Kunstrolschaatsen voor kinderen en volwassenen QUAD 100 roze

59,99
Kleur: Pastel fluoperzik
Maat: Maattabel

Op zoek naar rolschaatsen om te beginnen met kunstrolschaatsen of enkele dansmoves te leren? Dan zijn dit de rolschaatsen die je nodig hebt.

Roller skates, quads, rolschaatsen: 3 woorden om hetzelfde aan te duiden, de bekende vintage skates. Rolschaatsen zitten comfortabel, rollen vlot en je kan er binnen of buiten mee schaatsen.

Vragen & Antwoorden

PRODUCTVOORDELEN

Glijkwaliteit

ABEC 3-lagers.Wielen van 54x32, hardheid 85A.

Slipvastheid

Wielen en remblokjes in rubber om doeltreffend te remmen zonder slippen.

Pascomfort

Schoen aan de binnenkant bekleed met schuim voor comfortabeler rolschaatsen

TECHNISCHE INFORMATIE

Wat is kunstrolschaatsen?

Kunstrijden op rolschaatsen of kunstrolschaatsen is een tak van de rolschaatssport die binnen wordt beoefend. Je kan individueel schaatsen, paarrijden of show- of formatierijden in groep; elegantie en choreografie zijn heel belangrijk. Het is ook een sport die veel techniek en snelheid vergt. Er worden kampioenschappen georganiseerd op regionaal, nationaal en zelfs internationaal niveau.

Wat is het verschil tussen roller dancing en kunstrolschaatsen?

Hoewel het kunstrijden ook een dansdiscipline kent, is roller dancing toch nog iets anders. Disco- of funkdeuntjes, hiphopklanken, een paar danspasjes op rolschaatsen of lekker op wieltjes zwieren over de baan van een roller disco… Iets voor jou? Roller dancing, met wortels in de Afro-Amerikaanse cultuur, heeft de voorbije jaren weer helemaal zijn comeback gemaakt.

De revival van roller dancing

Tiktok- en Instagramfilmpjes van mensen die hun eerste danspasjes op rolschaatsen tonen of verbluffende dansmoves laten zien gaan viraal. Wie weet krijg jij ook wel de microbe te pakken!

Roller dancing, kunstrolschaatsen… en wat als je tochtjes wil maken?

Deze rolschaatsen werden door het team van Oxelo ontwikkeld om te beantwoorden aan alle behoeften bij kunstrolschaatsen of roller dancing. De hoge schoen die de enkel bedekt, het kleine hakje, de rem die lager zit dan bij fitness rolschaatsen ... dankzij al die elementen kan je gemakkelijker de bewegingen maken die specifiek zijn voor kunstrolschaatsen en dansen op rolschaatsen (naar voren stappen, naar achteren stappen …).

Welke rolschaatsen zijn geschikt om tochtjes te maken?

Al je op zoek bent naar rolschaatsen om echt tochtjes te maken, op fietswegen bijvoorbeeld, dan kan je beter voor fitness rolschaatsen te kiezen. Maar met deze kunstrolschaatsen kan je je in elk geval wel verplaatsen in de stad, om naar je dancing spot te gaan.

Waarom zie je op foto's soms rolschaatsen zonder remmen?

Voor sommige bewegingen bij roller dancing kan je de rem (of stopper) weghalen, zoals Ella op de foto's en filmpjes van rolschaatsdansen. Zo kan je grotere passen zetten of bepaalde specifieke bewegingen maken zonder dat je wordt gehinderd doordat de rem over de grond schuurt. Tijdens je eerste sessies hoef je de remmen niet weg te nemen.

Heb je beschermers nodig om te beginnen met roller dancing of kunstrolschaatsen? Welke bescherming voor rolschaatsen

Net zoals bij alle takken van de rolschaatssport hoort vallen bij het leerproces (en zelfs meer gevorderden vallen nog wel een keertje). Daarom raden we aan om jezelf goed te beschermen, en minstens het volgende te dragen: kniebeschermers, polsbeschermers en een helm. Ook elleboogbeschermers en een beschermshort kunnen heel nuttig zijn als je nog niet zo goed je balans kan bewaren. Misschien vind je beschermers niet zo elegant, maar je gewrichten zullen je dankbaar zijn.

Van welke materialen is deze rolschaats gemaakt?

Schoen: synthetisch PU.
Rem: geïnjecteerd PU (maakt geen strepen op de vloer).
Frame/trucks: high impact PP.

Wielen: geïnjecteerd PU.

Deze kunstrolschaatsen voldoen aan de norm EN 13899. Wat staat in deze norm?

De Europese norm EN 13899 legt eisen op voor rolsportmaterieel en rolschaatsen.
Die norm preciseert de veiligheidsvereisten, de testmethodes, de markering en ook de verstrekte informatie om het risico op blessures te beperken.De huidige norm is van toepassing op rolschaatsen bedoeld voor personen die tussen 20 kg en 100 kg wegen.

Hoe kan je slijtageonderdelen vervangen?

Onderdelen (wielen 54 mm/85A, ABEC 5- of ABEC 7-lagers) zijn verkrijgbaar in de winkel en op de website.
We raden aan om de wielen regelmatig op te wisselen (de wielen aan de binnenkant van de voet te verwisselen met die aan de buitenkant van de voet) zodat ze gelijkmatiger slijten. Hetzelfde geldt voor de remblokjes: door het linkse en rechtse remblokje van plaats te verwisselen, slijten ze gelijkmatiger en gaan ze langer mee.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Buitenkant van 50% Polyester, 50% PVC (Polyvinylchloride) Voering 100% Polyester Hielsteun 100% Staal ILS wielen 100% Polyurethaan zool 100% PVC (Polyvinylchloride)

VOORRAADADVIES

Bewaar je rolschaatsen op een droge plek bij een gematigde temperatuur. Laat je rolschaatsen na gebruik nooit drogen vlak bij een warmtebron of in de buurt van vlammen.

AFBEELDINGEN

Kunstrolschaatsen voor kinderen en volwassenen QUAD 100 roze
Kunstrolschaatsen voor kinderen en volwassenen QUAD 100 roze
Kunstrolschaatsen voor kinderen en volwassenen QUAD 100 roze
Kunstrolschaatsen voor kinderen en volwassenen QUAD 100 roze

VIDEO

Anderen gingen je voor

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN