegen schokken

Verkocht met twee slanghulzen om de aansluiting te beschermen.

TECHNISCHE INFORMATIE

Technische kenmerken

Lengte: 100 cm.

Aansluiting eerste trap: mannelijke draad in 3/8 UNF. Aanspannen met steeksleutel 9/16" (tussen Europese maat 13 en 14). Aansluiting tweede trap: vrouwelijke draad in 9/16 UNF. Aanspannen met steeksleutel 11/16" (tussen Europese maat 17 en 18).

Samenstelling van de slang

De basis van de slang is in thermoplastisch polyurethaan
(TPU) op basis van antibacterieel polyether
Coating buitenzijde: gevlochten nylon voor meer sterkte en soepelheid. Verdraagt meer torsie dan een klassieke rubberen slang. Voorkomt zo het gevoel dat de automaat aan je mond trekt.

Waarvoor dient de middendrukslang?

De MP-slang of middendrukslang, ook LP-slang (Low Pressure) genoemd, dient om de lucht waarvan de druk werd gereduceerd (in de fles zit samengeperste lucht onder hoge druk) van de eerste trap naar de tweede trap van de ademautomaat te voeren. De lucht die wordt getransporteerd, staat meestal onder een druk van 8 tot 10 bar.

Tips voor het aansluiten

We raden aan om niet te hard aan te spannen ter hoogte van de eerste trap. Die is meestal in verchroomd messing, een zachte legering, waardoor te hard aanspannen je eerste trap zou kunnen beschadigen. De o-ring van de slang dient voor de noodzakelijke afdichting.
Aan de aansluiting van de tweede trap zit een mannelijk cilindervormig stuk met binnenin een o-ring voor de dichting.
Gebruik siliconenvet om de dichtingen te smeren en hun levensduur te verlengen.

Slijtage en vervangen van slangen

Het herhaaldelijk onder druk zetten van de automaat en kleine scheurtjes aan de buitenkant verzwakken de slang. Die slijtage, meestal onzichtbaar, heeft een invloed op de prestaties van je automaat. In het slechtste geval breekt uiteindelijk de slang, meestal op de plaats van de aansluiting.
Controleer dus heel geregeld je slangen en vervang ze als je kleine scheurtjes ziet aan de buitenkant.
Vervang je slangen minstens om de 5 jaar.

Controle van je ademautomaat

SUBEA TRIBORD raadt aan om je ademautomaat om de twee jaar te laten reviseren en minstens één keer per jaar te onderwerpen aan een visuele keuring. Beide keuringen moeten gebeuren door een werkplaats die erkend is door SUBEA TRIBORD.
Na een bijzonder intensief seizoen (meer dan 100 duiken) of een lange periode van inactiviteit wordt een revisie eveneens aanbevolen.
Bij die revisie worden de slangen gecontroleerd en vervangen als dat nodig is.

Onderhoud van ademautomaten

Gebruik nooit solventen of producten op basis van koolwaterstoffen om zelf je ademautomaat te reinigen of te smeren. Gebruik nooit een spuitbus, de drijfgassen kunnen de kunststoffen aantasten.
Gebruik siliconenvet om de dichtingen te smeren en hun levensduur te verlengen.

Garantie

2 jaar

Gewicht

0.146 kg

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Beschermhoes 100% Thermoplastisch polyurethaan Klinknagel 100% Messing

VOORRAADADVIES

Het is belangrijk om je duikmateriaal op te bergen uit de buurt van ozonproducerende bronnen. Bewaar je uitrusting op een droge plaats, ver van warmte en directe zonnestralen.

GEBRUIKSAANWIJZING

Voor duiken is een attest van een monitor nodig.

TESTS

Onze technische partner: Planet Ocean (een PADI-duikcentrum met 5 sterren) gevestigd in het Water Sports Center by Decathlon in Hendaye - Frankrijk. Het centrum gebruikt het hele jaar door SUBEA-duikmateriaal. De instructeurs werken mee aan de ontwikkeling van het duikmateriaal van SUBEA: vanaf het ontwerp met onze productmanagers, designers en ingenieurs tot de langetermijntesten met de hulp van de duikers van het centrum (zowel beginnende duikers als instructeurs in opleiding).

Goedgekeurd door

Alle ademautomaten van Subea werden ontwikkeld door middel van gebruikstests en praktische tests (statische, dynamische en biomechanische analyse) in samenwerking met DAN Europe*, als deskundige en onafhankelijke consultant.
*DAN Europe (Divers Alert Network Europe) is een internationale medische en onderzoeksorganisatie zonder winstoogmerk voor de veiligheid en gezondheid van duikers.

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook