SIMOND

KLIMSCHOENEN VOOR DAMES VERTIKA SOFT BORDEAUX

€79,99
Ref. : 8612925

Onze ontwikkelaars ontwierpen deze klimschoen in samenwerking met biomechanisch ingenieurs en met klimsters. De schoen is aangepast aan de vrouwenvoet en bedoeld voor klimsters die vooruitgang willen boeken.

Wil je de lat hoger leggen? Met deze schoenen voel je de klimgrepen goed zitten, kun je de meest technische bewegingen aan en worden foutjes niet meteen afgestraft.

Kleur: Donker chocolade / Mistgrijs

  • 36 undefined
  • 37 undefined
  • 37,5 undefined
  • 38 undefined
  • 38,5 undefined
  • 39 undefined
  • 39,5 undefined
  • 40 undefined
  • 40,5 undefined
  • 41 undefined
Let op: Dit product valt klein, wij adviseren een maat groter te nemen.
Aantal:

Productvoordelen

Pascomfort

Ballerinamodel dus weinig lagen stof over elkaar. Platte naden, ademend mesh.

Stijfheid

Soepele splitzool voor een optimaal gevoel

Precisie

Licht asymmetrische vorm en smalle punt voor meer precisie.

Grip

Zool in Vibram XS Grip. Grip op bovenkant en hiel voor hielhook.

Gemakkelijk aan en uit

1 brede klittenband om makkelijker aan te trekken en goed te blijven zitten

Technische informatie

Model van de klimschoen

De schoenen hebben een lichtjes asymmetrische en holle vorm met een lichte druk op de hiel. Die vorm zorgt voor veel precisie en kracht tijdens je bewegingen en voor optimale steun op kleine grepen. Let op: de vorm, geschikt voor technisch klimmen, gaat wel een beetje ten koste van het comfort (vooral voor personen met een zogeheten Griekse voet). We hebben de vorm dan ook niet te uitgesproken gemaakt, voor een gulden middenweg tussen prestaties en comfort.

WAT BEDOELEN WE MET "AANGEPAST AAN DE VROUWENVOET"?

Onze biomechanisch ingenieurs hebben de voetscan van enkele klimsters geanalyseerd zodat we rekening konden houden met de specifieke vorm van de vrouwenvoet om de schoenen comfortabeler en efficiënter te maken.
Deze schoen sluit nauwer aan rond de middenvoetsbeentjes en de hiel dan de Vertika Soft voor heren zodat hij beter aansluit op de voeten van vrouwen.
Merk op dat de schoen ook perfect geschikt kan zijn voor mannen met smalle voeten.

Over de zool

Vibram® XS Grip-rubber van 4 mm
XS Grip is een soepel rubber met een uitstekende grip, vooral op platte of afgeronde grepen.
Aan de hiel kozen we voor zacht rubber dat voor een goede grip op de grepen zorgt.

Bovenwerk van de klimschoen

We hebben het bovenwerk van de schoen ontwikkeld met gevoerd synthetisch leer (dikte = 2,5 mm) om te vermijden dat het na verloop van tijd losraakt. De tong hebben we gemaakt van ademend materiaal om je een comfortabel gevoel te geven.

SLIJTAGE VAN DE ZOOL

Wist je dat? Hoe beter antislip een rubbersoort is, hoe sneller hij verslijt, in het bijzonder in klimzalen.
Daarom besloten we om samen te werken met Vibram, een bedrijf dat al sinds 1937 een vaste waarde is op de markt. Voor deze schoenen hebben we zorgvuldig gezocht naar de rubbersoort met de beste balans tussen levensduur en slipvastheid.
Uit onze tests is gebleken dat het rubber aan de voorkant en/of de bovenkant gemiddeld zes maanden meegaat. Afhankelijk van hoe je je voeten plaatst, kan het sneller verslijten of langer meegaan dan dit gemiddelde.

EEN SLIJTAGE-INDICATOR OM JE SCHOENEN TIJDIG TE LATEN VERZOLEN

We kozen voor een slijtage-indicator in het rubber zodat je tijdig weet wanneer je je schoenen moet laten verzolen en ze niet beschadigt.
De slijtage-indicator is zichtbaar wanneer 2/3 van het rubber versleten is, zodat je nog wat tijd hebt om een afspraak te maken om je schoenen te laten verzolen.

Na het verzolen heeft je klimschoen geen slijtage-indicator meer, omdat die in de oorspronkelijke zool zat.

VERZOLEN BIJ DECATHLON

Is je zool versleten? Gooi je klimschoenen dan vooral niet weg. Het zou jammer zijn voor je portemonnee.
Spring binnen in een van onze Decathlon-winkels om je schoenen te laten verzolen. Zo kun je terug gaan klimmen met schoenen die al aan je voeten zijn aangepast.
Let op: laat je schoenen verzolen zodra je ziet dat het kunstleer door het rubber komt. Als het kunstleer beschadigd is, kan de schoen niet meer worden verzoold.

Maatadvies

Gevorderde klimmers kiezen best voor klimschoenen die iets strakker zitten dan hun gewone schoenen (1/2 tot 1 maat kleiner). Je schoenen mogen echter geen pijn doen om vlot te kunnen bewegen, kracht te zetten en je evenwicht te bewaren.
Expert klimmers raden we aan om de tijd te nemen om verschillende maten te passen (1 tot 2 maten kleiner dan hun gewone schoenmaat) om het beste compromis te vinden van comfort en compressie om krachtiger te kunnen afzetten.

Onderhoudsadvies

Allereerste tip: stop je klimschoenen nooit (echt nooit) in de wasmachine. De temperatuur en de draaiende bewegingen van de machine kunnen ze beschadigen. Maak ze schoon met de hand, ofwel met een goed natte spons en schoon water ofwel met een sopje (Marseillezeep) en laat drogen aan de lucht, bij constante temperatuur. Laat klimschoenen nooit drogen op een radiator of in de volle zon.

Garantie

2 jaar

Overige informatie

Product samenstelling

Bovenwerk van de schoen 70% Polyurethaan, 20% Synthetisch rubber, 10% Ethyleen Vinyl Acetaat Buitenzool van 100% Synthetisch rubber Binnenkant van 100% Polyurethaan

Goedgekeurd door

Getest en goedgekeurd door onze professionele klimsters.

ONDERHOUDSADVIES

Handwas. In de open lucht laten drogen.

Afbeeldingen

KLIMSCHOENEN VOOR DAMES VERTIKA SOFT BORDEAUX
KLIMSCHOENEN VOOR DAMES VERTIKA SOFT BORDEAUX
KLIMSCHOENEN VOOR DAMES VERTIKA SOFT BORDEAUX
KLIMSCHOENEN VOOR DAMES VERTIKA SOFT BORDEAUX

Video

Reviews

Vragen & Antwoorden

Bekijk ook