Korte gewatteerde coachjas dames zwart

€29,99

8732210

Ontwikkeld voor voetbalsters, coaches en clubleden, om zich voor en na een training of wedstrijd tegen weer en wind te beschermen.

Een technische, compacte en comfortabele gewatteerde coachjas of voetbaljas, zo blijf je lekker warm aan de rand van het veld. Gemakkelijk te personaliseren met je clubembleem.

Kleur:

ZWART

Maat:

Maattabel

PRODUCTVOORDELEN

Warmte

Comfortabel bij temperaturen tussen 5 en -5°C. Dikke wattering (125 g/m²). Onderaan aan te spannen

Compactheid

Gemakkelijk op te vouwen in de linkerzak dankzij de rits met dubbele runner

Waterafstotend

De buitenkant is behandeld om te voorkomen dat er water binnendringt (zonder PFK)

Zakken

2 zijzakken met rits.

Levensduur

Buitenstof 100% polyamide van 39 g/m². 20 denier

Eenvoudig onderhoud

Met synthetische vulling, machinewasbaar op 30°

Gewicht

Ongeveer 330 gram in maat M.

TECHNISCHE INFORMATIE

HOE WARM IS DEZE JAS?

Deze gewatteerde coachjas werd goedgekeurd voor een comforttemperatuur van -5 °C tijdens een gecontroleerde test in een thermische kamer bij een gesimuleerde wind van 5 km/u. Dit komt in onze warmtevergelijker overeen met een niveau van 2 sterren.

DE BESTE KEUZE VAN WATTERING...

Het is een 100% polyester wattering (waarvan 70% gerecycled) van 125 g/m² op de romp en 100 g/m² in de mouwen en de capuchon. De wattering is gemaakt van gesiliconiseerde spiraalvezels, zodat je jas goed samendrukbaar en stevig is. De dunne jas zorgt met de opgesloten lucht met een laag gewicht voor veel isolatie. Het model houdt je zelfs nat goed warm.

WAT IS WATERAFSTOTEND VERMOGEN? (vooral niet te verwarren met waterdichtheid)

Bij een waterafstotende stof glijden waterdruppels van het oppervlak, zonder dat de stof die absorbeert.
Zo neemt de stof geen water op en blijft deze licht en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet je geregeld herhalen (we raden aan na elke wasbeurt). Je kunt hier producten voor krijgen in onze winkels.

HOE KUN JE HET WATERAFSTOTEND VERMOGEN REACTIVEREN?

We raden aan om na het wassen van je gewatteerde jas een impregneermiddel te gebruiken om het waterafstotend vermogen te reactiveren en zo de hydrofobe eigenschappen van de buitenstof te behouden. Hiermee wordt het waterafstotend vermogen van de stof weer als nieuw en blijft je jas optimaal presteren. Je kunt dit in onze winkel en op de website vinden onder referentie 8554908

WAAROM IS DE VOERING MILIEUVRIENDELIJK?

Omdat de stof die we gebruiken de CO₂-uitstoot met 40% vermindert. Voor de innovatieve stof van de voering combineren we zwart, in de massa geverfd garen met ongeverfd garen. In vergelijking met de klassieke verfmethode, vermindert deze methode:
• de uitstoot van fijne deeltjes (PM2.5) met 66%
• de eutrofiëring van zoet water met 74%
• de eutrofiëring van zout water met 68%

EN DE REST VAN DE JAS?

Om textiel te verven heb je heel wat water, chemische producten en energie nodig. Maar toch dragen we allemaal graag wat kleur. Om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, gebruiken we daarom de 'Dope Dyed'-techniek, waarbij het kleurpigment in poedervorm meteen bij de productie van het garen wordt toegevoegd (het textiel wordt niet, zoals gebruikelijk, gedrenkt in verfbaden). Zo dringen we ons waterverbruik terug en hoeven we ook geen afvalwater uit het kleurproces te lozen.

HET KIPSTA DESIGN EN ENGINEERING CENTER: KNOWHOW MADE IN FRANCE

Het KIPSTADIUM in het Noord-Franse Tourcoing is het International Design and Engineering Center van de voetbalartikelen van het merk KIPSTA. Het team dat onze kleding ontwikkelt telt productmanagers, ingenieurs, modelmakers en stylisten die stuk voor stuk gek zijn op voetbal. Ze worden daarin bijgestaan door een afdeling voor producttests en -certificatie.
Die knowhow 'made in France' kenmerkt ons hele kledingassortiment. Technische kwaliteit was nog nooit zo betaalbaar.

Garantie

2 jaar

OVERIGE INFORMATIE

Product samenstelling

Hoofdstof 100% Polyamide Hoofdvoering 100% Polyamide Garnering 100% Polyethyleentereftalaat (PET)

ONDERHOUDSADVIES

Machinewas - 30° max - normaal

Niet bleken

Drogen op lage temperatuur

Niet strijken

Niet droogreinigen

REVIEWS

Loading

Vragen & Antwoorden

VERGELIJKBARE PRODUCTEN