Lichte regenbroek voor bergwandelen heren MH500

€49,99

8545324

Aan de voet van de Mont Blanc ontwikkelde ons team van wandelaars deze regenbroek die je beschermt bij een felle regenbui op een wandeltocht in de bergen.

De ideale aanvulling op een regenjas en uiterst compact op te bergen in het kleine zakje

Kleur:

ZWART

Maat:

Maattabel

PRODUCTVOORDELEN

Waterdichtheid

Beschermt tegen een felle bui 3-laags met membraan, 15.000 mm H²O (Schmerber)

Ademend vermogen

Materiaal dat de transpiratie afvoert (RET = 8)

Lichtgewicht

Slechts 354 g in maat L

Gebruiksgemak

Rits tot boven de knie: aan- en uittrekken zonder je schoenen uit te doen

Zakken

Opbergzakje zodat de andere spullen in de rugzak niet nat worden

Anatomisch ontwerp

Elastiek in de taille zodat de broek altijd goed aansluit

Compactheid

Licht, klein op te vouwen in de eigen zak, neemt amper plek in je rugzak in

TECHNISCHE INFORMATIE

Model

Standaardmodel. Ruim genoeg om over een broek, legging of short te dragen. Opgelet: kan niet worden omgezoomd vanwege de ritsen aan de zijkant van de pijpen

Hoofdstof

3-laags stof met membraan

Membraan

De waterdichtheid van een kledingstuk hangt hoofdzakelijk af van 2 criteria: de stof en de constructie.
Dit artikel werd voorzien van een membraan.
Dat is een heel dun laagje in kunststof (polyurethaan) dat de stof waterdicht maakt terwijl ze toch ademend blijft.
Het heeft als voordeel dat het soepel, licht en ademend is.

CONSTRUCTIE IN LAGEN

Constructie met 3 lagen: Het membraan wordt tussen de buitenstof en de voering gelijmd. We gebruiken die constructie voor stevige en hoogwaardige regenbroeken

Waterdichtheid van de stof

Om het waterdichtheidsniveau van een stof te garanderen, doen we verschillende labtests. Daarbij meten we in hoeverre een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op norm JIS 1092). Hoe hoger de waterkolom, hoe groter de druk en hoe beter waterdicht de stof is.
Deze stof heeft een waterdichtheid van 15.000 mm en is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 15.000 mm waterkolom. Dat is ook het equivalent van 15.000 Schmerber.

Waterdichtheid van de regenbroek

Om te kunnen garanderen dat de broek waterdicht is, doen we tests in het lab waarbij we verschillende soorten regen nabootsen.
dit kledingstuk doorstond met succes een douchetest van 18 cm regen in 2 uur tijd. Die test bootst een gemiddelde onweersbui in de bergen na.

HOE OPNIEUW WATERAFSTOTEND MAKEN

Het waterafstotend vermogen is het vermogen om druppels over het oppervlak te laten glijden. Het textiel slorpt dus geen water op en blijft licht en ademend. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet tijdens het gebruik van het kledingstuk worden herhaald. Je kan de broek opnieuw waterafstotend maken door ze 10 minuten op lage temperatuur in de droger te stoppen of met een waterafstotende spray. ( ref.: 8551983)

Ademend vermogen van de stof

Het ademend vermogen van een stof wordt uitgedrukt in RET (Resistance Evaporative Transfert).
Dit is het vermogen om het vocht dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten naar buiten af te voeren, en zo te voorkomen dat de huid nat wordt. Hoe lager die RET-waarde, hoe beter de stof ademt.
RET ≤ 6: heel ademende stof
RET ≤ 12: ademende stof
RET ≤ 20: weinig ademend
Dit kledingstuk heeft RET 8

ONZE VISIE

We werken er elke dag aan om dit product verantwoorder te maken: repareerbaarheid en levensduur staan vanaf nu centraal in onze productontwikkeling.

WAAR KOMEN ONZE BROEKEN VANDAAN?

Deze regenbroek werd bedacht en ontwikkeld in ons International Design Center aan de voet van de Mont Blanc in Frankrijk, en geproduceerd door onze leveranciers in Bangladesh.
Onze partners hebben een uitvoerige knowhow verworven in de confectie van onze regenbroeken en we werken heel nauw met hen samen.
Dankzij die vertrouwensrelatie met onze industriële partners kunnen we technisch hoogstaande, kwalitatieve producten maken.

De arbeidsomstandigheden in onze productieateliers

We zien er nauw op toe dat onze leveranciers ons gedragscharter tot op de letter volgen. Onze leveranciers zijn overigens vaak gevestigd in ontwikkelingslanden, waar onze aanwezigheid jobs creëert.
Aan de hand van audits en dankzij teams ter plaatse waken we erover dat alle werknemers een hoogwaardige werkomgeving krijgen, waar respect en zelfontplooiing centraal staan.

PRODUCTONTWIKKELING: ONZE KNOWHOW

Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyethyleentereftalaat (PET) Coating 100% Polyurethaan Voering 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

VOORRAADADVIES

Controleer altijd goed of je regenbroek helemaal droog is voordat je ze opbergt.

TESTS

Al onze modellen worden getest door representatieve gebruikers, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen op wandelingen. Ook het Decathlon Sportslab, ons laboratorium in Lille, draagt bij tot de innovatie en ontwikkeling van onze Quechua-producten.
Het is georganiseerd rond 4 themagebieden, elk met hun eigen ruimte en technologische instrumenten:
Thermisch comfort (met vier klimaatkamers)
Gedragswetenschappen

Goedgekeurd door

Om aan alle eisen te voldoen, worden de Quechua-producten getest in de bergen, in de omstandigheden die jullie kunnen tegenkomen tijdens wandelingen.
Onze teams en een panel van testpersonen (bestaande uit partners, ambassadeurs en klanten) stellen de producten flink op de proef, tijdens het hele ontwikkelingsproces en tot het product in de winkels ligt.

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Mag niet in de droogtrommel

Niet strijken

Niet droogreinigen

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN