SIMOND

Klimschoenen voor heren Vertika blauw rood

€84,99
Ref. : 8646350

Onze ontwikkelaars ontwierpen deze klimschoenen in samenwerking met ervaren klimmers. Ze zijn bedoeld voor wie zijn techniek wil verbeteren, in het bijzonder op kleine grepen

Wil je de lat hoger leggen? Met deze schoenen voel je de klimgrepen goed zitten, kun je de meest technische bewegingen aan en worden foutjes niet meteen afgestraft.

Kleur: Blauwgrijs / Baksteenrood

 • 40 undefined
 • 40,5 undefined
 • 41 undefined
 • 41,5 undefined
 • 42 undefined
 • 42,5 undefined
 • 43 undefined
 • 43,5 undefined
 • 44 undefined
 • 45 online niet op voorraad
 • 46 undefined
Let op: Dit product valt klein, wij adviseren een maat groter te nemen.
Aantal:

Productvoordelen

Pascomfort

Platte naden, ademend mesh.Dubbele band om goed te laten aansluiten op de voet.

Stijfheid

Middelharde zool die de druk op de voet verlicht wanneer je hem op de klimgreep plaatst.

Precisie

Licht asymmetrische vorm en smalle punt voor meer precisie.

Grip

Zool in Vibram XS grip. Grip op bovenkant en hiel voor hielhook

Gemakkelijk aan en uit

Twee klittenbanden om snel aan en uit te trekken.

Technische informatie

Model van de klimschoen

Deze schoenen hebben een lichtjes asymmetrische en holle vorm met een lichte druk op de hiel. Die vorm is gecombineerd met een tussenzool voor veel precisie en kracht tijdens je bewegingen op kleine grepen. Let op: de vorm, geschikt voor technisch klimmen, gaat wel een beetje ten koste van het comfort (vooral voor personen met een zogeheten Griekse voet). We hebben de vorm dan ook niet te uitgesproken gemaakt, voor een gulden middenweg tussen prestaties en comfort.

Over de zool

Vibram® XS Grip-rubber van 4 mm
XS Grip is een soepel rubber met een uitstekende grip, vooral op platte of afgeronde grepen.
Aan de hiel kozen we voor zacht rubber dat voor een goede grip op de grepen zorgt.We verstevigden de zool met een tussenzool voor meer ondersteuning en zodat je meer kracht kan zetten.

Bovenwerk van de klimschoen

We hebben het bovenwerk van de schoen ontwikkeld met gevoerd synthetisch leer (dikte = 2,5 mm) om te vermijden dat het na verloop van tijd losraakt. De tong hebben we gemaakt van ademend materiaal om je een comfortabel gevoel te geven.

SLIJTAGE VAN DE ZOOL

Wist je dat? Hoe beter antislip een rubbersoort is, hoe sneller hij verslijt, in het bijzonder in klimzalen.
Daarom besloten we om samen te werken met Vibram, een bedrijf dat al sinds 1937 een vaste waarde is op de markt. Voor deze schoenen hebben we zorgvuldig gezocht naar de rubbersoort met de beste balans tussen levensduur en slipvastheid.
Uit onze tests is gebleken dat het rubber aan de voorkant en/of de bovenkant gemiddeld zes maanden meegaat. Afhankelijk van hoe je je voeten plaatst, kan het sneller verslijten of langer meegaan dan dit gemiddelde.

VERZOLEN BIJ DECATHLON

Is je zool versleten? Gooi je klimschoenen dan vooral niet weg. Het zou jammer zijn voor je portemonnee.

Spring binnen in een van onze Decathlon-winkels om je schoenen te laten verzolen. Zo kun je terug gaan klimmen met schoenen die al aan je voeten zijn aangepast.
Let op: laat je schoenen verzolen zodra je ziet dat het kunstleer door het rubber komt. Als het kunstleer beschadigd is, kan de schoen niet meer worden verzoold.

De maat kiezen

Gevorderde klimmers kiezen best voor klimschoenen die iets strakker zitten dan hun gewone schoenen (1/2 tot 1 maat kleiner). Je schoenen mogen echter geen pijn doen om vlot te kunnen bewegen, kracht te zetten en je evenwicht te bewaren.
Expert klimmers raden we aan om de tijd te nemen om verschillende maten te passen (1 tot 2 maten kleiner dan hun gewone schoenmaat) om het beste compromis te vinden van comfort en compressie om krachtiger te kunnen afzetten.

Onderhoudsadvies

Allereerste tip: stop je klimschoenen nooit (echt nooit) in de wasmachine. De temperatuur en de draaiende bewegingen van de machine kunnen ze beschadigen. Maak ze schoon met de hand, ofwel met een goed natte spons en schoon water ofwel met een sopje (Marseillezeep) en laat drogen aan de lucht, bij constante temperatuur. Laat klimschoenen nooit drogen op een radiator of in de volle zon.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Bovenwerk van de schoen 40% Polyurethaan, 30% Polyamide, 20% Synthetisch rubber, 10% Ethyleen Vinyl Acetaat Buitenzool van 100% Synthetisch rubber Binnenkant van 60% Polyurethaan, 40% Polyamide

TESTS

Getest en goedgekeurd door onze professionele klimmers.

Afbeeldingen

Klimschoenen voor heren Vertika blauw rood
Klimschoenen voor heren Vertika blauw rood
Klimschoenen voor heren Vertika blauw rood
Klimschoenen voor heren Vertika blauw rood
Klimschoenen voor heren Vertika blauw rood
Klimschoenen voor heren Vertika blauw rood
Klimschoenen voor heren Vertika blauw rood
Klimschoenen voor heren Vertika blauw rood

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook